holms

Sätter mig till bords utan förhoppningar

8 Maj 2013 - 09:04
Jag förstår folk som hånar hockey-VM som företeelse. Hockey mitt i strålande vårsol, tomma läktare och trötta Tre Kronor.
Men för den som vill flika in att "vadå, det finns ju inte några bra spelare att titta på", den får nog somna om omedelbart, alternativt ta sin medicin. Och då den receptbelagda. Den som försvarsmakten fick skriva ut.
Att se Kovalchuk och Radulovs femma spela ishockey, den som inte anser att det är bra idrott, den har höga krav. Du kan tycka att VM är en trött pryl. Riktigt ointressant. Pajasmästerskap. Men att påstå att det inte finns idrottsmän som bjuder på prestationer i absolut världsklass, det är bara idioti.

Tänk om USA plockat med sig en poäng igår. Vilken hån. Vilket hån mot allt.

****

Men idag har vi något som överstiger hockey-VM i alla dess formen.
Stamford Bridge. 20:45.
Chelsea v Spurs.
Det var så fruktansvärt jävla onödigt med ett segermål för Chelsea på Old Trafford i söndags. I min värld var det målet som avgjorde kampen om CL-platsen. Jag sätter mig framför tv:n på Pitchers ikväll med NOLL förhoppningar att det här ska gå vägen nu.
Smittas inte hela laget av magsjuka så vinner Chelsea Champions League, och Spurs bommar CL. Det kommer alltid något skit i vägen. Förra säsongen skiljde det tolv poäng som mest ned till Arsenal. Först gick det åt helvete, sedan missade Arjen Robben straff i CL finalen. Även Barcelona missade väl en straff i semin hemma mot Chelsea. Mål i någon utav dem och, ja ... allt är ett enda jävla mörker. Och så i söndags. Konstiga 1-0 till Chelsea. I Manchester. Ett skämt. Men händer ju ENBART för att jag supportar Tottenham. Sjukt hur en enkel bonde från Sverige kan styra över allt det där.

Hur som helst så kanske du har några idà©er över matchutgången.
WH är som vanligt på tårna när det vankas stormatch i England.

Klicka här för 192 olika spel på matchen och skaffa samtidigt en ny bonus

****

Idà©er har jag däremot gällande Atalanta v Juventus.
Inget utav lagen har något att spela för. Juventus kommer till spel utan ordinarie målvakt och ordinarie mittback. Har firat ligatiteln och lär troligtvis tumma på en del defensiva rutiner nu när det inte behövs.
Matcherna mot Atalanta har på de senaste handlat om målrika tillställningar. Fyra utav de fem senaste har slagit linan 2,5 mål. I kväll när båda gängen kan spela avslappnat så borde vi allt återigen kunna hitta en del mål.

Spelet betalar 2,00 - klicka här för rygga

****

Och det är onsdag, vilket betyder nytt avsnitt av supersuccà©n Örebropodden. Så klart!
Vi kom in på det här med vargdebatten. Vilket jag tycker är förbannat fascinerande. Det finns två läger. Och dom hatar varandra utöver allt annat. Finns få saker i Sverige som berör så mycket. Över ett djur i skogen. Overkligt.
Jag tycker mig ha en gyllene kompromiss här. Kommer en varg i din väg. Skjut den. Men, bedriv ingen organiserad jakt på den.
Så, är alla nöjda och glada?
Du lyssnar mer ingående på veckans podd.

Klicka här för lyssna - på vilket sätt du än vill använda

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
18:15  Erzgebirge Aue - Karlsruher
Fotboll - 2 Bundesliga - Erzgebirge -1 hörna
2.18
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91

Skador & Avstängningar