holms

Livet är inte alltid rättvist

12 November 2013 - 14:18
Jag är nog sist på bollen gällande det här med en bil till Anders Svensson.
Spelar in podd måndagskvällar och igår höll vi på i nästan tre timmar så missade allt som hade med den där galan att göra. Vilket jag har gjort de flesta åren, men i går fick jag inte ens chansen att se det mindre spännande spektaklet.

Men det har ju blivit en jävla snackis i dag. Och i går. Och lär väl så fortsätta tills någon skeppat iväg en Ferrari till Therese Sjögrans garageuppfart.
Det är ju lite lustigt det här. Att man ALDRIG NÅGONSIN ska jämföra dam och herridrott. Det förstår vilken människa som helst. På hela den här planeten.
Men därför kan du heller aldrig jämföra i pengar eller i som i det här fallet; en gåva från en sponsor. För den ena sektionen drar in så fruktansvärt mycket mer pengar än den andra, därför är det och kommer alltid att vara en stor skillnad mellan herr och damidrott. I alla fall gällande dessa sporter. Det kan tyckas orättvist, visst, men livet är inte alltid så jävla rättvis. Det får vi många erfara varje dag.
Eller menar någon på fullaste allvar att damlandslaget eller damkronorna ska ha samma bonus vid ett VM-guld som ett herrlandslag?
Den kallas i så fall kommunism och inget vi pysslar med i landet Sverige. I alla fall inte fullt ut.

Sedan måste jag också bara flika in och bemöta de mest korkade kommentarerna jag sprungit över.

"Hur fan kan fotbollsförbundet ge ut och bil som om det vore en skraplott. Folk i Sverige svälter (ehh, nej) och det var nyss en naturkatastrof i Filippinerna. Osmakligt"

Kommentarer likt dessa. I olika format. Det har man kunnat läsa överallt.
Man häpnar.
Det är INTE fotbollsförbundets eller Volvos ansvar att se till någon annan än sig själva.
Med ett sådant resonemang så borde hela det svenska folket avstå från julklappar det här året. Eller inte bara det här året, utan för all framtid.

Sedan är det klart att Therese Sjögran också ska få något för sitt landslagsrekord. Men om vi ska se lite nyktert på situationen så om Anders Svensson fick en bil, då borde Therese Sjögran få en EU-moppe. OM vi ska se nyktert på det. Det är inte alltid man gör det. Och troligtvis inte den här gången heller efter att Aftonbladet gått bananas över vad som skett.

*****

En annan snackis, där så klart svensk media har gått fullständigt caramba.
Sverigedemokraterna sponsrade mötet Kristianstad v Elfsborg i Svenska Cupen. De var tydligen det enda partiet i hela kommunen som ville stödja det lokala fotbollslaget mot de forna svenska mästarna. Fint gjort.
Nu hade jag ju som ordförande för klubben tackat nej eftersom inga andra nappade, det såg lite ut i matchannonser att SD var någon form av huvudsponsor, och det ser ju rätt illa ut i landet Sverige. Kan säkert stjälpa mer än vad det hjälper på sikt.
Dock har har jag lite svårt att förstå upprördheten hos svensk media över att det just var SD som stod som matchsponsor. Visst, att de röda militanta herrarna på fotbollskanalen fick fnatt, det var ju väntat, men övriga?
I min värld så finns det i så fall bara två partier i Sverige som borde få sponsra idrottsevenemang, och det är Centern och Miljöpartiet. Och mitt parti, om jag haft något.
Resterande partier ställer inte alls upp på mänskliga rättigheter och borde således inte få sponsra prylar i idrottens tecken. Om vi ska gå på Fotbollskanalen eller Aftonbladets måttstockar.

*****

Nu blev det så här igen. Skulle skriva 3-4 rader om det sjuka i att det blir debatt efter Svenssons bil i går. Och så svävade jag iväg. Jag ber om ursäkt om jag stulit din tid. Förlåt.

Till det mest relevanta i dag.
Hockey på schemat. Och för egen del så möter vi Modo här hemma. Men eftersom matchen spelas på en vardag så ser jag nu för tiden dessa matcher hemma på tv:n. Det blir allra bäst så. Av olika skäl.
Massor av trassliga skador fortfarande i Örebro och den enda vägledning jag kan ge är att det enda som talar för ettan - är att ingenting talar för den. Den gamla klyschan.
Finns däremot annat intressant.

  Speltips Odds

,


TUNG skada för Gnaget när Mattias Jadeland gick sönder i söndags. Borta ett par matcher. Mot ett pånyttfött HV71 på bortais, det tror jag blir för tufft för ett lag som vanligtvis tar sina poäng mot de sämre lagen. Och dit vet jag inte om HV71 hör till nu med sina nyförvärv.

2,40 på HV71 -1,5 måste testas i dag - KLICKA HÄR

3 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Pissetassar - 2013-11-13 11:15

Jag tänkte för mig själv, vart kan jag hitta någon som har en annan åsikt, en vettig åsikt om "Svenssons bil".

Det tog en dag efter att letat igenom bladet, expressen och andra tidningar men alla hade bara knepiga resonemang. Sen slog det mig, Holms för fan! han om någon brukar kunna beskriva händelser som denna perfekt! och så rätt jag hade!

Moneyline - 2013-11-12 19:05

Det går att läsa att SvFF har pröjsat bilen själva och inte sponsorn Volvo. Dem fick väl en just rabatt säkert!

Jonas O. - 2013-11-12 15:27

Äntligen! Någon som fattar skillnaden.
Tack.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
18:15  Erzgebirge Aue - Karlsruher
Fotboll - 2 Bundesliga - Erzgebirge -1 hörna
2.18
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91

Skador & Avstängningar