holms

#KontrolleraKarlstad

14 September 2013 - 09:44
Den här helgen handlar det om att #kontrollerakarlstad som någon på twitter från Örebro har döpt det till.
Och det är ju ingen hemlighet att så kommer att bli fallet. 32 bussar var det senaste jag hörde. Och på det så klart ännu fler personbilar som rullar hit under dagen. Runt 3000 fina människor från Pennybridge förväntas hit under dagen.
Själva så drog vi vårt strå till stacken redan igår.Det var fullständig show från matchminut 17.00 igår och kan ju meddela att den inte har slutat ännu. Även om vi fick kriga i motvind utan några andra medmänniskor från 019-land så gjorde vi det ändå helt okej. Något besviken att inte fler tog tillfället i akt och besteg Karlstad redan igår.

Men vi trummar vidare idag. Med en match att se fram emot. Färjestad heter väl laget härifrån byn om jag inte missminner mig. Brukar dundra in ett och annat SM-guld mellan varven.
Vi heter ÖIK. SM-gulden ramlar inte in varje vecka. För att vara mer exakt så är det första gången många utav oss ser rödvitt spela ishockey i landets högsta serie.
Vilket gör att det inte finns några förhoppningar ÖVERHUVUDTAGET. Idag. Jag kan lämna den där jävla kaffebunkern med 0-8 i arslet. Det bekommer mig inte. Blir det bara 1-0 på Leksand på tisdag så är jag mer än nöjd ändå.
För det är lite så jag resonerar den här säsongen. När alla andra (klubben likaså, så klart) basunerar ut att vi ska gå ut för att vinna varje match. Då hävdar jag i stället att det är bättre att vinna varje rätt match. Som mot Leksand. Mot AIK. Mot Brynäs. Mot Växjö. Mot Modo.
Under ett hårt matchande så skulle jag skratta bort 0-47 uppe i Skellefteå - om ÖIK två dagar senare tvålade till AIK med 2-1 hemma. Känns spontant som att fokus borde ligga på att vinna rätt matcher.

Sedan ska jag erkänna att jag kliver in i den här säsongen med halvt skakade känslor. Vilket konstellationerna nedan visar rätt tydligt. Eftersom Örebro är helt skade och sjukdomsfritt på forwardssidan så bör det se ut så här. Eller borde och borde. Ett jävla hån att norrmannen Dahlström får spela istället för Kalle Olsson, men men ...

Dibenedetto-Walter-Wallace
Weinstock-Aulin-Johansson
Wiklander-Löwdahl-Strömberg
Kåberg-Eriksson-Dahlström

Jag säger inte att det är fyra dåliga linor. För det är det verkligen inte. Örebros offensiv är förbannat bra om vi kikar på namnen. Och det är just det. När man klivit upp i elitserien hade det kanske varit vettigare att haft två linor som bara kliver in på isen för att spela sarg ut. Som det ser ut nu så är det tre kedjor som helst ska valsa runt i offensiv zon och bara den fjärde med uppgift att inte släppa in några mål.
Men vad vet jag. Har ju själv aldrig spelat hockey och får ses som en superamatör gällande att matcha ihop ett väl fungerande lag. Får hoppas på att sköne Patrik Ross har full koll på vad han gör.

Hur som helst. Har fått TUSEN frågor från folk runt omkring i landet huruvida Färjestad är veckans absolut bästa spel.
Och jag får väl svara så här. Med tanke på vad vi sysslar med här.
Till 1,20 hade jag inte trott på Färjestad. Inte till 1,30 eller 1,40 heller. Eller 1,50. Men när siffrorna visar så mycket som 1,70, då måste jag ju tyvärr hävda att Färjestad vinner det här.
Men som jag nåmnde tidigare. Det rör mig inte i ryggen. För det är så mycket viktigare att tvåla till förbannade jävla Leksand på tisdag.
Nu handlar det bara om en enda sak. Att #kontrollerakarlstad

*****

Utöver Färjestad så är jag helt inne på Fulham. WBA är så förbannat jävla usla för dagen att Martin Jols mannar inte får ett bättre läge än så här att bärga säsongens första hemmaseger.

  Speltips Odds
Fulham v WBA
Premier League, Fotboll
2,20


KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA FULHAM TILL TREVLIGA 2,20

*****

Och. Har frugan lagt beslag på tv:n ikväll för att se någon jävla repris av Fångarna på fortet?
Lugn, det finns alternativ.

18.00 Fotboll
Inter v Juventus

KLICKA HÄR FÖR ATT SE OCH LIVESPELA PÅ MATCHEN
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:43  Lopp 10: Sobel Conway
Trav - Jägersro - Plats
2.05
07:30  Ledare efter första rundan
Golf - Europatouren - Stephan Jaeger
81.00
12:00  Ebden - Kohlschreiber
Tennis - ATP Halle - Kohlschreiber
1.60
17:00  Frankrike - Peru
Fotboll - Fotbolls-VM - 2 asian hcp +1,5
1.62
20:00  Argentina - Kroatien
Fotbolls-VM - VM - Arg ö13,5 skott
1.90
14:00  Brasilien - Costa Rica
Fotboll - VM 2018 - 1 vinna och hålla nollan
1.66
17:00  Nigeria - Island
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 0,5 mål 1:a hl
2.40
20:00  Serbien - Schweiz
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.80
20:00  Colombia - Polen
Fotboll - VM - Över 2,5 mål
2.06

Skador & Avstängningar