holms

Tankar en måndag

8 April 2013 - 08:55
Ja, det var ju lätt att hålla sig för skratt efter att man fick inleda morgonen med att läsa ett par rader från någon medmänniska här på byn:Strålande idà©. Verkligen.
Vad blir nästa steg? Lasermannen som integrationsminister?
Hagamannen som jämställdshetsminister?
Mona Sahlin som finansminister?
Eller varför inte Lars Ohly som demokratiminister?

Ibland har folk otur när det tänks, helt enkelt.

****

Har fått tusen frågor från folk de senaste 48 timmarna om ÖSK:s chanser i premiären. Jag har inte bättre koll på ÖSK än vad jag t.ex har på lag som Brage, Landskrona eller Jönköping. Så ingen övertro, tack.
Men tittar vi spelare för spelare så ska man äta upp Värnamo utan och innan ikväll. Vi pratar kanske 3-0. Men jag har inte sett en enda match med laget den här säsongen så det skulle inte bli speciellt trovärdigt om jag gick ut och sa att det KOMMER att bli 3-0. Kvalità©, spelare för spelare däremot, klasskillnad rakt igenom.
En centrallinje bara Bajen kan matcha, namnmässigt.
Berisha - Wikström
Nilsson - Saeid
Hasani - Kamara
Bara att gratulera byns supportrar. Utan skadetrassel ser det jäkligt bra ut. Med superettan mått mätt.

Så, det är väl den informationen jag kan ge till dagens drabbning. Bra eller dåligt. Blir hur som helst inte bättre än så. Just nu.

****

44.000 på Friends igår. Fyrtiofyratusen är fyrtiofyratusen är fyrtiofyratusen. Absolut. Men hur många höll egentligen på hemmalaget? Jag fick lite bandyfinalsjippo över hela spektaklet. Vilket är något av Sveriges konstigaste dag. Redan innan säsongen så bokar folk upp sig den dagen. "Vi ska på bandfinalen". Även om det så är Skutskär mot Målilla. Som om en annan skulle få för sig att åka iväg och spana Örkelljunga v Hylte i volleybollfinalen, eller vilka som nu möts där.
Lite så var det igår. Människor jag vet aldrig skulle få för sig att gå och se varken AIK eller Syrianska twittrade från Friends igår. Det var bara något man skulle gå på. Typ som bandyfinalen.

Det var för övrigt bättre drag på Friends igår än vad det var på White Hart Lane. Det var bättre drag på Ullevi än vad det var på White Hart Lane igår. Det var bättre drag (ja, det här är tyvärr helt sant) på Guldfågeln Arena än vad det var på White Hart Lane igår.
När priserna steg och ståplatserna försvann så börjar vi alltmer nu få se ett skrämmande resultat. Begravningsstämningen.
Viktigt, viktigt, viktigt att vi i Sverige ser på England med avskräckande ögon. Vi har kvalità©n på folket som skapar stämning, inte bland spelarna på planen. Det visade om inte annat två Stockholmsklubbar med all jävla tydlighet i världen igår.

****

  Speltips Odds

,


Nykomlingar brukar kunna sprattla till i början av säsongerna. I Östers fall så tycker jag att offensiven ser klart mer pålitlig ut än vad som sker i de bakre leden.
Helsingborg (Accam!!!) visade i premiären att det finns kvalità© i grejerna och man lär ju göra sitt yttersta för att ställa in Östers planerade premiärfest. Men småländsk entusiasm ska inte underskattas och det kan säkert bli en svängig fight på Myresjöhus Arena.

Båda lagen gör mål är spelat till 1,80 - Klicka här

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar