holms

Sälj! Sälj! Sälj!

31 Juli 2013 - 09:02
David Levy, det är en av mina största idoler här på jorden. David Levy och Gene Simmons. Och Carl Bildt, så klart. När korkade svenska journalister, utbildade på någon trött folkhögskola ute i landet, försöker sätta honom på plats, då slutar det alltid med att Calle klappar dessa på huvudet och de får vända tillbaka till redaktionen med svansen mellan benen. Alltid lika humoristiskt. Som att frivilligt kliva upp i ringen med en 20-årig Mike Tyson. Exakt samma sak, faktiskt.

Men nu handlade det om David Levy, Tottenhams ordförande.
En wheeler ‘n’ dealer som alltid lyckas säljare spelare för överpriser. Alltid oavsett.
Micheal Carrich och Berbatov till United. Plusaffärer så han fortfarande skrattar åt det.
Eller Robbe Keane till Liverpool. Såldes för €19m. Köptes tillbaka för ett halvår senare för €12m.
Förra sommaren vinster i försäljningar i Corluka, Pinenaar, Kranjcar och Modric. Alltså i samtliga, var för en. Och det är ju helt otroligt egentligen att de tre förstnämnda kunde generera i plussiffror med tanke på vad de uträttat.
Och nu verkar det vara dags igen. Det är ju bara en tidsfråga innan Gareth Bale signar på för Real Madrid. Real Madrid vet det. Gareth Bale vet det. David Levy vet det. Och du som läser det här vet det.
Varför?
Tja, vi hat sett mönstret förut. Världens bästa jude tänker då inte kränga en spelare på någon annans villkor, utan här handlar det om att allt ska göras på hans sätt och vis. Vilket man måste älska, när man själv supportrar klubben.
För det Real Madrid har erbjudit, ca: €85m, det säljer man en spelare för idag. Om man är en normal affärsman. Och jag blir inte det minsta förvånad om David Levy krämar ur den summan PLUS en spelare i utbyte. Alltså inte det minsta förvånad.

För slantarna kan du sedan köpa en världsspelare i varje lagdel. Klart värt det, om du frågar mig. I synnerhet när spelaren du kan få 850 miljoner för inte vill vara kvar.

Så. Sälj! Sälj! Sälj!

Visst, det finns ju en baksida av att ha folk som nosar upp väldigt bra spelare som kommer billigt och gör succà©. Det sportsliga blir lidande när de säljs och för Spurs del så haglar ju inte CL-spel år ut och år in. Eller, visst, det hade ju gjort om man inte tillät tv-spelsregler och på så sätt trollat fram ett vasst Manchester City. Eller ett Chelsea.

Därför finns hela tiden den bisarra möjligheten att ett svenskt lag kan få deltaga i världens finaste klubbturnering medan Spurs får sitta bredvid och titta på.
I år är det bekant Elfsborg som ska ge det ett försök. Med start i Glasgow.

  Speltips Odds
Celtic v Elfsborg
CL-Kval, Fotboll
1,95


Celtic kommer ju naturligtvis att vara väldigt måna om att få med sig ett bra resultat till Sverige. Man lär ju minnas hur man kom undan med hjärtat i halsgropen i fjol när man besökte Olympia.
Det samtidigt som Elfsborg ser sin chans i att i alla få med sig minst ett bortamål. Det tror i alla fall jag är nödvändigt för att ett avancemang ska kunna vara möjligt.

Klicka här för att spela Båda Lagen Gör Mål till fina 1.95
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
VTH - 2013-07-31 20:32

Haha Holms, var du full när du skrev detta? ;) Om Levy är din idol borde du ju ha koll att han heter Daniel och inte David. I övrigt håller jag med att han är en bra affärsman och att han borde sälja för den summan. Tror tyvärr ni blir bättre om pengarna används dessutom.

tobbethn - 2013-07-31 09:49

Tror att Elfsborg krigar sig till ett oavgjort resultat i halvtid för att sedan kontra in ett segermålet i andra halvlek efter en intensiv anstormning från Celtic. 13ggr pengarna hos BET365 är taget. Lycka till!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05
21:00  Montreal - LA Galaxy
Fotboll - MLS - Zlatan målskytt
2.15

Skador & Avstängningar