holms

Mina spel och samhällstankar 1:a maj

1 Maj 2013 - 09:45
Det gör så fruktansvärt ont i mig att vakna upp första maj och se att solen skiner för allt vad den är värd. Det gör ont, på riktigt. För jag unnar inte människorna som tar våra gator och torg till fånga denna dag det minsta utav bra väder. Hagel, storm och tsunamis, däremot. På samma gång, helst.
1:a maj handlar inte längre om att prata sig varm om arbetarna i det här landet, långt ifrån. Läser man på plakaten som sitter uppe på stan så är numera 1:a maj en dag för klasskamp, mot rasism och för feminism.

Klasskampen i Sverige är idag att pissa på familjer som kämpat sig igenom livet, där kvinnan i familjen efter många års pluggande till slut kanske blivit en framgångsrik jurist och i dag kan välja och vraka bland erbjudanden bland landets framstående företag. Hon träffade sin man under universitetstiden. Han är idag en hjärnkirurg och tillsammans tjänar de så klart grova pengar. De bor i en vacker villa i Danderyd. Har två barn som i framtiden troligtvis kommer att gå i sina föräldrars fotspår och genom det betala GIGANTISKA summor i skatt till den svenska staten.
Den här familjen bespottas under första maj. Familjen kallas "för de rika", och de ska bekämpas. Det är klasskampen. "Festen är slut, borgarsvin", går att läsa på klistermärken. Och en bild på ett överklass-safari från Djursholm. Ett hat mot en familj vars far varje dag räddar livet på människor och en familj som betalar mer i skatt på en månad än vad de trötta korkskallarna som satt upp klistermärkena på en livstid gör.
Rimligt?

Rasismen då. Ja, det är förjävligt i alla dess formen. Men om man ska tro Aftonbladets ledarsida och andra platser där patrasket finns så är Sverige ett utav de absolut mest rasistiska länderna i världen.
Här får inte invandrare åka på samma bussar som svenskar, dom har egna biotider och när dom varken går på bio eller åker buss - ja då sitter de i koncentrationsläger. Det är ett hemskt land, det här.
Eller, vänta nu. Var det här verkligen den svenska rasismen?
Nej, för det är inte riktigt där skon klämmer. Det som den svenska rasistdebatten har handlat om det senaste året, det är inte DEN rasismen som nämndes ovan, nej, det har hittats på en alldeles egen. Och då förstår jag att korkade människor ser rasism bakom varje buske.
Rasisterna idag är inte Jimmy Åkesson och hans Sverigedemokrater. Nej, Kartan har ritats om, och numera heter rasisterna Fredrik Reinfeldt och Tobias Billström.
Med uttryck som "etniska svenskar", "blonda och blåögda, och "volymer på invandringen" klassades de båda moderaterna som dödsnazister över en natt. Ledarsidor svämmade över med fördömanden över herrarnas helt normala uttryck. Och folk gav sig ut och demonstrerade. Såklart. Bort med de moderata superrassarna. Två herrar som ingår i en regering som som bedrivit den MEST generösa flyktingpolitiken någonsin.
Rimligt?
Och när framträdande svenskar gapar rasist över de båda herrarnas språkbruk, då sitter gemene man i stugorna hemma och häpnar över idiotin - och lägger sin röst i missnöje på - just det - Sd. Som växt och blivit dubbelt så stort, utan att ha lyft ett vettigt finger.
Man tror att man drömmer över den svenska nivån på rasism-tugget.
Och idag på 1;a maj blir det mer påtagligt.
De som säger sig demonstrera för starkare arbetsrätt idag. Vilket betyder en än mer stel arbetsmarknad. Hur ska, låt oss en säga en somalier, som kommer hit som 30-åring, utan att ens kunna läsa på sitt eget språk, hur ska han med denna hårt reglerade arbetsmarknad någonsin, NÅGONSIN, kunna konkurrera om ett jobb? Omöjligt. Med svensk arbetsmarknadspolitik. Men när han inte får något jobb, då väljer 1:a maj folket att kalla det för rasism. Så urbota korkat att man knappt finner ord. Ett moment 22-läge i all sin prakt.

Till sist. Feminismen. Där handlar det inte längre om att män och kvinnor ska ha lika lön. Vilket naturligtvis är självklart. Alltså, inte att en undersköterska ska tjäna vad en snickare tjänar, utan lika lön för lika arbete.
Nu går man vidare till nästa steg. Att radera ut allt som är manligt och kvinnligt. Att det inte finns några som helst biologiska skillnader könen emellan. Det är lite kul när tidningarna i lander släpper kommentatorsfälten fria när artiklar om denna tröttsamma genusdebatt tar fart. 5-6 % superfeminister fäktas mot KVINNOR som menar att dom ska ge fan i att peta i deras liv. Tyvärr är det som vanligt, tomma tunnor skramlar allra mest. Och det är den lilla klicken av militanta feminister som idag får synas och sprida sitt budskap i alla kanaler.
Det fanns en man vid namn Pär Ström som inte alls köpte det det här genustramset. Läs gärna vad som fick honom att sluta.
Ledande vänsterpartister gick ut på twitter och berömde. Menade att fler borde skrämmas till tystnad. Det är ju också en syn på demokrati.

Det här är vad jag hade talat om på mitt första maj-tal, om jag hade hållit i något. Precis som sossar alltid har gjort, gnällt på allt som de tyckt är åt helvete, utan att komma med något eget vettigt.

Själv är jag nöjd den dagen jag kan kliva in på Ica en söndag 21:30 och köpa mig en flaska vin, min stamkrog får bestämma sina egna öppetider, att människor med höga inkomster i stora fina hus ses som samhällsbärare, inte som fiender, att promillehalten för sjöfartsfylleri höjs markant (och då äger jag ingen båt) och att vi en gång för alla släpper invandringen helt fri till Sverige - men också sänker skattesatsen med ca: 25 %.

Jag tackar för mig och mina liberala tankar ...

... men jag är tillbaka redan här.

Det ska ju fantastiskt nog spelas fotboll idag. Alltså arbetas. Fotbollsspelare har inte tid att knalla runt i 1:a maj tåg. Polletterna måste in. På alla sätt och vis.
Hade själv två objekt jag spanat in till denna dag. Djurgården MÅSTE ju bara slå Örgryte hemma. Perfekt läge att studsa tillbaka efter den snöpliga förlusten mot Syrianska efter att domarna valt att döma bort det troliga segermålet för Dif. En final i svenska cupen skulle helt klart läka en del sår. Jonas.O har redan rekat matchen, läs mer under rekar för mer info.

1,61 på Dif är spelat utan att blinka - klicka här

Carlstad United har fått dålig utdelning hittills. Trots bra spel. Dock ingen förlust. Möter idag ett tight Ytterby som fått en behaglig inledning och faktiskt ännu inte släppt in några mål. Men idag sätts man på prov på riktigt, och det känns som om värmlänningarnas retroaktiva utdelning bör komma nu.

  Speltips Odds
Carlstad U v Ytterby
Div 2 norra Götaland, Fotboll
1,70


1,70 på hemmasegern är härmed spelat. Klicka här för en ny exklusiv superbonus - 1000 kr + 500 kr riskfritt spel

****

Och, senare i kväll smäller det i Barcelona.
Real Madrid skakade liv i händelserna igår och det blev en förbannat häftig tillställning att skåda. Glad att man höll sig nykter.
Kan vi få något liknande idag? Personligen hoppas jag det inte.
Hur som helst så finns det massor av spel på matchen.

Klicka här för att spela hos världens största spelbolag

*****

Monstersuccà©n tillika Örebropodden släppte nytt avsnitt idag. Vi uppmärksammas lite överallt, igår i Sveriges radio P4 som tipsade om den briljanta underhållningen vi står för varje vecka.
Du lyssnar genom att klicka här för iTunes/iPhone
Eller så klickar du här för att läsa hur du gör för android

Annars så gör vi det bästa utav den här dagen. Och gör vad du kan för att inte ta in skitsnacket från landets talarstolar idag. För ditt eget bästa.

Lev väl och på återseende.

