Powerplay Speltips Onsdag 11/1

Publicerad på 11 Jan 2023 - 08:04

MrHockey

MrHockey

11 Jan 2023 - 08:04

Full omgång från Hockeyallsvenskan står på agendan. Djurgårdens ynglingar är tillbaka från JVM och nu finns inget att beskylla om det fortsätter gå åt pipsvängen. Den svartgula delen av staden har fått jubla desto mer på slutet, men Kimbys formstarka herrar från Uppsala blir något att bita i. Dessutom kryddas kupongen med ett högintressant Allettan-möte. Häng på!

Spelstopp: 18:591. Södertälje - Modo 2
Det var inget snack om saken när Modo gav sig upp på vinnarhästen igen. Att resultatet bara skrevs till 5-3 mot Östersund kan tillskrivas ångermanlänningarnas avslappnade inställning i den tredje ronden när tillställningen redan var avgjord. Marcus Vela målpremiärade oblygt i den röda tröjan när han smällde in tre puckar. Hans gamla lekkamrat från Västervik, Daniel Brickley, väntas debutera här. Tveklöst en av ligans bästa backar. Södertälje hämtade sig efter smällen mot Tingsryd och löste en strong trea borta mot Kristianstad (2-4) efter en imponerande vändning. Mot slåttermaskinen från Örnsköldsvik har inte SSK segrat på de fem senaste och de ska inte räcka till nu heller. Spikad tvåa!

2. Djurgården - Mora 1
Säsongen har sannerligen inte erbjudit vad Djurgården hade väntat sig. Ändå var lågvattenmärket som 3-7 mot Björklöven innebar något i hästväg. Det stod 0-5 med kvarten spelad och de blårandiga ska vara glada att de benådades. Trots det går det att ana optimism bland Garpens gubbs nu när Lindbom, Östlund, Öhgren, Lekkerimäki och Odelius har återvänt från äventyret på andra sidan Atlanten. Nu kommer ett tungt Mora med vind i seglen knackar på Hovets dörr. Att lördagens returmöte med Tingsryd slutade i moll (3-4) kan attribueras till att masarna ställde ut skorna och de sex raka vinsterna dessförinnan ger en bättre fingervisning om MIK:s status. En bättre prestation är att vänta från värdarna, men när de landar över 60 procent måste alla tecken med.

3. Kristianstad - Björklöven X
Kristianstad gick ut starkt i hemmamötet med Södertälje och kunde gå upp i en 2-0-ledning genom bland annat en fin prestation från Patrick Harper. Dessvärre höll det inte hela linan ut, och skåningarna står fortsatt på noll inspelade poäng under 2023. Skadeproblem på Jack Kopacka oroar, då är det mycket glädjande för Mikael Gath och hans vänner att norske poängmaskinen Martin Gran äntrat bygget. Möjligen har han vad som krävs för att få fart på målskyttet. Björklöven kommer naturligtvis med toppat självförtroende efter två tydliga segrar mot Modo och Djurgården med 11-4 i målskillnad. Risk för underskattning finns för Umeå-laget, som dessutom varit betydligt kallare på resande skridsko sett över hela säsongen. Täck upp hela spannet!

4. Tingsryd - Östersund 1
Vad som många på förhand nog hade tippat som en jumbofinal tar inte riktigt den skepnaden, även om det onekligen är en sexpoängsmatch på den knallhårda nedre halvan. Tingsryd var underdogs i dubbelmötet med Mora och ska vara mycket glada med att resa från Dalarna med två poäng i bagaget. Jonatan Harju avgjorde med sina två kassar när coach Fredrik Glader inte fick igång sin förstafemma. Glader kan inte Östersunds dito Kjell-Åke Andersson ha varit efter den bleka prestationen mot Modo, där slutresultatet 5-3 var smickrande. 15-48 slutade skotten och Oliver Dackell i buren var jämtarnas klart bästa spelare. Profilsvaga ÖIK slåss med näbbar och klor för att hålla sig över ytan, men får det tufft i Dackehallen. Ettan lämnas allena.

5. Västerås - Västervik X
Signalen från hasta la vistat till sportchef Patrik Zetterberg har inte givit önskad effekt och Västerås fortsätter att gå på knäna. Prestigevärvningen Jesper Kokkonen har inte fått utväxling och lämnade i dagarna för Karlskoga. Krisen är överhängande i Västmanland. Detta blir en repris på fredagens möte i Plivit Arena, där målvakten Edvin Olofsson lade sitt Västervik på ryggen och Viktor Öhman till slut kunde sätta den avgörande straffen (4-3). Känslan är att ett gäng sönderköpta smålänningar laddar för att få kvala sig kvar i vår, men är långt ifrån någon slagpåse. Macoy Erkamps som plockats in från slovakiska Nitra, har stora skridskor att fylla men inlett lovande. Helgardera och jobba in skrällen till höger!

6. Vita Hästen - BIK Karlskoga 1
Vita Hästen kommer från tre raka torsk, men har gjort Himmelstalundshallen till något av en borg under säsongen. När storstjärnan Macke Eriksson återfanns i sjukstugan hade inte östgötarna eldkraft nog att tillryggalägga Almtuna, trots att formstarke Tim Wahlgren gjorde sin femte poäng på lika många matcher. BIK Karlskoga har också mattats av på slutet, inte minst offensivt. Två mål på lika många försök är en illavarslande trend trots litet urval. Nyss nämnda värvningen av Kokkonen är ett tydligt försök att råda bot på detta. En tight match är att vänta, där den spelvärda ettan inleder, men här finns ingen anledning att snåla med tecknen.

7. Almtuna - AIK 1
För första gången sedan säsongsstarten går det att ana arbetsro för AIK-tränaren Anton Blomqvist. Att tacka för det finns Claes Endre, andraspaden som lånats ut till Hockeyettan, och som i Niklas Lundströms skadefrånvaro briljerat med hållen nolla mot Kristianstad och flera viktiga parader i viktorian mot Karlskoga (2-1). Som helhet finns fortfarande mer att önska av Gnagets prestationer. Almtuna har varit mycket upp och ner och som tur är för Robert Kimby och alla som sympatiserar med Uppsalaklubben så är det mest upp för stunden. 2-1 efter straffar mot Vita Hästen var ingen sprakande insats, men utökade det gröna facitet till sju av de åtta senaste. Vi kapitaliserar på värdet till vänster. 1X!

8. Tranås - Troja-Ljungby 2
Tranås var osedvanligt ihåliga när de i helgen föll med 5-6 mot Skövde. Burväktande Victor Johnson stärkte inte sina aktier i den interna duellen mot Viggo Andrén och slarvigt spel med en man mer på isen straffade sig. Oliver Nilssons kvicka handleder och läckra balja till trots fick Arto Miettinens mannar slicka såren efter att gästerna lämnat Stiga Arena. Muntrare tongångar var det i Troja-Ljungby. Efter tre raka nederlag och en alarmerande svag inledning på Allettan var det en efterlängtad topp-prestation som gästerna bjöd på hemma mot Kalmar (5-3). De var som vanligt oerhört solida och den gången även med spets i form av Rommel, Hillding och Victor Romfors. Spiktvåan är fin upp till 45 prollar.

Kupongens kassaskåp!
Modo
Det är inget snack om att två starka gäng drabbar samman i Scaniarinken, men Modo har fortsatt en särställning. Seriekonkurrenter har luggats på sina bästa spelare och med nytillkomne Brickley är backsidan vida överlägsen någon annans. Trolig tvåa.

Varningens finger!
Västervik
Jumbon Västervik visade i fredagens hemmamöte med krisande Västerås att de inte är att räkna bort (4-3). Förvisso är det resande tass som gäller nu, men den överstreckade ettan är det sista tecknet som plitas ner.162 rader
1. Södertälje - Modo 2
2. Djurgården - Mora 1x2
3. Kristianstad - Björklöven 1x2
4. Tingsryd - Östersund 1
5. Västerås - Västervik 1x2
6. Vita Hästen - BIK Karlskoga 1x2
7. Almtuna - AIK 1x
8. Tranås - Troja-Ljungby 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto