holms

Det luktar i så fall bragdguld

19 December 2013 - 09:27
Tänk att när Sverige får en order på 36 stycken Jas 39 Gripen (ett ca: pris 36 miljarder) till Brasilien, då finns det ändå folk som känner sig tvingande att klaga. Som hela Miljöpartiet och han den där alltid upprörda ledaren för Vänsterpartiet. Har han för övrigt någon gång, under hela sitt liv, skrattat? Jag har svårt att tro det.
Ena stunden är export superviktigt. Andra dagen en jävla misär. Så förvirrande.

Saab får en fantastisk order. Ett fantastiskt kvitto på att man har gjort mycket rätt. Men får ändå skit från politiskt håll. Jag blir mållös. På riktigt.
Det här påminner lite om när den där Julhot (minns ni honom?) ville sätta ned foten och vara med och bestämma under kriget i Libyen. En inkompetent smålandsbonde som det närmaste krig han känner igen är att jaga grannen med utsliten piasavakvast för bråk om ludd i torktumlaren.
Han krävde att svenska Jas-plan inte fick attackera mål. Det gick däremot bra att spana på mål, skicka informationen vidare till andra länders flygvapen som mosade sönder objekten i fråga så det sprutade kroppsdelar över hela Libyen.
"Då har i alla fall inte vi blod på våra händer"
Haha! OK.

Det är lite samma princip här med försäljningen av Jas 39 till Brasilien. Bättre att något annat land får ordern och en massa folk i arbete. Så i alla fall vi slipper tänka på vad Brasilien gör med flygplanen sedan.
Eller ännu grövre. Om Sverige slutar att exportera krigsprylar, så slutar nog övriga världen också.
Vid ett maktskifte i september så är det inte alls ett omöjligt scenario att Gustaf Fridolin i form av försvarsminister lägger ned hela SAAB-gruppen och ersätter det med ett diskmaskinsföretag vars maskiner måste tvätta så pass miljövänligt att varje maskin tar sju veckor att diska klart. Och allt för att vi i lilla Sverige ska kunna slå oss för bröstet och påvisa för omvärlden hur jävla bra just VI är. Trots att det inte gör miljön ett jävla dyft bättre.
Vilka som får betala för kalaset? Jo, vi skattebetalare, så klart. Vi som blir rånade varje dag. Av vår egen stat.

*****

Svävade som vanligt i väg en repa där ovan. Lätt hänt, som alltid. Men att vakna varje morgon och alltid behöva vara upprörd för något, det är i ärlighetens namn inte så satans enkelt. Pröva inte det, gott folk.

Något annat att bli upprörd över, det kan vara att som fanatisk Tre Kronor-supporter se Patrik Hersley, Micke Johansson, Andreas Thuresson och allt vad gubbarna heter försöka bemästra ett Ryssland där gubbarna ska visa sig OS-dugliga. Och det på hemmaplan. I staden där OS om en stund ska gå av stapeln.
Till den här turneringen tillkommer Ilya Kovalchuk, en herre som inte tagit sig ork för att spela de övriga lallar-turneringarna, men som nu känner att det är mer relevant. Vilket säger en del om hur allvarligt Ryssland tar på det här.
Luktar bragdguld om de på något sätt kommer undan det här utan förlust.

  Speltips Odds
Sverige v Ryssland
Channel One Cup, Ishockey
1,85


KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA RYSSLAND -1,5 TLL 1,85

OBS: Matchstart 16.00
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Pettson - 2013-12-21 09:05

en kul notis till vår avsagda krigsmakt i Svearike... om Ryska björnen skulle anfalla Sverige så skulle vi idag hinna se deras plan på radarn och hinna larma. Dock när larmet gått ut hade de ryska planen redan vart på väg tillbaka.

Finns nog inget folk och land som lurar sig självt lika mycket som Sverige/svenskar(historiskt ja men inte i dagsläge) med tanke på vår demokrati och teknik.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar