holms

När guldet blev till sand

4 April 2013 - 08:39
Jag hade en briljant rek på hcp-Spurs. Som jag lät ligga ute i sju minuter innan jag sprang på något som kraschade hela idà©n.

Reken såg ut så här:

Det är ju trots allt en professionell fotbollsklubb det handlar om, Spurs. En klubb jag vet gör sitt yttersta för att kvalificera sig för Champions League nästa säsong. Annars finns t.ex risken att en sådan som Gareth Bale säger hej då. Vilket vore ... tråkigt.

En tredjeplats i ligan, så läget där ser ju klart lovande ut. Men det finns också en kvartsfinal i Europa League att ha med i aspekterna när all planering bakas ihop.
Och nu ligger det till som så. Den 14:e spelas ett HYPERVIKTIGT derby mot rivalen Chelsea. En klubb som för närvarande ligger på fjärdeplats. Jag tror och hoppas att Andres Villa-Boas vill komma till den matchen med så fräscha spelare som möjligt. Det samtidigt som man faktiskt fortsätter att satsa på att gå hela vägen här då en titel alltid är en titel.
Och hur gör man då enklast för att hålla spelarna i topptrim till besöket på Stamford Bridge? Jo, man gör allt som står i sin makt att slakta Basel hemma ikväll. Ingenting annat. Vilket då betyder att de viktigaste spelarna skulle slippa att kliva på planet till Schweiz nästkommande torsdag. Det är bara att sätta allt på ett kort.

Basel har jag viss respekt för hemma bland skidvalla och puckelpistar. Där är man som många andra Schweiziska lag halvtrassliga att tas med. Men det är inte samma sak på resande fot i de europeiska sammanhangen. Nu har dock Basel haft fickorna fulla med matjord vid ett par tillfällen, men den tar som bekant alltid slut.
Tittar vi spelare för spelare så är Spurs klassen bättre, och när Basels bäste anfallare heter Marco Streller (en spelare som misslyckats kapitalt som utlandsproffs) så har Spurs klart bättre alternativ - även om man skulle ställa upp med noll renodlade av den sorten.

De liljevita krigarna ställer sedvanligt upp med Lennon på högerflanken medan Bale kommer att vara lite överallt. Att Defoe är borta och att värdelöse Adebayor spelar gör desto mindre, huvudsaken är de två ovannämnda vapen är disponibla.

Som sagt. Jag förutsätter att ledningen vet om vad som väntar nästa helg. Då är vi många med mig som inte vill se ett trött Spurs ta sig an Chelsea. Vi minns alldeles för väl hur det gick emot Fulham dagarna efter besöket i Milano för några veckor sedan.
Så, gör processen kort. Eller, gör i alla fall ett helhjärtat försök.

Till sist. Det krävs väl inget Spurs-hjärta för att förstå resonemanget, va? Så ni förstår att texten kommer från hjärnan, inte från hjärtat.


Jag hann inte mer än att dricka ett glas morgonjuice innan jag fick se att Chelsea spelar semifinal i FA-cupen den helgen. Därav flyttas derbyt och Spurs blir istället spelledigt. Där sprack hela den tesen och det förväntade guldet förvandlades till tråkig sand.

Men! Det går ju att vända på det istället. Även om jag har större respekt för Rubin Kazan än för Basel.
För nog vill Chelsea åka till Ryssland med ett betryggande resultat i ryggen så att vissa av spelarna kan vila sig pigga till semifinalen?

****

De två sidospelen i CL har gått hyfsat tisdag och onsdag.
Zlatan fler mål än David Villa till 4,20 och igår ett gult kort till Felipe Melo. 2,45 betalade det.
Och vad kan vi gräva fram idag? Tja, om jag ska fortsätta snoka i Spurs-spåret så tror jag mig ha funnit något halvkul.
Jermaine Defoe kommer som jag nämnde inte till spel. Ensam i anfallet blir ett stycke kass Adebayor. Han kan inte göra mål. Bara att räkna bort. Strax bakom honom finns en Gareth Bale. Han kan göra mål. Frågan är bara vem vi kommer att få se på Bales gamla position på vänsterflajjen. Clint Dempsey eller Gylfi Sigurdsson. Hur som helst så brukar spelaren på den positionen ligga bra med offensivt under matcherna, och inte allt för sällan vara inblandad när det luktar målchanser.
Så här tänker jag.
Matchens första målskytt:

Gareth Bale eller Clint Dempsey 2,40
Gareth Bale eller Gylfi Sigurdsson 2,70

Känns som om vi har bra täckning där.

Avvaktar och ser vem som startar utav dem. Sedan är det bara trycka på knappen.

Klicka här för att ta rygg

****

Nu ska jag ge mig av på en ormsafari. Ja, ni hörde rätt. Det ska finnas en sådan precis utanför Örebro. En slänt där det på våren KRYLLAR av äckliga snokar och huggormar. Kamrat Oskar har aldrig i hela sitt liv sett en livs levande orm, så det var dags, tyckte kamrat Kanusson.
Mer om det i Örebropodden som släppte ett nytt avsnitt igår.
Lyssna på fjärde avsnittet här:
iTunes/iPhone: http://itun.es/i6Jt2Z7
RSS/Android/WP8: http://oskargustafsson.se/?feed=podcast

/rattlesnake shake
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
holms - 2013-04-04 20:20

Hej, det kommer en resultatlista i dagarna.
Och, du ska även imorgon få en bild från ormsafarit =)

Micket777 - 2013-04-04 15:46

Fy f-n, hoppas du lever, HATAR ormar.
En fråga av ren nyfikenhet, när ni drar igång en tävling som den sista tex med första omgången av allsvenskan. Hur många deltar? Måste väll vara massor med tanke på priserna? Ser man någon resultatlista sen, kul å se om nån duktig jäkel kammade hem alla tecken. Ha det bäst

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Mayer - Ramos
Tennis - ATP Hamburg - Mayer
1.71
15:00  Ferrer - Molleker
Tennis - ATP Hamburg - Mol +4,5 games
1.70
19:00  Hammarby - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
2.07
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - BLGM + ö2,5
1.91
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
14:00  Delbonis - Lopez
Tennis - ATP Gstaad - Lopez
2.45

Skador & Avstängningar