holms

Gott och onsdagsblandat

7 Augusti 2013 - 09:18
Almanackan visar 7:e augusti och det är i min värld flera dagar över vad jag kallar hösten. Vissa människor förstår inte alls vad jag menar, då flera fortfarande har semester. Men för mig börjar höstens intågande redan när sista bollen är slagen efter tennisen i Båstad, sjukt men sant. Det är ett jobb för världens bästa psykolog att ta hand om.
Och idag när man för första gången den här säsongen ska kliva ned till Behrn arena för att bevittna första hockeymatchen, ja då känns det naturligtvis lite extra i själen att det faktiskt är som det är. Sommaren är över för den här gången och nu väntar ett halvår där det bara handlar om att överleva.

Men som sagt. Hockeysäsongen dundrar igång idag. Örebro tar emot AIK 19.00. Ett trevligt inslag då en annan inte har något intresse överhuvudtaget att besöka den där andra Behrn arena, den med gräs lite längre västerut.
Fick frågan igår vad jag trodde om matchen (finns att spela på hos staten), men det går naturligtvis inte att säga ett enda ord om en tänkbar utgång.
Jared Aulin skadad. Robin Olsson och Johan Adolfsson likaså. Nya stjärnvärvningen(?) Tim Wallace har inte landat i Pennybridge än. Detsamma gäller Dan Iliakis, men det känns väl spontant som att speltiden på honom den här säsongen kommer att vara mycket begränsad.
AIK sägs komma helt ordinarie sånär som på Fredrik Svensson.
Så, ja, det är väl det. Första matchen för säsongen. Finns naturligtvis ingen ingen anledning att kasta in några polletter där.

19.00. På sekunden när det är nedsläpp i hockeyladan så är det avspark på Behrn arenas gräsmatta där ÖSK tar emot Jönköping Södra.
Med tanke på hur Jönköping agerade efter ledningsmålet senast (från 1-0 till 1-4) så borde väl serieledarna ha en bra chans att ro hem alla poängen.
Men. Berisha skadad och borta resten av säsongen. En av Superettans bästa mittbackar. Kommer att visa sig över det långa loppet. Även om jag så klart tror att man löser det här avancemanget ändå till slut.

Det mest intressanta i kväll ur ett lokalt perspektiv blir annars publiksiffrorna på vardera arena.
Serieledarna i ÖSK Fotboll borde en fin onsdagskväll locka bortåt 5000 åskådare medan hockeyn i kölvattnet av fotbollen bara borde hitta de närmast sörjande. Med tanke på krocken.
Men vi får se. Dagens mest intressanta, hur som helst.

****

Apropå publiksiffror så skulle Malmös damer igår skörda efter SUPERSUCCàˆN i Dam-EM tidigare i somras.
Efter den monumentala succà©n skulle väl i alla fall topplaget, som var tvunget att vinna, kunna locka storpublik till matchen emot Sunnanå. En sådan publiktillströmning var att vänta efter att Therese Sjögran och hennes landslag skördat de enorma framgångarna under mästerskapet.
Men nej. Inte där heller. 712 åskådare hittade ner till Malmö IP.
Det är lätt att hitta billiga politiska poäng och gasta på alla som tycker att det här är en oerhört undermålig underhållning. Visst är det? Men min fråga till er lyder då, varför går ni inte och tittar själva? Hade jag suttit i er sits så skulle jag ju inte missat en enda match. Låter väl mer än rimligt, inte sant?
Finns en rät linje mellan dessa människor och andra som gnäller på att rika personer i Sverige har för låg skatt - men själva aldrig varit med om att betalat annat än den kommunala skatten på 33 %.
Eller, så är det faktiskt exakt samma grupp.

Jaja. Får hur som helst tacka för 4-0 målet som kom 90+2. Polletter in. Men med 30 avslut så kan man väl nästan inte kräva någonting annat. Och då handlade det inte om att Malmö var speciellt bra, det är den skrämmande sanningen.
Sunnanå tar inte en poäng till. Alltså inte en enda.

****

Känner ni igen den här grabben?Inte? Okej. Det är hur som helst vinnaren av det mycket konstiga tv-programmet Proffsdrömmen.
Tobias Sandström.
Han är anledningen till att Celtic borde få starta matchen i kväll med 3-0, med tanke på att Elfsborg fuskat sig sig till sådana här superspelare genom tävlingar via televisionen.
Nu är det ju som det är. Celtic får "bara" 1-0 att gå på efter segern på Celtic Park, vilket får klassas som ett drömresultat. Jag skrev det redan förra veckan. Vinner du första matchen hemma utan insläppt mål, då har du mer än en fot i ett avancemang. Och med tanke på Elfsborgs form så talar väl än mer för Celtic, kan jag tycka. Med den rutinen från spel i Europa. Nog gör man minst ett i Borås i kväll? Då måste hemmalaget göra tre. Ja, ni förstår att det blir problematiskt för de gulsvarta.
Jag ger inte Elfsborg något större hopp idag. Även om det vore jävligt nyttigt för svensk fotboll om det gick vägen.

****

Jag har en uppgörelse med kamrat Palle Rosencrantz. Vi ska ha 30 promenader runt vår promenadslinga Oset. På raken. Endast söndagar tillåten vilodag. För mig är det en sträcka på 11,37 km.
Kan se ut så här efter gårdagens runda. Igår nummer åtta i ordningenDet var så sent som i lördags vi bestämde oss att söndagar skulle få vara en vilodag. Våra kroppar är helt förstörda, men vi kämpar ändå vidare mot målet, dock var det tvungen att få en vilodag.
Men när jag då vaknade upp med vetskapen att jag skulle slippa gå i söndags, djuret bakfull, då tog jag det halvkorkade beslutat att sätta till mig på Pitchers. 11.43. För att dricka. Helt på egen hand. Vi skulle se Bajen-Ljungskile senare på kvällen, men orkade inte vänta tills det.
Problemet var bara att vi hade poddinspelning senare den eftermiddagen, vilket då resulterade i att jag fick spela in den - berusad. Inte helt optimalt. Men men, det fick bli så den gången.Du klickar här för att lyssna på avsnitt 23 - Tobbe knall

****

Om du är sugen på ny bonus. Ta för dig:

1500 KR STARTBONUS HOS bet365 - KLICKA HÄR!
1000 kr startbonus online + 500 kr riskfritt spel i mobilen

1500 KR STARTBONUS HOS Nordicbet - KLICKA HÄR!
1000 kr startbonus online + 500 kr riskfritt spel online. NYHET!!

1000 KR STARTBONUS HOS William Hill - KLICKA HÄR!
1000 kr startbonus online

1750 KR STARTBONUS HOS Betsafe - KLICKA HÄR!
1750 kr startbonus online

1500 KR STARTBONUS HOS Betsson - KLICKA HÄR!
1500 kr startbonus online
4 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Pettson - 2013-08-07 20:29

avslutar med en viktig fråga/eftertanke_

"Det var så sent som i lördags vi bestämde oss att söndagar skulle få vara en vilodag."

om det är söndag som är vilodag(så även för GUD) varför ska man be, just, på söndagar?

/"Nej, tommy. håll i snoppen med båda händerna när du kissar på elledningen(?)..."

Pettson - 2013-08-07 20:25

"snubben" ser ut som en lesbian.

tycker du, som ofta, fångat en viktig poäng med publiksiffrorna och engagemanget. Varför läser inte politiker din blogg? Även om du kanske inte alltid har rätt så berör du oftast känsliga ämnen i/under samhällsskick. Nej finns att hämta.tack!

Pettson - 2013-08-07 20:19

hehe skina:-)

Pettson - 2013-08-07 20:19

inte hunnit längre än så här, men här ja...

"Och idag när man för första gången den här säsongen ska kliva ned till Behrn arena för att bevittna första hockeymatchen, ja då känns det naturligtvis lite extra i själen att det faktiskt är som det är. Sommaren är över för den här gången och nu väntar ett halvår där det bara handlar om att överleva."

kan åka skidor i öknen under sommaren också. betyder inte att man gör/bör :-)

/låt solen skita lite längre

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar