Roma, Corona och PSG

Publicerad på 23 Feb 2020 - 15:12

LelleSandahl

LelleSandahl

Lennart Sandahl

23 Feb 2020 - 15:12

En söndag som startat fint med Svenska cupen och lunchmatch i Serie A. Detta i härligt vårväder, i alla fall här i Stockholm där jag utgår ifrån. 

Samtidigt som jag sitter och ser Genoa-Lazio och AIK mot Jönköping så blickar jag framåt kvällen med två speltips. Ett i Italien och ett i Frankrike. 

***

Först ut är Roma som tar emot Lecce i en omgång som präglas av att den italienska premiärministern dragit i nödbromsen på grund av Coronovirusets spridning i norra Italien. Fyra matcher är inställda ikväll, bland annat Inter-Sampdoria och Atalanta-Sassuolo. Utöver Genoa-Lazio så är det bara Roma-Lecce som spelas denna söndag och jag har min tanke klar. 

Roma är givet favorit i den här matchen. Det är lite av toppen mot botten. Men Lecce är i fin form och Roma är det inte. Nu vann Roma i Europa League i veckan med 1-0 mot belgiskt motstånd, men ändå sedan Zaniolo gick sönder. Två lag som brukar vara inblandat i målrika möten, samtidigt tror jag att Roma lider av lite fantasibrist framåt samtidigt som Lecce kommer spela med respekt för motståndarna. Då kan det nog bli att bevaka en ledning på ett annat sätt. Roma behöver dessa poäng väldigt hårt för att inte tappa mark i kampen om CL-platsen som man just nu är en bit ifrån. Spelar underspel.

  Speltips Odds
Roma - Lecce
Serie A, Fotboll
1.90

Framåt 21-snåret så spelar Paris Saint Germain hemma mot Bordeaux. Ett PSG som inte är vana att förlora men gjorde så mot Dortmund i veckan. Innan dess 4-4 mot Amiens. Här tror jag dock på PSG men jag är långtifrån säker på att det blir en slakt. Bordeaux är i fin form och radat upp goda resultat den sista tiden. Dessutom har 2/3 senaste mötena mellan dessa lag slutat med PSG-seger 1-0. 

Väger jag in detta, faktum att PSG spelat en tuff match för ett par dagar sedan, så känner jag att det mycket väl kan bli så igen. PSG har bara tappat poäng i två av sina tolv hemmamatcher och har en förkrossande målskillnad. 

Ni hör lite vartåt det barkar. Mitt spel här blir PSG - som inte har någon viktig spelare borta - men att det heller inte blir någon målfest. Läs mer om tankarna och analysen här: 

  Speltips Odds
PSG - Bordeaux
Ligue 1, Fotboll
2.40

Lycka till med dagens spel! 

***
bet365/11/" target="_blank"> bet365 streamar alla Serie A & Ligue 1-matcher!

Hur spelar ni i dag?

@lellesandahl på twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto