holms

Skulle korven verkligen räcka?

1 Augusti 2013 - 08:20
Så kom då dagen till slut. Dagen då EM-effekten skulle visa sig på de svenska arenorna gällande damfotbollen.
I Mallbacken viftade förh...förlåt, flaggorna. Korven var kokad. Gräsmattan klippt med nagelsax. Nya fina läktare för tusentals människor ditplacerade då man nu skulle skörda efter den OERHÖRDA EM-succà©n. Succà©n som slutade man att Sverige hamnade på samma plats som Danmark. Ett Danmark som inte vann en enda match under hela EM. Men succà© var det i alla fall. Sanna mina ord.
Mallbacken hade i sin hemmamatch innan uppehållet 937 åskådare. Och det mot trötta Vittsjö. Den siffran skulle nu slås med hästlängder när klassiska Umeå gästade och arrangören visste inte riktigt hur man skulle tackla den väntade invasionen.
Skulle korven räcka? Läktaren hålla? Spelarna palla för trycket med dessa tusentals nya supportrar på läktarna?
Det skulle visa sig att korven räckte. Det blev till och med över för att mätta halva Afrika. Läktarna skickades tillbaka oanvända och spelarna - nej det spelade ingen roll - det gick som vanligt åt helvete.
EM-effekten uteblev nämligen och det ramlade bara in 732 personer. En tvåhundring sämre än senast det begav sig.

Så kunde det gå. I alla fall här. Det är ju inte omöjligt att Kif Örebro i sin nästa hemmamatch drar fulla hus tack vare den totala EM-succà©n. Då får jag krypa tillbaka med svansen mellan benen. Men jag får nog återkomma i det ärendet när matchen faktiskt har spelats, risken finns väl att så inte alls blir fallet. Trots megasuccà©n under EM.

*****

Inget bortamål för Elfsborg. Vissa hävdar att "bara" 1-0 i arslet är helt okej inför returen i Borås. Jag hävdar den totala motsatsen. Tror ju faktiskt att Celtic, med sin europarutin, gör minst en balja i Sverige. Och då måste Ellos hastigt och jävligt olustigt smälla dit tre mål. Minst. Om Celtic stannar på ett.
Kasst utgångsläge om ni frågar mig.

FC Thun vet vad det handlar om. Mål ska helst göras.
Mål gör man också ofta hemma i ligaspelet. På tre matcher hittills sju stycken. Men med det sagt inte att man vinner matcherna, för man har bara en vinst hittills. Och två förluster. För försvarsspelet lämnar en hel del att önska.
Två offensiva lag som båda vill ha med sig ett gångbart resultat till returen nästa vecka. Luktar en hel del mål, om ni frågar mig.

  Speltips Odds

,


KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA Ö 2,5 MÅL BK HÄCKEN v FC THUN TILL TREVLIGA 1,85
9 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Stockholm - 2013-08-01 22:45

Ska inte dra detta i långbänk, men jag tror nog att du nu missuppfattade mig något?!?

Jag sa inte att, såsom du uttrycker det, PK-media gjort ett "förtjänstfullt" jobb.
Jag påpekade endast att dom har ett "jobb" att utföra och det är att skriva, visa vad dom tror sig säljer..
Lite det som du själv ägnar dig åt här på R&K??

Sen har du rätt att ordet PK funnits längre än "avpixlat", men dessa puckon använder sig av detta uttryck för att mena på att all media, alltså all annan som INTE tycker som dom, bara ägnar sig åt felaktigheter, om dom t.ex. o.s.v.
Allt är inte bra i "PK-media" men fan, den är långt mer trovärdig, läsvärd än t.ex "avpixlat".
Opps, blev lite långbänk iallafall....

Overandout..

holms - 2013-08-01 21:54

Tja, tycker du att dom gjort sitt jobb förtjänstfullt under och efter mästerskapet så får du så klart tycka det. Jag tycker det inte.

Och ordet PK var ju vedertaget långt, låååångt innan det fanns något som hette Avpixlat. Bara för att en sajt "kidnappar" ett uttryck så blir det väldigt konstigt om andra människor då slutar att använda det. Vissa gör det, vilket jag är medveten om, men jag skulle hellre kapa av mig båda armarna innan jag lät mig själv trampa i den fällan.

Stockholm - 2013-08-01 21:09

Ok.

Men varför så kritisk mot Aftonbladet, Expressen, Tv4 m.fl.?

Dom gör ju inget annat än att skriva, visa vad dom tror säljer. Eller hur??
Man kan ju välja att inte ta del av det.

Sen hatar jag uttrycket PK-media. Det känns så jevla "avpixlat"...

Ubbe72 - 2013-08-01 19:10

Holms,

då är vi två iaf. Lägg upp hinten om filmen på ett bättre ställe (tex på en seperat blogg från din sida). Jag tror att många missade den, samt (ohygglig tanke) många inte ens vet om det...

Det ger en tankeställare om man nu skulle få för sig att ge någon häst, eller damlandslaget i fotboll, sin röst i Jerringpriset/Bragdguldet...

Bara mina två stenar...

//Ubbe

holms - 2013-08-01 19:06

Ubbe; Klart jag såg den där. Minns inte hur många gånger jag gjort det. Man blir lika tårögd varje gång.

Ubbe72 - 2013-08-01 18:50

Den 4 april 1989 bröt Sveriges herrlandslag äntligen genom den kinesiska pingismuren. Det hade tagit dem tio långa år. Mikael Appelgren, Jörgen Persson, Jan-Ove Waldner var de tre som slutligen valdes ut att spela VM-finalen. Intervjuer och unika filmer ur privata arkiv illustrerar både tidsandan, ett dåtida Kina och hur unga dessa spelare faktiskt var. En dokumentär om idrottens och pingisens väsen. Om lusten och passionen för spelet. Om känslan när man befinner sig i zonen och allt är möjligt.

Ubbe72 - 2013-08-01 18:47

Hej Holms,

OT, men såg du denna igår? Ren härlig idrottshistoria! Bra att kolla på om någon skulle få för sig att rösta på svenska damlandslagets "succe" i EM

http://www.svtplay.se/video/243390/bragden

Alla som läser detta - Se och njut...

holms - 2013-08-01 17:02

Oj. Du får inte missuppfatta mitt inlägg. Alla får spela fotboll, om de så vill. Herrar, damer, getter, statyer eller marsmänniskor. Och alla får göra det hur mycket man vill. Och media får välja att rapportera som man vill om det. Men jag behöver inte gilla den ensidiga rapporteringen, bara för att det handlar om damer. Det är trots allt vuxna människor det handlar om.
Inlägget var en passning till all PK-media som gått fullständigt bananas över det här mästerskapet som om det vore det bästa som hänt och behandlat spelarna och laget som gudinnor, trots att inget resultat, överhuvudtaget, gjordes. Noll.
Innan mästerskapet skrevs det att en EM-succé skulle visa sig ute på landets arenor. De skulle fyllas än mer.
Den så kallade EM-effekten.
Eftersom man nu, den där median och lagets supportrar, klassar Sveriges EM som en succé så borde det också synts på publiksiffran igår. Det var lite det jag menade.
Men eftersom att vi alla med någon sånär intelligens inpräntad i hjärnan VET att det inte handlade om någon succé (närmare ett fiasko än succé) så är Mallbackens 723 inbetalande åskådare troligtvis väldigt bra.

Men visst, det var en öppen dörr att sparka in. Det har funnits några sådana under detta EM. Det må jag säga.
Men det är inte spelarna eller ledarnas fel i det svenska landslaget, utan Aftonbladet, Expressen och TV4:s fel. Bland annat.

Hoppas det blev lite klarhet :)

Stockholm - 2013-08-01 16:19

Ok, du har inte mycket till övers för damfotboll, verkar det. Helt ok, för det har inte jag heller.
Men jag har inga problem med att tjejer spelar boll, får dom gärna göra. Varför jag inte tittar, ens på det nyss spelade EM, är för att jag inte orkar titta på alla "misstag" som görs. (Jorå, jag har sett ett antal matcher för damer så jag har något att jämföra med iallafall). Det är helt enkelt inte tillräckligt bra kvalitet i mitt tycke för att jag ska ägna ett par timmar för att titta påt.

Men att "slå-in-öppna-dörrar" som du nu gör och jämför ett EM mot en match i serielunken mellan Mallbacken-Umeå det är att göra det väldigt lätt för dig. Eller hur??

Ett EM, tillika på hemmaplan, genererar alltid mycket intresse och därmed folk på läktarna. Inget konstigt.
Men det som förbryllar mig är att, trots att det faktiskt finns något fler tjejer/kvinnor i Sverige så går dessa INTE på DAMfotboll. Dom tjejer som är intresserade av fotboll går på HERRfotboll.

Är nog så att man vill väl helt enkelt se det bästa, med den bästa kvaliteten som finns att tillgå. Sen att kvaliten varierar även i herrfotbollen är en annan fråga....

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
16:00  Tyskland Dam - Spanien Dam
Fotboll - Vänskapsmatch - Under 3,5 mål
1.84
21:00  Federer - Thiem
Tennis - ATP Finals - Thi hcp +3,5 games
1.80
21:00  Belgien - Island
Fotboll - Nations League - 1 över 2,5 mål
1.91

Livestreaming