holms

Leksand fortsätter ånga på

26 Mars 2013 - 08:27
Örebro 13
Leksand 12
-----------
Rögle 6
Timrå 6
Västerås 5
Södertälje 3

Det var lite det här jag menade redan i början av september. Att Örebro och Leksand var de två klubbarna som hade störst chans att ta sig till elitserien den här säsongen. Sedan kom det en jäkla NHL-lockout som kastade om förutsättningarna. Örebro tjänade allra minst på den. Västerås och Södertälje kanske allra mest. Den sistnämnda Kringlan lyfte sig enormt.
Nu är allt som vanligt. Bortsett från att Örebros två poängkungar har vart skadade en längre tid och inte kommer att spela mer. Men det fanns ju andra som kunde kliva fram.
Jag säger inte att någonting är klart än. För det är det inte. Det är en match idag jag fruktar enormt. Ett ungt Södertälje som nu helt utan press bara kan åka till Örebro och ha kul. Det brukar vara svårare än vad man tror att lösa poäng i dessa matcher.
Säsongens fyra matcher har vart tighta och när Örebro idag betalar så lågt som 1,55 så kan jag inte ge något annat än ett avslag.
Personligen skulle jag vara mer än nöjd med två poäng efter ett skönt straffavgörande.
Till sist. Örebro Hockey är fyra i Sverige (vad gäller alla sporter) i publikökning den här säsongen. Alltid kul att vara del av ett sådant framgångsskepp.

Ett annat lag jag däremot inte är det minsta orolig för är Leksand. Vilket jag inte vart under hela säsongen. Man är bästa laget i den här kvalserien och kommer att göra processen kort med Västerås ikväll. Allt annat skulle förvåna något så oerhört.
Senast Västerås var på besök och Leksand hade något att spela för så dödade dalmasarna matcherna under en 13-minuters period i den första perioden och gav sedan inte Gurkorna skuggan av chans att hota under de övriga två. Matchen lär se precis likadan ut den här gången, för så stor är faktiskt skillnaden lagen emellan när Leksand har hemmaplanen som fördel (utöver spelartruppen).

Leksand -1,5 spelas TUNGT till 1,90 - klicka här

****

Nu går vi in på sluttampen av vår allsvenska tävling där ett andrapris ger så pass trevlig utdelning som 10k. Vilket säger det mesta om förstapriset som tar dig London med en polare. Och där en fotbollsmatch på Wembley. En CL-final. Ni slipper på vandrarhem eller för den delen åka kanot över sjön. Tror vi har tänkt på det mesta för att upplevelsen ska bli så behaglig som möjligt.Du klicka här för att deltaga - det kostar ingenting
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar