holms

Tankarna till Sten-Georg

19 April 2013 - 08:39
Det är ju bara att lyfta på hatten för Skellefteå för det jobb hela verksamheten har lagt ned de senaste åren. Som jag skrivit förr, frågan är om vi sett ett bättre elitserielag än denna upplaga av Skellefteå?
Det skulle möjligen vara Färjestad när Jönssonligan var i sin allra bästa dager. Men bara möjligen. Annars har i alla fall inte jag sett ett bättre svenskt ishockeylag. Och dessutom med fortfarande så utvecklingsbara spelare.
Men. Men jag kunde ändå inte låta bli att vara lite sorgsen igår, nästan så jag fällde en tår till förmån för de två fantastiska bröderna från Skellefteå.De båda herrarna fick inte vara med och uppleva det här SM-guldet då båda har lämnat det här jordelivet. Man var förstås med vid det första tillfället, i mitten av 70-talet. Men efter ett par oerhört mörka decennier och när man nu är den överlägsna herren på täppan så hade det vart en sådan fantastisk slutknorr på Sten-Georg-sagan att sett dem fått jubla tillsammans med alla andra.

Vila i frid, hjältebröder.

****

Degerfors IF har en oerhört ansträngd ekonomi. Och det är inget konstigt i sig. Sossarna + Vänsterpartiet fick tillsammans i senaste kommunvalet lite drygt 63 % - vilket ofta blir synonymt med fattigdom. Östtyskland, Rumänien, Nordkorea mm mm, vi har sett det förr. Men fattigdom behöver ju inte för den skull betyda att folket är korkat. Bara att man brinner för att alla ska det lika dåligt istället för att det ska finnas klassklyftor. Det har man rätt att tycka. Jag har inte riktigt samma politiska åskådning, men accepterar alltid andras åsikter.

Hur som helst. Hur drar man då på ett enkelt sätt sitt strå till stacken för att ekonomin i den klubben man älskar ska bli något bättre?
Stanna hemma och se matchen på tv? Lyssna på webradio? Nej, trots att matchen går 35 minuter utanför staden så tar man sig dit. Betalar. Och ser matchen.
Degerfors spelade i Örebro igår. 418 åskådade letade sig dit. Och då vet jag folk som supportar Dif och som bor 7-8 km utanför Örebro som VÄGRADE att gå, enbart för att matchen spelades på Behrn Arena.
"Ähh, jag bojkottar sånt där"
Okej, bojkottar vad? Tror ni att pengarna går till ÖSK?
Det var ju en och annan värdefull krona som försvann för att folk helt enkelt vägrade att åka hit.
Visst, det är fantastiskt med människor som är så principfasta. Men det slår ju bara mot er själva i slutändan. Polletterna måste ju verkligen in i klubben.
Kontraproduktivt, om ni frågar mig.

****

  Speltips Odds

,


Hull kan ikväll ta ett JÄTTEKLIV mot Premier League. Hemma. En fredag. Det vore ju en skräll modell värre än det mesta om superjumbon, Bristol City, skulle sätta några käppar i det hjulet. Ett Bristol City med en seger på de nio senaste. Fem förluster på de sex senaste. Utan något som helst att spela för.

20:45 Fotboll
Hull C v Bristol C

Klicka här för att SE och spela på matchen
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
holms - 2013-04-19 12:01

Ja vad jag hört så går väl de flesta utav spelarna i Laxå-truppen fortfarande i skolan. Måste vara den lägsta medelåldern på länge ett lag haft i div4.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
16:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw -2,5 games
1.74
17:00  Santillan - Muller
Tennis - Franska Öppna - Muller
2.10
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15
19:00  Häcken - AIK
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
2.20
19:00  Frej - Brage
Fotboll - Superettan - 2 asian 0
1.825
19:00  J Södra - Degerfors
Fotboll - Superettan - 1
2.20
01:05  L V Phantoms - T Marlies
Ishockey - AHL - 2 Moneyline
1.87
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05

Skador & Avstängningar