/holms
10 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
habe83 - 2013-05-03 22:37

mr_england. Hört talas om slopad arvsskatt? slopad förmögenhetsskatt?
Känns ju kanske inte som att de mest välbeställda bara har fått det sämre?
En annan sak.. menar du att alla ska vara läkare eller direktörer?
Vi som tjänar kring 300 kan väl också bidra en hel del till samhället med väldigt viktiga jobb? Menar du t ex att lärare inte har tagit sig i kragen och inte vill så mycket här i livet?
Dessutom tror jag inte för en sekund att du är en av dom som skattar kring 50%, så du kan torka snoret och sluta grina.

Jonas O. - 2013-05-01 19:45

Barcelona:

Valdés; Alves, Piqué, Adriano, Bartra; Xavi, Song, Iniesta; Pedro, Villa y Cesc.

Bayern Munchen:

Neuer; Lahm, Boateng, Van Buyten, Alaba; Javi Martínez, Schweinsteiger, Robben, Müller, Ribéry; y Mandzukic

holms - 2013-05-01 19:36

Freij20: Du har rätt. Jag har tagit bort det.

Freij20 - 2013-05-01 18:13

riskfria spelet finns ju inte alls på bet365?

Abu81 - 2013-05-01 14:00

Alla feminister och kommunister ska skickas iväg till rumänien de är dem som förstör de här landet!!!

mr_england - 2013-05-01 13:10

habe83: Ja för dig som inte orkat ta dig i kragen och skaffa dig ett jobb med en lön högre än att du endast behöver betala 29-32% i kommunalskatt. För de som gjort det och vill lite mer med livet och därmed i praktiken betalar för de gamla och sjuka så är Sverige inget Monaco... det kan jag lova dig.

Det är lätt att snacka om att det inte är så hög skatt då man bara betalar 30% och därmed inte bidrar speciellt mycket till samhället. För de som verkligen betalar för vägarna, sjukhusen, invandrarna, genusforskningen mm är det inte lika roligt.

habe83 - 2013-05-01 12:34

Haha, sen när blev problemet att vi skattade för MYCKET i det här landet?
Inte haft så lågt skattetryck på 100 år i stort sett. Sluta lipa. Är ju som att bo i Schweiz/Monaco/Caymanöarna i stort sett.

Håkansson - 2013-05-01 11:48

Mycket glasklara och genomtänkta ord och analyser. Det glädjer mig extra att du fick med sjöfyllerilagen. På sjön ligger man sällan i 100 knyck med en decimeter till godo till fartyget vid sidan om. En utflykt på havet, en heldag med bad, fika, mer bad, grill och en flaska vin.. Nej nej, du. Ska ju puttra in till bryggan igen och då går det inte an med en halv promille i kroppen! När ska vi förbjudas gå på trottoaren efter ett restaurangbesök? I mina ögon långt farligare än att puttra runt ensam på havet.

/Uttern

GNR - 2013-05-01 10:50

Underbar läsning. När man njuter som mest av Holms "spot on"-krönika i all dess fulländning går "Mr_england" in och kompletterar med ett alldeles formidabelt vackert, och insiktsfullt, inlägg. Den här läsningen underlättade onekligen denna vedervärdiga dag. Tack!

mr_england - 2013-05-01 10:28

Thatcher sammanfattade det på ett bra sätt: "Problemet med socialism är att förr eller senare tar andras pengar slut".

Något som svenskarna snart kommer bli varse om då Euro-krisen även drabbar Sverige på riktigt och bostadsmarknaden kraschar. Då får vi se hur det är med solidariteten hos de som alltid påstår sig vilja hjälpa andra men i handling endast betalar kommunalskatt och inte bidrar till de gamla och sjuka i form av några skatteintäkter...

Sossarna och vänstern är extrema människor och extremt egoistiska men som själva tycker de är goda. Då man frågar dem vad de egentligen gör för samhället då det gäller handling och inte bara ord så betalar de oftast bara kommunalskatt. Sedan har de mage att klanka ner på de som har varit ambitiösa, jobbat hårt och betalar 55 procent marginalskatt och därmed bidrar mycket mer till samhället.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
18:15  Erzgebirge Aue - Karlsruher
Fotboll - 2 Bundesliga - Erzgebirge -1 hörna
2.18
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar