holms

En apflock kan aldrig få bestämma

6 Augusti 2015 - 09:16
Tänk dig att barnen på förskolan Tomtemossen skulle få helt fria händer vad gäller budgeten för verksamheten.
Att Hagamannen på eget bevåg fått valt fotboja i stället för att skaka galler.
Eller att Livets Ord stod för innehållet i landets alla skolavslutningar.
Det skulle ju bli så där. Vissa saker måste helt enkelt någon annan bestämma. Annars blir det fel i hela samhällsordningen.
Därför är det lätt att bli bestört av det som skedde i förrgår. När uppenbart kraftigt efterblivna människor stormade en tunnelbanestation på grund av politisk reklam de inte tyckte passade dem.Man kan tycka vad som helst om den där reklamen. Att den är bra, avskyvärd - eller vara helt likgiltig inför. Som med allt annat här i samhället.
Tycker du att den är avskyvärd (vilket jag förstår att många många många anser). Antingen så opinionsbildar du emot den - eller om den är så pass idiotisk så du tror att den strider emot lagen. Ja då polisanmäler du saken. Och skulle det visa sig att den strider emot lagen. Ja då kommer folk att dömas rättsligt för det tilltaget.
Det är så jävla enkelt att jag nu känner att jag försöker vara pedagogisk emot de där förskolebarnen på Tomtemossen.

Ska vi jobba som apflocken på bilden. Ja då får vi med blixten ett samhälle där var och en som känner sig kränkt och förbannad av ett budskap får sin fulla rätt att blockera eller riva ned en avsändares produkter.
Vare sig det handlar om konstverk, snabbmatsreklam eller som nu - politisk reklam.
Det blir ju en ytterst märklig situation om en liten grupp människor tror sig kunna ta rätten och bestämma vad som är passade eller inte för ett samhällets ändamål. I ett sådant samhälle tror jag ingen, utöver dessa, kan tänka sig att leva i.
Och jag lovar. Personligen så skulle jag inte få göra annat än att gå och krascha och rasera andra människors verk pga olika politiska uppfattningar.
Själv har jag tröttnat på detta för längesen, som ni kanske vet, och ska snart lämna det här dårhuset igen. Och tack gode Gud för det.
Vinterns dilemma i Costa Rica lär väl handla om huruvida man någonsin orkar åka tillbaka hit igen.

För vet ni vad? Det där med yttrandefrihet, vad det handlar om?
Det betyder att det står dig fritt att vara en idiot (i andras ögon) och din rätt att kränka andra med budskap så korkade det bara går, så länge du håller dig inom ramen för vad lagen säger. Det är busenkelt.
Och vet ni mer? Som medmänniskor är det bara att tugga i sig det. Och argumentera för er sak. Inte bete er som en jävla apflock som tror att ni kan skapa ett eget ramverk för vad som är rätt och riktigt i ett samhälle.
För tänk. Det har vi (eller jag ska säga ni, för jag är inte med i ert lag längre) utbildade människor som sköter om.
Och vet ni vad mer? Jag känner mer trygghet i att dessa människor sitter på bestämmandeknappen än att människor som har som hobby att leta överbliven mat i containrar utanför Willys har det.

Det här är en fråga som sträcker sig långt över SD:s jävla banala reklam i tunnelbanan. Det handlar om hur ett demokratiskt land ska vara uppbyggt.
Tänk att det ska vara så satans svårt för folk att förstå.

Så. Nu kan jag andas igen.

********

Överspelet i går var klart efter dryga 35 minuter mellan Sparta Prag och CSKA Moskva och den hyggliga sensommarformen tuffar på. Vilket är trevligt då det vänder snabbt i den här branschen.
De tio senaste spelen ser ut något så här:

Sparta Prag v CSKA Moskva Ö 2,5 mål - 1,95
Apoel Nicosia v Midtjylland 2 - 3,80
FBK Karlstad v BK Forward 2 - 2,10
Andres Guardado målskytt i matchen - 7,00
Andres Guardado första målskytt Jamaica v Mexico - 15,00
Jamaica v Mexico Ö 2,5 mål- 2,60
Karlslund v Skövde hcp 0-1 1 - 2,02
Maccabi Tel Aviv v Hibernian BLGM - 2,50
Linköping v Rosengård U 3,5 mål - 1,675
USA v Kuba USA -3 - 1,93

Och det gäller att smida medan järnet är varmt.
Min plan för att kliva mot elfte raka stavas så här:

  Speltips Odds

,


Ska AIK ha en chans att trolla sig ur det här grekiska järngreppet så måste de satsa allt på ett kort och försöka få en start liknande den Malmö fick i går. Allt för att sätta griller i skallarna på spelare och ledare i hemmalaget.
Skulle det inte gå. Byt ut det tunga artilleriet i halvtid och börja förbereda inför derbyt på måndag.
Men. I 45 min så lär vi väl i alla fall få se ett desperat bortalag som med inspiration från de ljusblåa från Malmö igår måste tro att det kan gå vägen.

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA AIK-MÅL I DEN FÖRSTA HALVLEKEN TILL 2,50!

Och inte bara det.
SE när AIK gör mål i den första halvleken.

20.00 Fotboll
Atromitos v AIK

KLICKA HÄR FÖR ATT SE OCH LIVESPELA PÅ MATCHEN!


Även det andra svensklagets match visas direkt. För den som kan tänka sig vara intresserad.

19.00 Fotboll
IFK Göteborg v Belenenses

KLICKA HÄR FÖR ATT SE OCH LIVESPELA PÅ MATCHEN!
4 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
DENNISS - 2015-08-07 15:19

fattar det är jobbigt om man är på tunnelbanan i detta kaoset men samtidigt skulle det va obehagligt att leva i ett samhälle där ingen reagera på den här reklamen jag håller med sd om vissa grejer samtidigt tycker jag att dom gått över gränsen med den här reklamen.
däremot holms säger du ju att så länge man håller sig inom ramen för vad som är lagligt får man kalla folk idiot eller vad man vill jag är däremot tveksam till att man får hänga ut personer på bild som du gör här i det här sammanhanget.
jag antar efter som du skriver om det här så har även vi användare på den här sidan rätt att kommentera ditt inlägg. jag fattar inte riktig varför du skriver om det på en sport o spel sida men du har ju din demokratiska rättighet att göra det likaväl som jag har min rättighet att ifrågasätta det?

vindskontor - 2015-08-07 12:41

I sakfrågan håller jag med dig, även om ordval som "uppenbart kraftigt efterblivna människor " inte hedrar dig. Jag hoppas också att du inser att den stora majoriteten av vänstern i vid mening inte river ner några affischer och inte stödjer sådan verksamhet.

frazzze09 - 2015-08-06 16:27

och vips så fick sd 10 000 till som röstar på dom (dom är allt för smarta)

DENNISS - 2015-08-06 12:36

Bloggar och sociala medier
Publicering av till exempel namn och foton på personer på bloggar och sociala medier är i princip alltid tillåten så länge man inte kränker personen. Att "hänga ut" och skandalisera en privatperson är ett typexempel på vad som normalt sett är kränkande.

I vissa situationer kan kränkande uppgifter publiceras med stöd av undantaget för journalistiska ändamål. Det här gäller inte bara etablerade medier utan även privatpersoner som vill informera, utöva kritik och väcka debatt i samhällsfrågor av betydelse för allmänheten.

Tänk på att det kan finnas begränsningar i annan lagstiftning, till exempel reglerna om förtal, som innebär att en publicering av kränkande personuppgifter ändå kan var olaglig.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar