holms

Det är relativt nära nu.

27 Mars 2013 - 08:52
Ett glas måste man väl få ta sig när SSK besegras hemma med 3-0?Publikrekord i hallen igår. 5200-någonting. Det har ju hänt en del sedan man som knatte satt och skavde på buss 302 mellan Nora och Örebro i mitten av 90-talet. Man satt och huttrade på betongen i Toyotahallen tillsammans med 512 andra. Ibland ännu färre än så.
På den tiden hade man hundra kronor med sig. Vilket räckte till buss (17 kr dit, 17 kr hem) en bigmac & co (40 kr) och inträde på matchen (20 kr).
Grums, Sunne eller Munkfors kunde stå för motståndet. En gång under grundserien kom alltid Mora på besök, då kunde det bli jämnt. Örebro och Mora var alltid lagen som gick vidare till dagens allsvenska (spelades efter jul) där det alltid tog tvärstopp. Och vi åkte på det mesta. Utan förhoppningar. Elitserien kunde man knappt drömma om. Var bara kul att bråka lite med elitserielagen som ramlat ned. Färjestad var där. Frölunda med en Patrik Carnbäck som precis kommit hem som storstjärna från NHL var där, ofta AIK, mfl mfl. Elitserien hade Örebro överhuvudtaget inte spelat sedan 1979, idag 34 år sedan. Och med spelare som Anders Sundby, Niklas Alpvik, Jocke Lundholm och Niklas Sjökvist hoppades man inte mer än på en kul kväll i ladan, aldrig några större drömmar om landets högsta serie.

Men idag är det annorlunda. Nu är det i ärlighetens namn rätt nära. För en klubb man följt genom tusen bedrövelser och lika många skandaler. Det är en häftig resa som gjorts. Och ni som vart med här på R&K från start minns kanske de tidiga bloggarna från division 1 hockeyn när man kunde räkna åskådarna på en hand. Där man på sin höjd kunde köpa en sämre kokt med bröd. Fanns det ketchup så var man glad. Igår 5200 och en fantastisk Wallenbergarge för oss på hyllan.

Det är inget som är klart än. Men det är som sagt nära. Lär nog få anledning att återkomma i ämnet. Kanske redan imorgon ...

****

Karlskrona är en annan stad där det kokar hockey. Alltid imponerande publiksiffror och nu krävs det att man sluter upp bättre än någonsin om inte sejouren i landets näst högsta serie bara ska bli ettårig. Tror att laget tar sig samman ikväll och besegrar ett något överskattat Vita Hästen. Läs mer nedan, om det finns intresse.

  Speltips Odds
Karlskrona v Vita Hästen
Kvalserien, Ishockey
1,72


****

Dagarna flyger fram. Nu är det snart deadline för R&K:s tävling där du kan vinna en resa till London för dig och din polare med en CL-final ståendes på programmet.
Klicka här!

Precis i detta nu kom ett sms från min granne, Conny Strömberg. Han är vansinnig på någon lastbil som väsnas på Drottninggatan VARJE morgon. Och så rätt han har. Hade jag haft möjlighet och somnat om nu, då hade jag gjort det, för huvudet är rätt tungt efter gårdagen. Men det går inte, för det låter som ett kärnvapenkrig utanför fönstret.

Vi får kämpa vidare ändå.

Ciao.

/1979
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
holms - 2013-03-28 09:02

Nej, hur går det för den klubben numera?

Sanningen är väl den att Örebro som klubb var misshandlad av inkompetenta människor under många år. Och vi var få, men luttrade, som ändå fortsatte att gå dit. Och att det krävs mycket jobb för att återvinna byns förtroende.

Larsone - 2013-03-28 00:02

Låter som en riktigt härlig medgångs-klubb! :) Grattis..Hoppas du kommer ihåg Mariestad BoIs, laget som alltid skickade er åt helvete när ni skulle möta oss i playoff, underbara minnen.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
15:00  Kalmar FF - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
1.83
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar