holms

Håller ett par extra tummar för Dortmund

6 November 2013 - 10:09
Ett halvt uppslag i min lokala morgontidning är en TT artikel som handlar om Alexander Gerndt. Vi som läser möts av rubriken "Gerndt het potatis inför ödesmatcher". Och eftersom det tar upp en halv sida i en lokaltidning från Närke så är det väl en hetare potatis än någonsin.
Senast blev den så het att Alexander Gerndt tackade nej med motiveringen "På grund av den negativa uppmärksamheten kring min person klarar jag just nu inte av att delta".
Då kan man ju undra var all den negativa uppmärksamheten kom i från?
Jo då, man läser i texten att den naturligtvis kom i de sociala medierna, och då vet vi alla som fortfarande orkar se eländer att det är Twitter det handlar om. Stället där de tomma tunnorna skramlar allra mest gällande politiska ståndpunkter. För det är precis vad det här handlar om.
Vilka är ni att bestämma när en spelare ska få representera Sveriges landslag efter ett sonat brott?
Är det okej efter en rattfylla? Hembränning? Djurplågeri? Skattefusk?
Förbundet har sina riktlinjer och har givit klartecken. Erik Hamrà©n anser att han är tillräckligt bra för att tillhöra truppen.
Fine!
Folket som över internet börjar gapa och sätter igång drev (senast så kraftiga att spelaren i fråga kände sig manad att hoppa av), det är människor som inte alls bryr sig om Sverige ska spela VM i Brasilien nästa sommar. De har helt andra agendor.
Och då anser jag att ni kan pyssla med det ni kan allra bäst. Analysera Pia Sundhages lagbygge, starta drev mot den svenska polisen eller klocka Moa Hjelmer på hennes kommande träningspass i någon för trång inomhushall i Mockfjärd.

*****

Grupp F har blivit den härliga gruppen vi kunde förvänta oss på förhand. Och efter det fantastiska resultatet på Emirates för två veckor sedan så sitter ju Dortmund i förarsätet med tre matcher kvar att spela. Och naturligtvis för att man har både Arsenal och Napoli hemma på magiska Westfalenstadion (åk dit, du som inte har varit där).
Idag alltså Dortmund v Arsenal och Napoli v Marseille. Två ettor och ja, det kan bli torsdagsfotboll för Arsenal också. Vore ju naturligtvis det allra bästa och något som gör att kvällen för mig personligen är hetare än på väldigt länge.
Nu har jag ju dock sett Arsenal sparkat en del boll den här säsongen, så jag håller det inte allt för självklart att det kommer att ske.

I övrigt så känns Barcelona v Milan tämligen ointressant. Det funkade på San Siro. Men det händer inte igen.

  Speltips Odds

,


Barcelona bränner inte igen. Det är min starka övertygelse. Helt ointressant att se på, med andra ord.

Efter Chelseas debacle hemma mot Basel så lever ju faktiskt den där gruppen. I alla fall till halv elva i kväll. Sedan har krokodilen från London gjort dödsrullningen och krånglat sig vidare de också.

Men för att återgå till gruppen där Barcelona och Milan huserar så finns det två lag till som vid vinst i dag kan hota Milans andraplats. Ajax och Celtic.
Nu är dock Ajax oerhört värdelöst för dagen och förtjänar ingen avancemang.
Celtic krigar på i samma anda som förr. Passionerat. Nu tycker jag att man är tunnare framåt än på väldigt länge, så jag har inga som helst förhoppningar på en målrik och trevlig match i Amsterdam den här aftonen.
Eller, fel uttryck. Trevligt är det alltid ändå när Celtic sparkar boll. Om så matcherna slutar 0-0 utan målchanser.
Vilket jag mer än gärna ser den i kväll.

  Speltips Odds

,


Skottarna gråter nog inte blod över att åka hem med ett oavgjort resultat då Milan väntar hemma i nästa runda. Kan bli en ny episk afton på Celtic Park.
Det i samma veva som Ajax offensiv lämnar allt att önska för dagen.

Ajax v Celtic - KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA UNDER 2,5 MÅL TILL 2,00

*****

Vi tar sats mot kvällen med ett Heja Dortmund!
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
18:15  Erzgebirge Aue - Karlsruher
Fotboll - 2 Bundesliga - Erzgebirge -1 hörna
2.18
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74

Skador & Avstängningar