holms

VIK gör ett dödsryck

18 December 2012 - 10:53
3. Västerås 58 poäng
-----------------------------
4. Södertälje 54 poäng

Och idag i fantastiska Axa Sport Center: Södertälje v Västerås.
Jag är inne på Västerås så det sprutar kringlor över hela mellansverige. Och är det så enkelt att vid bortaseger ikväll, då är topp-3 klart? Så länge NHL-lockouten fortgår och trupperna ser ut som dom gör så finns det i alla fall inget som talar för någonting annat.
SSK lyfte till oanade höjder mycket tack vare Calle Hagelin och Matt Read. Den förstämnde försvann efter ett tag skadad tillbaka hem till New York. Nu har även den andre försvunnit då julefriden med nära och kära vägde över. Således står SSK nu utan båda sina stjärnor som gjorde skillnaden mellan uselhet och klass.
Nu har såklart de yngre spelarna kommit in bättre i det här jämfört med de inledande omgångarna, men spetskvalità©n har ju sjunkit med ett flera hektar, det måste vi alla vara överens om.
Och det i samma veva som firma Backlund/Berglund bara dominerar för Västerås, mer och mer.
Den ene 27 poäng på 20 matcher. Den andre 27 poäng på 25 matcher. Märks ju klart och tydligt att det är två herrar som gör det förtjänstfullt i NHL vecka ut och vecka in i normala fall.

2,55 på tvåan är oerhört spelbart. Tror att Västerås med sin spets bara gör processen kort med ett, numera, mer tamt Södertälje.

Klicka här för att spela


********

Och om det kan göras avgörande ryck i toppen så såg vi väl något liknande i botten av tabellen igår.
Tre poäng för Tingsryd. Två för Almtuna. Det var Karlskronas närmaste bröder i den nedre regionen. KHK har nu 16 poäng upp till säker mark. Vi säger tack och adjö redan nu.
Asplöven hemma idag. Viktigt match, säger folket där nere. Haha! HAHA! HAHAHAHA!
Nej, det är den inte alls. Se till att fokusera på att sälja så mycket korv som möjligt så att matchen i alla får någon betydelse. Polletter är alltid trevligt när det trillar in.

********

Jag har alltså fått miljarder och åter miljarder sms, telefonsamtal, mail, folk som stannat mig på stan och KRÄVT mitt yttrande angående den senaste tidens raljerande över de svenska traditionerna.
Och, ja, känner väl att jag inte orkat bry mig. Därav min tystnad. Men det ligger ju i tiden att diskussionerna ens kommer upp, det ska ju sägas.
Att däremot Agda 75 satte morgonkaffet i halsen när det kom upp en snubbe i jeans och blå skjorta och rappade igenom en luciasång i direktsänd statlig television får väl däremot anses som olyckligt.
Jag har sagt det förr. Det är sådant som får politiskt ointresserade att gå och slänga sin röst på SD. Vilket gör att de kommer att öka från 5,7 % till närmare 12 % i nästa val. Minst. Tack vare/på grund av Svt. INTE tack vare att herrarna vill införa obligatorisk daladans på schemat. 

Och det här med att Disney går in och kladdar på figurer målade för 80 år sedan. Bara det är förkastligt. Men visst, mår människor bättre av det så visst. Kör bara. 
Men? Stereotypen av italienarna då, i Lady och Lufsen?
Men? Att framställa den smällfeta musen som korkad i Snövit?
När går alla italienare bananas? Eller de tjockas riksförbund?
Aldrig, skulle jag gissa.

Och till sist. Till er alla som tycker att det är underbart och äntligen att dessa figurer nu försvinner från rutan.
Varför har ni inte gjort er röst hörd tidigare om ni mått så jävla dåligt över det här, år efter år? Inte ett enda ord har hörts, någonstans. Inte ETT ENDA.
Jag accepterar er åsikt fullt ut. Det gör jag med alla människors åsikter i detta land. Men jag accepterar inte att ni 2011 inte brydde er för fem öre, för att 2012, året efter, mena att allt är förkastligt.

Alla krönikörer på Aftonbladet som så jävla korrekt skriver att "åh, skönt, Disney har förstått att det är 2012". Oisin Cantvell kallar folk som inte förstår för idioter. Ja, sina egna läsare.
Visst, måhända. Men var var du 2011, Oisin? Var var du med megafonen 2010? Eller 2009? Figurerna var väl precis lika sterotypa då? Eller hur? 
Sanningen är den att du och ni andra aldrig har brytt er. För ni har inte sett problemet med figurer målande för 80 år sedan. Men så fort ni får chansen att visa er duktiga, då minsann.
Ett sådant hyckleri att man blir mörkrädd.

Det är väl vad jag har att säga.
För att sammanfatta. Svt är tyvärr omedveten valarbetare åt SD och stereotyper finns i ALLA gamla tecknade serier. Ska vi helt bara begrava dessa gamla kulturskatter?
Har ni tittat på Asterix på länge? Inte? Kasta då ett getöga på nytt och räkna stereotyper. Då räcker ingen kulram i världen ...

Lämnar det där nu.

************

Se till att skaffa en ny bonus innan spelen läggs. Du hittar alltid de bästa hos Rekatochklart.

1000 kr i bonus hos William Hill! - hämtas genom att klicka här!

1500 kr i bonus hos bet365! - hämtas genom att klicka här!

1300 kr i bonus hos Betsson! - hämtas genom att klicka här!

1000 kr i bonus hos Nordicbet! - hämtas genom att klicka här!

1750 kr i bonus hos Betsafe! - hämtas genom att klicka här!

1200 kr i bonus hos Unibet! - hämtas genom att klicka här!

500 kr  + gratis Csports! hos Bwin! - hämtas genom att klicka här!


5 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
nyblad - 2012-12-19 09:35

Larsone:

Om vi tar det jag skrev, och sedan läser det Holms skrev, så förstår du kanske att jag inte främst talade om afrikaner.

Holms skrev om italienska sterotyper. Och det är komplext att dra en parallell mellan förtrycket av svarta, och förtrycket mot italienare.
Det håller inte rikigt, enligt min mening.

Norge-skämt är roliga. Inte rasistiska. Hänger du med?

Eller du kanske är en av dem som på riktigt jämför "negerboll" med finska pinnar.

Mrbandy - 2012-12-18 17:43

Så jävla rätt skrivet Holms, blir så jävla trött på alla som skall vara så politiskt korrekta och säga att det är så himla skönt att disney tagit bort det. som du nämner vart fan var deras röster förra året om det var så jobbigt. kan helt ätligt inte minnas en enda av mina vänner på Facebook som belyste problemet som de nu sitter och skriver som att det vore lika illa som kristallnatten typ....

Larsone - 2012-12-18 16:28

Nyblad: Hmm, okej. Så jag får driva med Afrikaner så länge de inte är svarta? För om jag vill driva med en afrikansk nationalitet kan den personen inte vara svart alltså? För då är det rasism? Men är den vit så är det ett nationalistisk skämt. Makes sense.

Larsone - 2012-12-18 16:26

Kommentar

nyblad - 2012-12-18 13:38

Stereotyper baserat på hudfärg, kan vara rasism.
Stereotyper baserat på nationalitet, kan vara roligt.

Det finns en skillnad mellan dina exempel, även om jag absolut förstår vad du menar.

/Ingen megafon 2002, men lika nöjd ändå

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Mayer - Ramos
Tennis - ATP Hamburg - Mayer
1.71
15:00  Ferrer - Molleker
Tennis - ATP Hamburg - Mol +4,5 games
1.70
19:00  Hammarby - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
2.07
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - BLGM + ö2,5
1.91
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
14:00  Delbonis - Lopez
Tennis - ATP Gstaad - Lopez
2.45

Skador & Avstängningar