holms

En favorit i repris?

14 November 2013 - 09:06
Då var vi där igen. Och jag kan verkligen inte förstå varför det inte nu finns en massa militanta superfeminister som rasar så det sprutar papiljotter över skog och mark. För nu finns det ju faktiskt en anledning, vilket det inte brukar finnas i normala fall då de greppar efter halmstrån gällande korvreklam, Lego eller någon annan ickefråga de kan spy galla över.
Nu finns däremot chansen att göra er röst hörd angående en bra sak. Ge er ut på gator och torg med plakat, bränn bilar och kasta sten, för så här borde det kvinnliga könet aldrig behöva bli förminskat. Inte 2013.

Jag har som bekant svårt att ta deras parti i vanliga fall, men nu har ni mitt fulla stöd.
För hur i helvete kan det svenska damlandslaget i fotboll vara nominerat i kategorin årets lag? Rätta mig gärna om jag har fel, men är det inte att förminska hela laget pga könstillhörigheten?
Är det inte att klappa samtliga spelare på huvudet som om de vore små barn som misslyckats på ett matteprov, och för att trösta så försöker man rätta till skadan genom att ändå säga att han/hon är bäst och avsluta med en glass som en tack-bra-kämpa-vidare-morot?

Jag blir förbannad öve det här. Inte alls på damerna som gjorde vad det kunde i EM (även om det gick åt helvete), för det här är inte alls deras fel.
Nej, det sitter däremot någon jury som inte alls tänkt till. I samma veva som de plitade ned detta landslag som en kandidat till årets lag, då förminskade de varenda spelare/ledare och skickade svensk damidrott 30 år tillbaka i tiden. Pang!

Varför detta lag inte ska kunna nomineras? Och varför jag tror att samtliga spelare och ledare själva tycker att det är konstigt?
Jo. Målet var att vinna ett EM-guld på hemmaplan. Absolut minst en final. Det var det här laget preparerat för under en lång tid.
Det gick inte. Man hamnade på samma plats som Danmark som inte vann en enda match under ordinarie tid på hela mästerskapet. Det krävdes inte direkt någon bragd för att ta sig till en semifinal. för att dra till med ett understatement. Väl där tog det tvärstopp mot ett Tyskland med 5-6 ordinarie skadade.

Det var fint väder och mycket folk med tanke på att en hel del biljetter kostade 40-50 kr.
Arrangören till detta mästerskap ska ha all jävla cred i världen. Det känns som om hockeyförbundet borde gå en, två och tre kurser hos de briljanta människorna som snickrat ihop vad som utspelade sig i Sverige sommaren 2013.
Men att från det kasta någon som helst glans över ett svenskt landslag som misslyckades med sin målsättning, det är bara, bara, BARA att göra sig direkt löjlig mot utövarna. Vilket jag tror att de innerst inne själva också anser.

Men! Sedan ska vi inte inte heller glömma bort att idrottsgalan är, troligtvis, det absolut sämsta vi har i det här landet. Därför är det kanske ändå jag som har fel i den här soppan. Eländiga galor är ju inte eländiga galor om inte nomineringarna också de är eländiga.
Eller hur? Det hör ju ihop.

*****

En favorit i repris?

  Speltips Odds
Skellefteå v Örebro
SHL, Ishockey
2,65


Då fick vi 2,65 - idag betalar spelet 2,50.
När John Normal slängde in 2-2 pucken för SAIK 18.49 in i den första perioden så var spelet klart gällande över 5,5 mål. Även om det återstod två kassar, men trots allt 40 minuter kvar att vinka på.
Örebro skapade så jävla mycket mot MODO senast att det MÅSTE lossna snart. Det vore helt overkligt om det inte kom någon form av retroaktiv utdelning framöver.
För Skellefteås del så spelade man en frejdig match borta mot Linköping senast. Vinst 4-3. Gör du fyra där, ja då har du i kroppen att göra fyra hemma mot Örebro dagarna efter.
Örebro har inte en enda gång, trots tufft motstånd på bortais, ställt upp defensivt med fem gubbar på egen blå, utan man försöker spela sitt spel, borta som hemma. Vilket har givit en del målrika fighter på resande fot.
Luleå 5-4 vinst.
Brynäs 5-3 torsk.
Linköping 5-2 torsk.
Man gjorde även tre borta mot Frölunda, men då spikade i stället Henrik Lundberg igen och vi hade också 0-3 på tavlan efter matchen.
För att inte nämna 7-0 i arslet i Växjö, trots att man vann skotten.
Kan säkert bli en hel del mål även i kväll. Även om jag inte alls tror att det räcker till någon seger.

2,50 betalar över 5,5 mål - KLICKA HÄR

*****

Det är inte ofta jag kastar ut en sådan här, men i bland får man följa Baggios fotspår.
En trippel för kvällen som på förhand känns väldigt, väldigt bra.

Nässjö!
Skellefteå!
Tyresö!

Den betalar 3,25 och som jag ser på saken så borde väl varje vinnare kunna lösa det med tre bollar, med normal utdelning.

KLICKA HÄR FÖR ATT FINNA 3,25

*****

En dag kvar till vad som komma skall i Portugal.
Karneval och Copacabana - eller sitta på en regnig parkbänk i Örebro och skära sig i handlederna. Det är ju frågan ...
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
16:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw -2,5 games
1.74
17:00  Santillan - Muller
Tennis - Franska Öppna - Muller
2.10
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15
19:00  Häcken - AIK
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
2.20
19:00  Frej - Brage
Fotboll - Superettan - 2 asian 0
1.825
19:00  J Södra - Degerfors
Fotboll - Superettan - 1
2.20
01:05  L V Phantoms - T Marlies
Ishockey - AHL - 2 Moneyline
1.87
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05

Skador & Avstängningar