holms

Kolla aldrig upp en bra story

28 April 2014 - 10:17
Det är lika obehagligt varje gång man tvingas till det det stället som i folkmun kallas för Degerfors.
Eller tvingas och tvingas. Vi droppar dit helt frivilligt i kväll för att kolla kamrat Astvald.

Om jag inte minns helt fel så finns det en halvrolig historia gällande när Patrik "Pinnen" Andersson, den gamle Bajen-hjälten, spenderade sitt första dygn som nyförvärv i bygden.
Herrn blev hungrig. Ansåg väl sina nya lagkamrater som halvbra, kunde då kosta på sig att smälla i sig en bättre Quattro Stagioni med extra bearnaisesås kvällen till ära när tv:n skulle sköta avkopplingen.
Pinnen knallade ut vid 20.00. Hittade en pizzeria. Stängd. Han gick sju meter till. Hittade en den andra och sista pizzerian. Stängd.
Han satte sig på trottoarkanten. Stirrade med tom blick på ett gammalt glasspapper som virvlade med hjälp av den kalla vinden. Det just då enda rörande tinget som blicken kunde nå på den långa grusvägen som sträckte sig igenom centrum i Degerfors.
Till slut gav han sig själv kraft att vingla hem. Inte berusad. Men benen bar honom knappt efter insikten att hans nya hembygd varken hade kraft eller ork att baka honom en pizza efter 20.00 en enkel vardag.
Dagen efter gick han med släpande steg, med knytet hängande över axeln likt med den skumma gubben i Rasmus på luffen, in till sportchefen i Degerfors. Förklarade vänligt med bestämt att kontraktet måste brytas på rotmos eftersom att han omöjligt kommer att kunna prestera på fotbollsplanen när allt annat var så tillkortakommet.

Det sägs att man aldrig ska kolla upp en bra story. Det gäller naturligtvis även här.

Varför allt detta dravel?
Jo. Pizza eller ej i Degerfors efter 20.00. Idag tror jag de har bra poängchans. I alla fall det den höga dubbelchansen 1,85.

  Speltips Odds

,


I den andra halvleken borta mot Assyriska senast så övergick man till ett mer renodlat 4-4-2 spel. Vilket gav resultat direkt. Bort med Peter Sameulsson från backlinjen och upp med honom där han i en Degerforströja gör mål hela tiden. Och så naturligtvis även senast.
Jag utgår från att man fortsätter på den inslagna vägen och spelar både "Nutt" och nämnde Samuelsson i anfallet nu. Inte för att jag sett en enda träning eller match hittills, men det känns ändå allra klokast.
Sett match har jag däremot gjort med Sirius. I förlusten hemma mot Husqvarna. Mycket bättre trots noll poäng. Precis som i torsken hemma mot Varberg så handlar det om barnsjukdomar som botas med tiden. Tror ju absolut att man över en lång serie kommer att hamna före Degerfors.
Men ett segerhungrigt Degerfors på Stora Valla är aldrig någon promenad i parken, för något lag i Superettan.
Tycker att siffrorna på hemmalaget är alldeles för skeva.

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA DEGERFORS 1X till 1,85

Till sist. Apropå pizza, Degerfors och Bajen-koppling.
För Sebastian Castro-Tellos skull så får vi väl hoppas att de där pizzahaken precis som förr nu även stänger 20.00 ...
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar