iffiff

The Masters, Darts

1 November 2013 - 00:07

Kommer att blogga under turneringen The Masters!


Som säker flera av er har upptäckt så är jag väldigt insatt i sporten Dart. Många tycker det är ett lotteri. Själv älskar jag sporten. Spänningen och vändningarna som sker i sporten är något unikt som bara finns i sporten Dart enligt mig.

För att göra det extra spännande så inledde jag ett projekt i år efter att ha suttit många spel under en längre tid. Projektet som jag kallar det går ut på att först och främst skaffa ett Twitter konto:http://twitter.com/iffiff1 Sedan var det att skaffa ett Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/iffiff
Detta projekt har gått över alla mina förväntningar just nu och har lett till 565 Twitter följare och (101.23 Units +). Och detta är alltså på en sådan liten sport som Dart är i Sverige.
Men nu vill jag alltså försöka utöka projektet. Detta genom att börja blogga. Och detta får ses som ett test! :)

Innan vi går in på turneringen The Masters så kan det vara bra för en lektion i hur Dart fungerar och går till.
I denna turnering ska man fokusera på att vinna legs. Detta gör man genom att börja från 501. Sedan är det bara att göra allt man kan för att lyckas vinna leget. Det bästa sättet är att göra 180´s. Det vill säga träffa trippel 20X3. För att sedan kunna vinna ett leg så måste man göra en Checkout. Det vill säga träffa en dubbel. Så när man ska vinna ett leg så ska man träffa en dubbel. De flesta dartspelare försöka oftast gå ut på dubblarna Dubbel 20 och Dubbel 16. Då har man vunnit ett leg.

I denna turnering ställer de 16 bästa dartspelarna upp. Alltså de som är topp 16 i världen, de bästa inom Sporten alltså. Den bästa genom alla tider stället upp. Phil Taylor, eller som alla kallar honom inom Dart-kretsar ”The Power. Han har vunnit VM 14 gånger. Det är helt otroligt bra gjort.
Han ställer upp som världsetta i denna turneringen. Som fräste utmanare finns som alltid min favorit, Michael van Gerwen. Han är just nu världstvå men jag är helt säker på att han kommer ta över rollen som världsetta snart. En helt otroligt bra dartspelare det med. När han får lite mer rutin och börjar vinna de stora turneringar då får verkligen alla andra dartkastare hålla i sig ordentligt!

The Masters åttondelsfinaler ser ut som följer:
James Wade (5) v Kevin Painter (12)
Här ska bara Wade vinna. Trots att han inte har spelat särskilt bra på senaste tiden så ska han ha en väldigt bra chans att vinna mot Painter. Painter har inte alls rosat marknaden på senaste tiden och har inte alls spelat så bra som han kan. 2 spelare som inte är i toppform alltså. För mig är det stor fördel Wade men samtidigt så är det alldeles för svårt att säga hur det kommer att sluta för att kunna lägga ett spel i denna match. Jag avstår spel.

Wes Newton (8) v Justin Pipe (9)
I denna match kommer dock ett spel att komma. Och mitt spel blir Wes Newton till 1.75, Unibet. 4/5 Units. Som jag ser det så har Newton betydligt bättre form än Pipe. Newton har varit som en magnat på trippel 20 på senaste tiden medans Pipe i senaste turneringen åkte på stryk i först omgången mycket överraskande. Det mesta talar för Newton i denna match. Det som talar emot är att det är först till 11 legs som gäller. Vilket betyder att om Newton missar några dubblar i början så kan det bli svårt att hinna ikapp. Men om Newton träffar sina dubblar så kommer detta bli en bekväm seger. Jag tror på 6-3 till Newton.

Andy Hamilton (6) v Robert Thornton (11)
Denna match är väldigt oviss och kan verkligen gå hur som helst. Thorton har haft en paus. Vilket kan ha varit bra för han. Medans Hamilton har kastat väldigt mycket på senaste tiden. Personligen så tror jag att Hamilton tillslut kommer att dra det längsta strået. Vinner nog 6-5 i en väldigt tät match. Inget spel i denna match.

Simon Whitlock (4) v Mervyn King (13)
Här kommer kvällens första maxspel att komma. Jag kommer att gå in med 5/5 Units på Whitlock till 1.50, William Hill. Kan egentligen inte se hur King kan hota Whitlock. Det som kan fälla Whitlock är att han missar väldigt många dubblar. Men det är väldigt ovanligt för Whitlock. Egentligen är detta 2 dartkastare väldigt lika varandra. Stabila båda 2. Missar sällan dubblar. Men det som skiljer de åt är att Whitlock oftast träffar tripplar oftare. Vilket i sin tur betyder att han kommer att ha fler chanser att vinna legs. Jag tror Whitlock tar en bekväm 6-2 seger.

Adrian Lewis (3) v Kim Huybrechts (14)
Denna match är en otroligt intressant match som kommer att gå väldigt fort. Det kommer att gå i ett rasande tempo då dessa 2 är extremt snabba på att kasta iväg sina pilar. Här kommer det att smälla från början. Huybrechts är i sin livs form. Vann senast European Tour 8 medans Lewis åkte ut i åttondelsfinalen. Normalt sett är Lewis den som går segrande ur denna duell. Men Huybrechts är som sagt i sin livsform. Vilket gör att jag kommer att spela Över 9.5 legs i matchen till 1.83, 4/5 Units, bet365. Ska vi säga att det slutar 6-5 Huybrechts ändå kanske? Jag tror det.

Phil Taylor (1) v Terry Jenkins (16)
Taylor som jag redan har berättat upp längre upp ska inte ha några problem att vinna över Jenkins. Han hade i och för sig problem med Jenkins senast de mötes. Men som nästan alltid så vinner Taylor jämna matcher. Senast blev det 6-5 till Taylor. Lika jobbigt tror jag inte att han får nu. En väldigt säker 6-2 seger tror jag på mot Jenkins.

Michael van Gerwen (2) v Peter Wright (15)
Detta får jag ändå säga är dagens höjdpunkt. Wright som är i toppform mot en Van Gerwen som blandar och ger. Om han är på sin toppnivå så kommer han att vinna denna match med 6-1 eller något liknande. Men om han inte alls är i form så tror jag Wright kommer att kunna störa rejält. Allt är egentligen beroende på hur Van Gerwen kommer att spela. Med detta i beaktning så har jag ända hittat ett andra maxspel för kvällen då Van Gerwen är den spelaren på touren som brukar ha lättast för att hitta trippel 20. Medans Wright blixtrar till ibland men är inte alls lika het som Van Gerwen är på trippel 20. Därför spelar jag: Van Gerwen flest 180´s till 1.90, 5/5 Units, bet365.

Dave Chisnall (7) v Raymond van Barneveld (10)
Kvällens sista match är även det en väldigt intressant match som kan sluta precis hur som helst egentligen. Barneveld som söker efter sitt underbara spel och Chisnall som i senaste turneringen åkte på stryk mot en okänd ung dartkastare. Jag kommer personligen bara att njuta av matchen. Och se vart den tar vägen. Om jag nu ska tippa vad den slutar så säger jag nog ändå 6-5 till Chisnall.

Best of 11 legs, som jag har sagt innan så är det bäst av 11 legs som gäller i åttondelsfinalerna av The Masters.
Med allt detta sagt ovanför så hoppas vi på en riktigt fin kväll med underbart dart. Och om du nu aldrig har kollat på dart innan så rekommenderar jag dig starkt att kolla imorgon. Det är världens 16 bästa som spelar. Så kvalità©n kan inte bli bättre!

Under turneringen så finns jag alltid på Twitter@iffiff1 för eventuella frågor osv.
Mycket nöje/ iffiff

1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Värnamo - Halmstad
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
1.80
15:00  Hammarby - AIK
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
1.87
16:00  Täby - Mora
Fotboll - Division 2 N Svealand - 1 hcp -1
2.23
16:15  USA - Kanada
Ishockey - VM  - 1 Moneyline
2.43
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar