holms

Ukrainska flaggor - varför?

25 Juli 2013 - 07:38
Jaha, då var det över för den här gången. Återigen. Jag vet inte vilken gång i ordningen det är en hedersam förlust mot just Tyskland, men det är ju ett gäng nu.
Dock är jag inte mer bedrövad idag än vad jag hade varit om de svenska landslagsstjärnorna i orientering hamnat på en snöplig fjärdeplats i ett kommande EM.
Dels för att jag hela tiden har sagt att man får ta ett Dam-EM i fotboll för vad det är - och dels för att jag nu börjar bli så satans jävla trött på alla halv och helkändisar ute i landet som hela tiden försöker vinna enkla poäng på detta mästerskap. För, det är ju så jävla politiskt korrekt att gå igång på det här så herre min jävla gud.

Men för att inleda man att man måste ta det för vad det är.
Konkurrensen finns egentligen inte. Du behöver inte för fem öre förta dig för att ta dig till en semifinal och sedan bli favorit där. Det är sanningen. Det är ett mästerskap egentligen helt utan nerv. För att inte tala om kvalet dit. Resten av länderna i Europa är så undermåliga att kvalet hade löst sig med bravur om vi ställt upp med Bredängs simsällskap flickor 11. Och i den konkurrensen går Island till en kvartsfinal.
Vilket så klart beror på att åtta av tolv länder gick vidare. Danmark kan alltså vinna guldet genom att gå igenom gruppen med två inspelade poäng.
Ett dam-EM i fotboll är för mig lika intressant som vilka andra idrottstävlingar som helst där Sverige är inblandat i. Det är ju bara vi i Sverige som blåser upp det till något enormt.
Titta på Danmark. Ingen inhemsk kanal sände någon av gruppsspelsmatcherna. Tidningarna skrev knappt ett ord om det. Och vilka är vi att kalla dem för idioter för den prioriteringen?

Sedan till den andra biten.
Det ständiga jämförande mellan dam och herrfotboll. Som man egentligen är förbjuden att göra. När det inte passat den kulturella eliten. Men som fungerar alldeles, alldeles utmärkt i många andra fall. När det passar agendan.
Det är synd att jag inte sparat ned alla tweets, vi pratar tusentals, gällande det här ämnet. För det hade varit humor på hög nivå. Ska i alla fall droppa ned ett par klassiker, kan börja med ett citat från i natt, faktiskt, som jag kan kan namnge, bara för att visa vilken nivå det handlar om.

Lars Ohly ‏@OhlyLars 16h
Pia Sundhage har allt det som många manliga idrottsledare saknar. Mod, framåtanda, ledaregenskaper. #EM13

Låt gå att han har rätt. I sitt eget huvud. Han har rätt att tycka och tänka som han vill. Men tänk er en jämförelse åt andra hållet? Men ojojoj ...

Och så där har det ju rullat på, från den första dagen. Gällande allt som damerna kan tyckas vara bättre på än herrarna. I stil med typ:

"Tack för detta mästerskap. Slipper se hur herrarna filmar"

"Inte en huligan så långt ögat når. Det här är mästerskap när det är som allra bäst. Heja dam-em"

"Sundhage har ju allt Hamrà©n inte har. In med henne i herrlandslaget"

"Damerna sprider sådan glädje omkring sig, hellre det än tråkiga herrlandslaget"


Och det är tweets från människor i detta land som får anse sig vara offentliga. Mer eller mindre.
Här är det helt plötsligt okej att jämföra dam och herrfotbollen. Precis som när den korkade Johanna Reimers på Expressen slog på stora trumman att hon inte skulle kunna somna gott på nätterna innan Zlatan Ibrahimovic och Lisa Dahlqvist hade EXAKT samma premie vid ett EM-guld.
Allt, och då menar jag ALLT handlar om att plocka billiga poäng så den lilla högljudda kultureliten i den svenska massmediaeliten ska tycka att du är bra och välkomna dig in i värmen.
Den värmen har dock aldrig intresserat undertecknad och jag vägrar låta mig falla in under samma ramar som dessa pinsamma människor.

Visst. Det har saknats huliganer. Det finns heller ingen Rivaldo som faller ihop schack matt platt som en död jävla fisk och tar sig för ansiktet när en lös boll träffar på låret. Det är ju helt sant.
Men vet ni vad det finns i stället? Det finns målvakter som inte kan hoppa, försvarare som inte klarar av det enklaste av uppspel, innermittfältare som inte kan slå en passning på tre meter, yttermittfältare med sämre speluppfattning än förståndshandikappade gråsälar och anfallare som blir helt apatiska när målchanser dyker upp.
Om man nu får jämföra dam och herrfotboll? Vilket man tycks få i vissa fall, så jag anser mig väl ha ryggen fri, inte sant?

En annan rolig aspekt, främst att följa på twitter. Det är supportrarna (främst faktiskt Bajare) som ALDRIG skulle få för sig att gå och kolla en match med det svenska landslaget. Fuck fotbollsförbundet. Fuck vågen på Friends arena.
Jag är så klart benägen att hålla med. Mycket är skit när ett svenskt landslag spelar hemma. Och det svenska fotbollsförbundet lämnar ju mycket kvar att önska.
Men här kommer det intressanta. Den här fantastiska intressekonflikten. För dessa vänstervridna herrar och damer går fullständigt igång på Pia Sundhage och hennes landslag. Följer varenda steg. Hejar och skriker att hon till och med borde ta över Bajens herrar. Det till trots att det är samma förbund och ÄNNU mer pinsamma jippon på läktarna än vad vi någonsin har sett. Blir nästan skrattretande.

Men visst, Pia är ju Pia. Hyllas gränslöst PRECIS överallt nu.
Men, säger jag. För vad? Vad i succà©väg har hon lyckats med sportsligt med detta svenska landslag under detta mästerskap? Jag är oerhört nyfiken på att få ta del av de uppgifterna om du där ute sitter och trycker på dessa.

I min värld så har Sveriges damer inte gjort NÅGONTING utöver vad man precis kunnat förvänta sig som sämst utav dem. Inte med den lottningen. En semifinal var omöjlig att undvika, hur man än bar sig åt. Dit tog man sig. Där tog det tvärstopp. Den av media uppdukade festen var över. Utan att det svenska landslaget gjort något väsen av sig överhuvudtaget. Sportsligt.

Det är så jag ser på detta spektakel. Men det ska sägas att jag gillar spektakel. Har sett fotboll varje dag och kommer faktiskt att känna en viss tomhet när det är över. Så är det.
Men jag belyser det återigen. Man får ta det för vad det är. Allt annat blir dessvärre rätt genant, kan jag tycka.

Med dessa ord sagda så hoppas jag trots allt innerligt att alla de unga tjejer som besökt arenorna eller sett matcherna på tv:n tar sig till första bästa fotbollsklubb och skriver in sig. För är det något dessa välfyllda arenor måste fått med sig, då är det att de små tjejkidsen fått upp ögonen för fotboll.

För egen del så väntar Bridgefestivalen 26/7-4/8. I år i Örebro. Från det ena mästerskapet till det andra. Inget större än det andra. Det gäller helt enkelt att ta saker för vad det är, och inte sväva iväg för mycket ...

/Ukrainska flaggor i svenska klacken - varför?
18 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
svanlarn - 2013-07-27 07:01

Flamingo: definitivt. Eller de 45000 idioter som betalar enorma summor för att se en träningsmatch
I Göteborg i eftermiddag. Fotboll ses bäst utomlands. Sverige är och kommer förbli en blåbärsnation när det gäller fotboll

elakemans - 2013-07-26 17:25

bara en sak den där tweeten Sundhage in och Hamrén ut är det väl inget fel på?
Med tanke på hur genomusel Hamrén är skulle hon inte kunna göra det sämre.
Nej bort med denna charlatan!

Gerrard8 - 2013-07-25 19:04

Tvungen och alla ni andra som inte fattade:

Hahahahaha

Trodde ni skulle förstå ironin när jag nämnde bragdguldet!;)

Att åka på ett bananskal rätt in i en semifinal i fotboll ska bara inte få gå, jo i en damidrott...

linnberget - 2013-07-25 18:34

Amen !!

mr_england - 2013-07-25 16:34

Skönt att skiten är över. Snart börjar den riktiga fotbollen och ingen bryr sig längre om damerna. Utom möjligen statstelevisionen som säkert kommer dra på stort från damallsvenskan mend 98 åskådare per match.

Tvungen - 2013-07-25 16:21

"MOT ETT LAG", inte "MED ETT LAG"

Tvungen - 2013-07-25 16:17

Gerrard8 har fått en stroke tror jag! :/
Bragdguld hade absolut varit på tapeten om man hade slagit ut Tyskland i Semi och slagit Frankrike i final (nu går ju "konstigt nog" någon annan dit) och gjort sig av med ALLA SPÖKEN som man samlat på sig genom åren när man gång på gång blivit apatiska under press. Det ENDA som inte talade för Sverige inför Tysklandsmatchen var just att.. Svenska lag SKA ALDRIG målas upp som favoriter.. det går alltid åt helvete, speciellt i fotboll (ÄVEN HERR om nu det ska spela nån roll). Det finns för mycket ödmjukhet och för lite tro på sig själva för att inte gå på "CHOKE" så fort man råkar heta favoriter. Gillade iofs att man gick ut och sa innan att man skulle fixa det helt självklart mer eller mindre! En sak som fega herrcoacher aldrig lyckats få spelarna att säga. Hellre säger man "Vi är normalt sett bättre än San Marino, men det är bortamatch och det kommer bli en svår match" (humor) Skitsamma nu skenade jag iväg från det jag skulle säga helt och hållet.. det var tydligen omöjligt att inte börja svamla om dom där jämförelserna! Bragdguld ÄR INTE att spela rätt dåligt mot Danmark, spöa dom lagen man bara ska spöa och sen åka ut med ett lag som man FÖR EN GÅNGS SKULL hade chans att spöa med 2/3-0! Aldrig någonsin varit så bra förutsättningar och det ska man väl för fan TA VARA PÅ och kunna VÄXA utav det! Annars är det dags att skaffa sig rejält mycket bättre psyktränare! Kan inte låta bli att slänga in en sista onödig jämförelse.. Damerna är bra på att SPÖA SKITEN ur dåliga lag! Herrarna är bra på att bli räddade av Zlatan i sista sekund emot skitlag som man borde PISKA med 5-0! Damerna är inte vidare värst bra emot betydligt bättre lag. Herrarna kan skaka vilket världslag som helst även om dom på pappret just i stunden "är" 10 ggr så bra. Jag är IMPONERAD av självförtroendet som Pia och laget lyckades få ihop(även om det inte höll helt), insatsen var PÅ VÄG att bli imponerande, men den blev aldrig det tyvärr.

Flamingo - 2013-07-25 15:21

svanlarn: Jag antar att en så kunnig fotbollsälskare som du ser ner på dom som går och tittar på herrlandslaget också då. För att inte tala om de 30 000 som var på Bajen-Öis förra veckan.

Hooch - 2013-07-25 14:21

Av ALLA dina inlägg här Holms, är denna är särklass den bästa! Utan tvekan..Word!

svanlarn - 2013-07-25 14:19

Vad det gäller de ukrainska flaggorna, så är det väl tyvärr så att vänsterfalangerna lyckats övertala fotbollsförbundet att vår flagga är rasistisk. Ser ingen annan anledning tyvärr

svanlarn - 2013-07-25 14:16

Vårt land är ju världsmästare i en sak, vi låter media bestämma vad vi skall tycka. Tycker du tex att dam fotboll är uselt, då är du rasist alt homofob.
Media älskar damfotboll och de lyckas fylla arenaorna tack vare sitt propagandatåg, men det roliga är att se vilka som sitter på läktarna. Inte fan sitter fotbollsälskarna där, de som förstår sig på spelet och njuter av alla små detaljer. Nej, nu invaderas arenorna av barnfamiljer som helt plötsligt har råd att gå på en match med landslaget och annat okunnigt folk som inte kan ett skit.
Visst var det spännande igår sista kvarten när tv:n åkte på, men fy fan vad mycket individuella misstag man hann se. Felpass, felbeslut och usla avslut som inte ens går att hitta i korpens lägsta serie.

Säger som Holms, ta det för vad det är.
Vägra sen att köpa Aftonbladet och övriga skittidningar där enbart folk med lägsta IQ skriver, en bojkott av TV4 kan ju vara på sin plats oxo...

keeper - 2013-07-25 13:08

Helt rätt Holms, för det mesta är det underhållning att läsa dina tankar även om våra åsikter ibland går isär men nu håller jag med dig till fullo. Varför ska man hylla ett lag som underpresterat?? Men damidrott är en helt annan värld, paddlade själv kanot med ett gäng tjejer som bara behövde ta sig i mål för att ta ett brons i K4 på SM ( endast 3 startande) medans man själv fick kämpa mot ett 80tal andra genom kval, semi och final. Det sjuka i det här är att tjejerna var genuint superglada över sitt brons (sistaplats) medans jag var sjukt förbannad över ett silver, torskade guldet på målfoto. Lokalpressen var också mycket imponerad av dessa fantastiska tjejer, GO GIRLS!!

holms - 2013-07-25 11:58

Damerna var värda en plats i en semifinal i ett dam-em. Där 8 av 12 lag gick vidare till slutspel.
Den prestationen till dagens hyllningar. Jag köper det i alla fall inte fullt ut. Fine om någon annan gör det. Inte jag.

Flamingo - 2013-07-25 11:49

Så härligt med lite svensk jantelag. Här ska minsann inga tjejer komma och tro att dom är något värda!

Gerrard8 - 2013-07-25 11:40

Jag är dock mycket imponerad över vad Pia och hennes damer lyckats med!
Inte var dag ett svenskt landslag kommer till en semifinal, STORT!
Bragdguldet!?

Jonas O. - 2013-07-25 09:36

Så. Jävla. Rätt.

100 % rätt. !!!!

Pettson - 2013-07-25 08:43

faktan säger allt!!!

att Zlatan får lika mycket pengar för att närvara vid en vanlig samling som svenska damlaget får vid ett vm-guld.

/credit goes where credit is due

agreB - 2013-07-25 08:40

Mitt i prick. Det är svårare att ta sig till semifinal i skol-dm i matkrig. Hoppas Danskorna vinner på straffar ikväll. Att gå till final utan att ha vunnit en match (på ordinarie tid) kanske blir en väckarklocka för folk vad det är för typ av turnering detta är.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5
1.81

Skador & Avstängningar