holms

Vi vänder blickarna mot Norge

18 Juli 2014 - 07:48
Det tål väl att upprepas, raderna från i onsdags:

"Det är allsvenska lag vi pratar om, så samtliga lag ute i Europa som de senaste 15-åren har fått ett allsvenskt lag på sin lott, det är ju inte direkt så att de har gråtit blod, om vi säger så. Snarare tvärtom.
Jag har ju oerhört svårt att se att det blev någon form av begravningsstämning på Ventspils kansli när MFF fladdrade upp som motståndare"


Raderna gällde Malmö FF v Ventilerna. Och slut 0-0.
Men det kunde ju lika gärna ha handlat om Elfsborg eller AIK också.
Det enda lag som gjorde något att lyfta på hatten över, det var ju faktiskt IFK Göteborg som mötte ett ungerskt gäng som jag på förhand trodde skulle bli en stentuff batalj.
Brommapojkarna?
Har ni sett bilderna på målvakten de nordirländska gästerna släpade med sig?
Om inte så kan jag tycka att det räcker med en bild bakifrån för att konstatera att man troligtvis kunde ha valt ut vilket avskum som helst från de kringresande blindtarmarna till asfaltsläggare från de brittiska öarna och använt som keeper i stället.Också mycket snack angående Elfsborg publiksiffra, vad hade vi, bara runt 2300, va?
Eller. Jag är väl den som inte vill kalla det för "bara". För under juli månad i staden Borås, då borde det rimligtvis bo exakt noll personer. Då kan jag tycka att det är starkt att jobba in hela 2300 betalande.
Att man sedan kom undan med blotta förskräckelsen (0-1 borde ha varit 0-4), det är en helt annan story, och något vi kan ta med oss till returen då knallegänget bör för stryk återigen. Och då med siffror som förhoppningsvis speglar matchbilden.

Och som grädden på moset. Jag nämner det igen. Efter att Sverige gjort sig till åtlöje dessa två dagar, då går hela landet bananas över att Linus Hallenius, Agon Mehmeti och Fredrik Stenman kommer hem.
Om inte det säger allt om statusen på svensk fotboll för dagen, då finns det ingenting som säger någonting.

******

Hur som helst. Vi kan glädja oss åt att statusen inte heller är så jävla vass i vårt västra grannland.
Det fanns en tid då Rosenborg prenumererade på en plats i CL:s gruppspel. Nu är inte heller Norge nära att ta sig till.
Skitsamma.
Det ska hur som helst spelas fotboll där över i kväll, och jag har en idà© där:

  Speltips Odds

,


Två oerhört ängsliga lag som skriker efter poäng nu.
Stabaek som är oerhört uselt för dagen. Fick inte ens hål på ett divison 2-gäng i cupen för en kortare tid sedan. Var tvunget att använda förlängningen för att gå vidare.
Det mot Brann som krigar i botten och behöver varenda poäng de kan få.
Att det här blir en ängsligare historia ju längre matchen lider, det är ingen vågad gissning.
Min idà© med U 1,5 mål i den andra halvleken till fina 2,20, det har båda lagen klarat av i de fem senaste matcherna om man slår ihop dem.

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA UNDER 1,5 MÅL I DEN 2:a HALVLEKEN STABAEK v BRANN TILL 2,20
3 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
mr_england - 2014-07-18 15:01

Det mest oroande ur svensk synvinkel är inte fotbollen. Utan det är att det svenska samhället som helhet kommer hålla samma klass ur ett europeiskt perspektiv om max 7-8 år som fotbollen håller idag. Det eftersom man utgår från samma socialistiska tanke som inte fungerar i dagens moderna globala värld. Då flyttar de som vill något och skräpet blir kvar.

Det är oroande om något och har redan börjat. Gängkriminalitet, tiggare i varenda gathörn, usel utbildning, höga skatter som inte ger ngt tillbaka och en stundande bostadskris. Sedan är det slut för Sverige. Bara att se vad som hänt med svenska kronan det senaste året efter att det mer eller mindre varit klart att sjukdomar som Miljöpartiet och Vänstern kommer vara med och regera Sverige om några månader.

Om 7-8 år är inte de stora diskussionsämnena i Sverige genus, hen, hur Sverige ska kunna rädda alla världens fattiga och stöd för Palestina och Hamas. Utan överlevnad...

Klubban på hyllan - 2014-07-18 11:20

Detta är väl den bistra sanningen i dagens fotbollssverige. När ska klubbarna/spelarna inse att bara för att man råkar snubbla in ett par "läckra" baljor (läs t.ex. Linus Hallenius) så ska man inte ta första bästa plan till nån halvsunkig europaklubb för att då kunna kalla sig för utlandsproffs.
Tycker du/ni ska kolla på HTVs intervju med Linus, där han rätt ödmjukt stod med mössan i hand och insåg att han inte va färdig jäst bulle redo för stora äventyr.
Nu hoppas jag inte alla tror att Linus ska ses som en frälsare för Bajen. Inte denna säsong iaf. Dock skönt att de blev ett längre kontrakt, så han "hinner" komma in i Nannes spel. För ska vi vara ärliga så är Linus en bra värvning till Sveriges andraliga!
/ Klubban på hyllan

davinsky - 2014-07-18 09:56

Mkt gnäll från dig Mr. Är det nån vettig person som sagt att dem allsvenska lagen håller nån vidare klass ur ett internationellt perspektiv, det kan väl inte vara nån nyhet?

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
17:00  Frankrike - Peru
Fotbolls-VM - Fotbolls-VM - 2 asian hcp +1,5
1.62
19:00  Arameisk Syr - Sollentuna
Fotboll - Division 1 Norra - 2 draw no bet
1.83
20:00  Argentina - Kroatien
Fotbolls-VM - VM - Arg ö13,5 skott
1.90
14:00  Brasilien - Costa Rica
Fotbolls-VM - VM 2018 - 1 vinna och hålla nollan
1.66
17:00  Nigeria - Island
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 0,5 mål 1:a hl
2.40
20:00  Serbien - Schweiz
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.80
17:00  Sydkorea - Mexiko
Fotboll - Fotbolls-VM - 2
1.70
20:00  Tyskland - Sverige
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 2,5 mål
1.96
20:00  Colombia - Polen
Fotbolls-VM - VM - Över 2,5 mål
2.06
20:00  Iran - Portugal
Fotbolls-VM - VM - 2 asian hcp -0.75
1.99

Skador & Avstängningar