holms

Superderbyt dagens höjdpunkt

21 Maj 2013 - 10:01
För några dagar sedan så låg man vid den här tiden och längtade efter att Danmark v Slovenien skulle kicka igång runt 16-bläcket. Det var ju som det var.
Nu 09:20 så är siktet inställt på Piteå v Umeå i damallsvenskan. 19:20. Tio timmar bort. Och något som sinnessjukt nog hos mig klassas som dagens höjdpunkt. Piteå v Umeå. Sug på den ett tag till.
Personligen så är jag lite rädd för folket uppåt i landet (läs: Umeå) och har faktiskt ALDRIG varit längre norrut än Sundsvall. Någonsin. Det har sina förklaringar vilket också medfört att mina geografiska kunskaper är något sämre där än vad det är här nere. Men, något sånär koll finns det ju ... och vad har vi mellan Piteå och Umeå, 19-20 mil?
Vilket då i all sin enkelhet förvandlar den där matchen till ett stekhett derby två grannar emellan.
Det är inte svårare än så att lura sig själv till att hitta något meningsfullt att syssla med i kväll. I det här fallet det stekheta derbyt Piteå v Umeå.
19:20, var det ja.

****

Husby. Har ältat det mesta på twitter redan och jag vet inte om jag orkar dra det ett varv till här.
Men jag kastar gärna ut frågan till någon här som kanske kan besvara. För jag är mer än nyfiken.
Vad är det i SVERIGE 2013 du inte får serverat som barn/ungdom som gör att du måste ställa till med dessa sinnessjuka prylar som utspelar sig där nu?
Eller är det så enkelt att det som sker nu görs i total brist på respekt och för rent nöjesskull?
Det sistnämnda är vad jag skulle gissa på, för att skylla på att SVERIGE (för fan helvetes jävlar, jämför med andra länder) inte är ett bra ställe att växa upp i, det förefaller i min värld som oerhört egendomligt.
Eller, då är i sådana fall frågan, VAD exakt begär kidsen idag? Vad saknas i Sverige 2013? Vad saknas i Sverige för att Du inte ska kunna forma dig en egen lycklig framtid? Vilka hinder finns det i världens kanske enklaste land att växa upp i?
Som sagt, jag lyssnar gärna.

****

Vad sysslar Degerfors IF med? Jag har sett division 4-planer här i krokarna som skulle hålla alla dagar för spel i Superettan. Imorgon kommer man att spela sin FJÄRDE raka hemmamatch - borta. Den här gången i Karlstad. Det känns ju spontant som om vaktmästarna på Stora Valla behöver avgå med omedelbar verkan. En och en halv vecka inna kalendern slår juni och Degerfors har ännu ingen fungerande fotbollsplan.
Allvarligt talat, vad fan är det frågan om?!

Det är som synes en tisdag som inte går till historien vad gäller något. Hoppat får alltså ställas till derbyt i norr. Om ett par timmar börjar bortasupportrarna sin cykelkaravan de 20 milen norrut ...
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.70
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar