holms

Tillbaka med kaffesump till dator

9 Mars 2013 - 08:43
Det är nog inte bara jag, utan de allra flesta.
Religiösa räknar åren efter Kristus, vi andra efter iPhones inträde i vardagen.
Livet före och efter iPhone, helt enkelt. Jag har genom åren förstört ett par, har försökt levt som vanligt med någon gammal reservtelefon i hopp om att det livet skulle flyta på i samma jämna takt. Men helt omöjligt. Varje sekund utan denna överlägsna uppfinning är en pina.

Nu är det möjligt att jag funnit en annan pryl. Efter att ha vart PC:n kär under alla dessa år så har jag efter påtryckningar från i stort sätt alla jag känner nu införskaffat en Mac. Den ser oerhört fin ut. Tunn som ett löv. Möjligt att jag efter en tid nu kommer att känna samma kärlek till den som jag gör inför en iPhone. Eller, det är väl nästan garanti på det.

Men det hindrade mig ändå inte från att springa och hämta en lånedator direkt efter att jag slagit igång min nya fina Mac. Att tämja den där besten kommer att ta sin tid känner jag. Lite som att rida en ilsken tjur. Eller att läsa grekiska skrivet av en turkisk dyslektiker.
Nu står den nya fina tunna datorn och visslar på mig på andra sidan bordskanten. Vill att jag kommer och tar hand om den. Den sneglar svartsjukt bortåt soffan medan jag på en GAMMAL Azer med snuskiga kaffefläckar nu skriver dessa rader, allt för att jag inte vågar lära mig något nytt. Eller trycka på fel knappkombination så att hela datorn sprängs.
Men, tids nog, som sagt. Då lär jag hylla den nya leksaken. Lovar att hojta till då.

****

På tisdag så väntar Galatasaray hemma i returen i Champions League. Och efter 1-1 borta så har Schalke 04 ett litet slagläge, det måste man ge dom.
Och idag så gästas man utav den värsta antagonisten, Borussia Dortmund. Ett av Europas allra mest högljudda derbyn. Om inte det allra värsta.
De svartgula gästerna fick en bekväm resa i onsdags och är redan "hemma" i CL:s kvartsfinal, har således bara det här att tänka på. Vilket såklart är gynnande.
Schalke är också defensivt försvagat när man saknar både Joel Matip och Jermaine Jones.
Dortmund som förlorade hemmamötet vill nog inte åka på ännu en förlust och det känns på förhand som att man har en rätt bra chans idag.
Men. Det viktigaste är se det här skådespelet. Lika vackert varje gång dessa två grannar brakar samman.

Klicka här för att se matchen - Gratis

****

Jag har nog aldrig i hela mitt liv supportat Hofors mer än vad jag gör idag. Det skulle ha varit igår, i så fall.
Kämpa, svenskarallyafantasterna!

****

Ni vet vid det här laget att jag inte är någon anhängare av den svenska melodifestivalen. Ett spektakel som under två månader tar ALL fokus från allt i det här landet. Det spelar då ingen roll om så Kaknästornet hade ramlat ihop och krossat 300 oskyldiga turister om Dannys katt i samma veva fött en kull ungar. Det sistnämnda hade dominerat medierna fullständigt. Och det är inte medias fel. Utan dom skriver såklart det dom vet att folk klickar på. Ett underbetyg åt svenska folket, alltså.
Att debatten nu också handlar om att det är såååå förfärligt med en manlig dominans på artistsidan i finalen, det får mig att spy rätt ut. Det är väl dom bästa som är framröstade, eller? Eller är det bara män som fått rösta på män medan kvinnorna mellan 20.00-21.30 de senaste lördagarna haft tv-förbud och skött tvättstugan?
Om så är fallet så ber jag så hemskt mycket om ursäkt och ska genast sluta kräkas. Utan istället gå i väpnad kamp för kvinnornas mellorättigheter. Om inte så kan ni alla som tycker att det är "fel" med denna skeva könsfördelning dra åt helvete.

Hur som helst så går det alltid att tjäna deg på eländet. Det har essen är på R&K visat under hela tävlingen. Och det tackar jag ödmjukast för.

****

Övrigt att vila ögonen på under dygnet:

18:00 Fotboll
Zlatan v Nice

20:00 Fotboll
Barcelona v Deportivo

22:00 Fotboll
Mallorca v Sevilla

Klicka här för att se och livespela på matcherna

4 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
daffe - 2013-03-09 20:36

Vilka illasinnade människor har rekommenderat dig MAC?

Mr Orange - 2013-03-09 14:59

Haha ok då vet jag

holms - 2013-03-09 14:19

Jag har en polare som inför 4500 i Nobelhallen, med en petflaska skattefri läsk i näven, skanderade "HOFORS! HOFORS! HOFORS" under 60 minuter hockey. Inte för att håna hemmafansen, utan just för att han trodde att han var och såg Hofors-Leksand.
Ska tilläggas att han i normala fall gillar speedway mer än hockey.

Mr Orange - 2013-03-09 12:27

Aldrig fattat så du kanske kan upplysa mig om varför du kallar BIK Karlskoga/Bofors för Hofors mer än att det är/var lika namn?

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:05  L V Phantoms - T Marlies
Ishockey - AHL - 2 Moneyline
1.87
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.66
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar