holms

Kung Karl!

27 Juni 2013 - 23:47
Speedway är för mig en väldig egendomlig idrott jag inte förstår speciellt mycket utav. Vilket inte är särskilt märkligt då jag sett det live en enda gång under mitt 33-åriga liv. Och det här alldeles nyligen.
Men det är väl Sveriges publiksport nummer tre och dessa människor kan ju inte ha fel.
Men det jag har stora problem med. Det är att förarna, trots att de kör i sina klubblag, ÄNDÅ tycks köra för sig själva. Eller har jag fel? Det blev i alla fall än mer tydligt efter att ha läst i gårdagens Nerikes Allehanda. Här.
Det är fullständig kaos i Indianerna. Stjärnvärvningen Emil Sajfutdinov petades i förrförra matchen. Vägrade då åka till Kumla till matchen efter eftersom han troligtvis är en idiot och inte förstår vad ett kontrakt innebär.
Hur som helst så var det en längre intervju med hans ersättare, Rune Holta. Och han sa ett par intressanta saker, bland annat:

Ni kör ändå i samma lag i både Sverige och Polen. Har ni inte pratat med varandra?
- Nej, när vi åker tävling sitter vi och fokuserar på det vi ska göra för laget där. Jag kan inte blanda mig in i Emils grejer utan det får han sköta själv.

Alltså. Vad har vi här. Lagkamrater som inte ens byter en bokstav med varandra.
Är det här normalt? Det känns ju spontant som att en speedwayklubb i Sverige består av en klubbledning som sätter ihop ett lag, dess publik - sedan en massa främlingslegionärer som bara är där för att tjäna ihop deg på inkörda poäng. Man sitter i var sitt hörn. Ut på banan och gör sitt jobb. Tankar. Skruvar muttrar. Tejpar sadel. Ruskar tupp. Sniffar diesel. Osv osv. Och alla dessa ting för sig själva. Om LAGET man kör för vinner eller förlorar, det ger man fan i. För man vet knappt vad lagkamraterna heter. Man dunkar ju ändå iväg till nästa klubb dagen efter. Med nya lagkamrater. Du inte pratar med.

Klart möjligt att jag missuppfattat det här helt och hållet. Men det är ändå bilden jag har av speedway när det gäller klubbkörning.
Är jag korkad och inte alls hänger med i svängarna? Kliv då gärna in och rätta. För ingen skulle bli gladare än jag själv.

****

Inte världens sexigaste utbud idag. En fredag som inte alls erbjuder något extra.
En match från Superettan. Degerfors v Assyriska. Det är väl det mest häftiga vi har att se fram emot.
Jag var inne på att hitta något trevligt målspel till rek. Men fick precis se att en stekhet Polsater hittat ett intressant spel i samma kategori. Flest mål i andra halvlek.

  Speltips Odds

,


Behöver inte alls vara fel. Och ett trevlig spel för er som tänker ha TV4-Sport som er bäste vän under kvällen.

Klicka här för att ta rygg

Förresten. Jag ska ta tillbaka en pryl. Det FINNS sexiga saker att sätta tänderna i den här dagen.
Division 4 Halland. Där ska två lag drabba samman som besitter var sitt namn man bara måste älska.
Är ni beredda?
Okej.

Kung Karl BK vs. Simlångsdalens IF 1,65 4,80 2,60

För att lägga krutet på det ena mordvinnarnamnet.
Dels har Kung Karls BK förstått att man ska använda Laget.se som hemsideleverantör. Men framförallt så sitter de inne på Sveriges kanske coolaste namn. Alltså, det är ju där man vill spela. Ingen annanstans. Har ni ett b-lag? Jag kommer gärna och gör en match. Bara för att kunna skriva det på cv:t.
Nu får vi se om det är Jonas Reinholdsson eller Patrik Berggren som avgör matchen mot Simlångsdalen. Eller om det är Mikael Krantz som får bära hundhuvudet efter att ja kastat in 2-3 bollar helt i onödan.

Kämpa, Kung Karl BK!
7 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
jimmpan - 2013-06-29 08:51

4-3 till Kung Karl efter en böljande match.

TorgnyMogren - 2013-06-28 12:33

3 största publiksporten? Njaaae.

Bandy, handboll och innebandy är väl alla större.
Finns nog ett gäng till.

holms - 2013-06-28 12:27

Yzerman: Idag är det inget som lockar alls. Visst, Stone Sour är bra. Jävligt bra. Och ligger dessutom exakt samtidigt som världens mest överskattade Magnus Betnér. Men i övrigt? Nja. Green Day är kul en gång.

I övrigt så tvekar jag inte alls på att de säkert tjänar för dåligt med tanke på riskerna. Det är mest med det här med den totalt bristande lagkänslan jag inte är helt bekväm med.

Niksan - 2013-06-28 11:30

Förstår helt klart dina tankar, många av mina polare har också svårt att förstå sig på speedway, både rent "köra runt runt runt men framförallt angående lagsammansättningarna. Jag (som stor Indiansupporter) förstår att det är omöjligt att ha samma laguppställningar i olika länder men att så som det fungerar idag, att det är oerhört dålig kommunikation mellan förarna inom respektive lag, det är skamligt. Dessutom angående egoismen som råder är det ju så att det ibland är så att vissa förare knappt vet om de vunnit matchen eller inte när det är slut! Då känner man sig som supporter en aning "lurad". Det måste helt klart förbättras... Steg 1 är kurser i engelska för alla polacker...

Du får ge Sannahed en ny chans framåt slutspelet i höst... och för övrigt sniffar de inte diesel utan metanol ; )

klingsten - 2013-06-28 10:09

Kul att läsa om dina reflektioner över sporten Speedway, bosatt i Eskilstuna (Smederna) så är jag hyggligt insatt i sporten. Visst är den lite märklig som lagsport betraktat, det är en lagsport och individuell sport samtidigt, de bästa förarna kör ju förutom för sina 3 klubbar i Sverige, Polen och England (vissa även i Danmark)!!! Också i det individuella mästerskapet GP, tänk dig att Messi, Zlatan och Christian Ronaldo flackar omkring i de tre bästa ligorna i världen och samtidigt är med i ett individuellt världsmästerskap! Så klart det blir väldigt splittrat, de bästa speedwayförare tränar aldrig under säsong pga. tidsbristen, de kör matcher konstant eller rehabiliterar efter de allvarliga skador som händer med jämna mellanrum. De tjänar alldeles för lite pengar i förhållande till riskerna de tar.

Yzerman19 - 2013-06-28 08:50

Men var fan är dagens spellista till bråvalla? Skandal eller dom börjar inte spela förrän senare?.. det måste vara därför.
Jag återkommer om 1 timme och hoppas spellistan är uppe då;)

Nice rek igår Btw..

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Värnamo - Halmstad
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
1.80
15:00  Hammarby - AIK
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
1.87
15:45  USA - Kanada
Ishockey - VM  - 1 Moneyline
2.43
16:00  Täby - Mora
Fotboll - Division 2 N Svealand - 1 hcp -1
2.23
16:47  Kagge Lina - Arragon
Trav - Årjäng - H2H 1
1.85
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar