holms

Dagcenter Dance

23 Augusti 2013 - 09:02
Strålande höstkväll på trevliga Grenadjärvallen på norr i Örebro igår.Folk vallfärdade till cupderbyt mellan Rynninge och ÖSK och många utav dem hade Alexander Axà©ns ord ekandes i huvudet från videoklippet på hemsidan inför matchen. Att det här var superviktigt, inte minst för att få tävlingsmatcher i mars av klass.

Då väljer Örebro SK fotboll att starta matchen med ett anfallspar i Marcus Pode och Peter Samuelsson.
Jag skriver det igen. Marcus Pode. Och Peter Samuelsson. Med en totalt genomusel William Atashkadeh som väl inte spelat en tävlingsmatch på normal nivå sedan 1987 - som någon form av mittfältare. Uppenbarligen med uppgift att inte släppa bollen under sina minuter på planen.
Vet inte hur ledningen för laget tänkte. För med de båda anfallarna som startande, då krävs det att du har vassa gubbar som flankerar kanterna som kan komma runt och skjuta nämnda anfallssnubbarna i huvudet för att det överhuvudtaget ska kunna bli farligt. ÖSK ställde på kanterna upp med William Kvist - och William Atashkadeh.
Örebro SK hade inte Rynninge i ett grepp under någon del av matchen - någon gång.
P-O Ljung säger sa här efter matchen:

- Den här matchen visar att vi har ett antal fripassagerare i truppen, och det måste vi snarast analysera och åtgärda, fortsätter ÖSK-tränaren.

Eller så har du inte alls ett bättre lag än så här när spelare som Shpetim Hasani, Karl Holmberg, Ayanda Nkili, Nordin Gerzic, Daniel Gustafsson och Ahmed Yasin inte startar en sådan här match.
Det tråkiga blir dock när sådana som jag hör hur det låter innan matchen. Att det är väldigt, väldigt viktigt att inför kommande säsong säkra tävlingsmatcher - och att cupmatchen tas på största allvar.
Och så får man när man anländer till genomtrevliga Grenadjärvallen en startelva kastad i ansiktet som Grunden Bois hade skrattade arslena av sig.
Ett hån för oss i spelbranschen. Ett hån för människorna som var på plats som höll på ÖSK.

All cred till Rynninge som vinner matchen hur rättvist som helst.
Mindre cred till ÖSK vars hela lag jag hoppas kollapsar totalt efter det här och att man inte vinner en match till på hela säsongen.

Och för er som hävdar att Örebro SK står och faller i Superettan om man ställer över fem-sex gubbar i ETT cupderby, ni har så lågt ställda tankar om era idoler i svartvitt att ni säkerligen måste tro att de gör sig bättre på ett lokalt dagcenter än på en fotbollsplan.*****

Så. Nu har jag fått skrivit av mig en del ilska efter att ha fått brallorna neddragna i samma veva som tvålen tappades och blivit förnedrad av stans idrottsklubb med ambitioner att agera proffsigt i alla lägen.

Vi blickar i stället framåt till kvällens övningar vilket får en att må mycket bättre.
Wolverhampton. Stora, starka, vackra Wolverhampton ska idag ta sig an något som heter Crawley Town. Med en hemmaarena som inte ens tar 5000 åskådare. Det är med andra ord en skvätt skillnad emot dagens spelplats, Molineux Ground.
Wolverhampton, med fantastiske Kevin Doyle i laget, har börjat ligaspelet strålande med två segrar och en oavgjord. En hemmamatch hittills. Då körde man över Gillingham (ja ni hör ju vilka klubbar man måste föra sig med nu för tiden) med 4-0. Och jag är inte främmande för att vi har ännu en bekväm seger att vänta.

  Speltips Odds

,


Wolves Asian -1. Insatsen tillbaka om hemmalaget "bara" vinner med uddamålet.

Klicka här för att hugga en rygg på det

Matchen sänds dessutom på nätet i kväll. Alltid bättre att jobba in den med egna ögon.

20:45 Fotboll
Wolverhampton v Crawley Town

Klicka här för att se och livespela på matchen


****

Jag spelar också Yxhult i kväll. Nu brinner det i knutarna. En poäng till kval. Och då pratar vi inte till division 3 utan till division 5. Vilket vore en praktsensation om det inträffade för laget som var storfavoriter att springa hem den här serien.
Assyriska värdelösa senast. Både på och utanför planen. Hjärtat och hjärnan säger tvåa.

2,05 spelas med en kaffepeng - division 4 Örebro - Klicka här

Nu laddar vi upp för en femkamp idag. Med start på lunchen.
Bowling, äventyrsgolf, shuffleboard, biljard och basket.

Ha en trevlig fredag, gott folk.
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Vessige - 2013-08-23 10:52

Som alltid. Elitlagen klagar på för få matcher mm och sen när det kommer en extra cupmatch då är det helt plötsligt för mkt matcher!? Det var många skrällar igår. Vad gjorde AIK mot Sandviken? Det måste ju va ännu värre än ÖSK.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar