Powerplay Tips Fredag 10/2

Publicerad på 9 Feb 2023 - 15:25

MrHockey

MrHockey

9 Feb 2023 - 15:25

Sex fina hockeyallsvenska matcher samt dubbla Allettan-strider står på fredagens PP-meny. I Tingsryd stundar ett mäktigt rivalmöte mellan TAIF och Kristianstad. Huvudnumret för kvällen är såklart toppmötet i Umeå. Björklöven och MODO gör upp om viktiga poäng i toppen. Almtuna är en utmärkt skräll samtidig som Djurgården kommer köra över Östersund på Hovet. Allt är klart. Dags att brassa igång!

Spelstopp: 18:59

1. Björklöven - MODO X
Var det möjligen denna match som Björklöven-spelarna åkte runt och funderade på under onsdagen. 2-7-förlusten borta mot Karlskoga var ett lågvattenmärke från Umeå-klubbens sida och nu gäller det för värdarna att komma upp flera nivåer om kvällen i Winpos Arena ska bli trevlig. MODO å sin sida vann med 5-3 hemma mot Västervik. En triumf som innebär fortsatt serieledning med bred marginal och både Vela samt Brickley löste poäng mot sina forna lagkompisar i Västervik. Noterbart var också att Riley Woods letade sig in i målprotokollet och spräckte därmed en mållös svit på åtta raka matcher. Svårsiat till tusen. Helgarderingen är allra bäst.

2. Västerås - Södertälje X
Tero Lehterä har klivit in för att lotsa Västerås mot slutspel. 3-2-segern borta mot Kristianstad bröt också en fyra matcher lång förlustsvit och VIK har grym potential sett till truppbygget som är bra. Södertälje hemma blir en minst sagt spännande utmaning. SSK har både Linus Videll och Nikola Pasic i otrolig form samtidigt som Nikita Tolopilo är en av seriens bästa målvakter. Under veckan har också Kringlorna kryddat truppen med Georgs Golokovs från Almtuna. När lagen stångades på samma plats för två veckor sedan så vann VIK en spännande och rolig tillställning med 5-4 efter förlängning. Liknande scenario nu. Kladda på med 1X2 och traska vidare.

3. Djurgården - Östersund 1
Börjar slutspelsformen så sakteliga komma nu? Djurgården kan visa tre raka vinster och stockholmarna är i allra högsta grad med och utmanar om topp 4-positionerna i tabellen igen. En redan stjärnfylld trupp har i dagarna kryddats upp ytterligare i och med Lukas Vejdemos intåg. Östersund har inte lyckats bevara höstformen intakt och nykomlingen är sett till de 20 senaste omgångarna sämst av alla lag. Målskyttet har mer eller mindre avtagit helt på slutet och ÖIK kommer knappast kunna utmana DIF över 60 minuter på Hovet. Ettan är bara att spika av.

4. Västervik - Vita Hästen X
Västervik orkade inte utmana MODO i Övik. 1-5 efter två perioder snyggades till något då VIK reducerade två gånger om. Förlusten i norr innebär att värdarna fortsatt har tio poäng upp till säker mark med nio matcher kvar att spela. En utmaning minst sagt. Vita Hästen är ändå en klubb som VIK ska kunna utmana. Visserligen är formen fin hos Norrköpings-gänget (poäng i sju raka matcher) men spelet utanför Himmelstalundshallen är genomgående bedrövligt. Med 16 inspelade poäng utomsocknes är östgötarna sämst i klassen. Mycket svårtippat och därför chansar vi inte. 1X2.

5. Mora - Almtuna X
Mora förlorade sin första match över 60 minuter sedan 14:e december då Vita Hästen vann i Norrköping med 6-1 under söndagen. Noterbart från matchen i Himpan var Moras sjukstuga. Inför drabbningen hade masarna försökt ställa in drabbningen då stora delar av a-truppen drabbats av magsjuka. 15 man hade under helgen kräkts och det fortsatte till och med under matchen. Frågan är givetvis om dalaklubben nu är helt återställda eller om både trötthet och viss sjukdom finns kvar. Almtuna har grejat poäng i tre raka bataljer och gjorde en riktigt fin insats senast dessa klubbar stångades. En hårt spelad etta som givetvis garderas.

6. Tingsryd - Kristianstad 2
Kalmar-lånet Adam Hirsch pressade in 1-0 i sin första match för TIngsryd hemma mot Djurgården. Därefter tog det roliga slut för TAIF som föll med 1-4 och därmed ligger smålänningarna fortsatt under det jobbiga kvalstrecket nedåt. Rivalmöte mot Kristianstad står för dörren. Skåningarna befinner sig fyra poäng norr om Fredrik Glader och hans mannar. Ett KIK som varit minst lika bra på resande tass som hemma i den skånska ishallen. Tre raka vinster på bortais imponerar och visst finns ny segerchans i Dackehallen. Ett böljande möte att vänta. Gaffeln, etta-tvåa, är en solid lösning.

7. Halmstad - Mariestad 1
Halmstad nöp poäng för tredje matchen i rad då Hammers lyckades stjäla en fin pinne i Karlskrona häromsistens (2-3-förlust efter straffar). Jacob Crespin var riktigt bra mellan stolparna och framåt visade Tommy Lee varför han är en av seriens bästa spelare. 25-åringen gjorde båda målen för hallänningarna. Mariestad har inte riktigt fått den effekt som klubben hoppades på efter att Andreas Appelgren fick lämna sin tränarroll under vintern. Boisarna har visserligen vunnit två raka fajter men avståndet upp till Kalmar, Nybro och Troja/Ljungby i den absoluta toppen är långt i en relativt kort serie. Halmstad är starka hemma och ska ha bra chans att vinna. Ettan testas allena.

8. Strömsbro - Hudiksvall 2
Hudiksvall fick en usel start på Allettan-spelet. Favoriten i norr öppnade med att förlora de tre inledande matcherna och hade efter sex strider bara vunnit en över 60 minuter. Därefter hände något. Hudik-gänget fick fason på grejerna och har sedan dess gått rent. Tillsammans med Väsby har gästerna gjort ett litet miniryck i toppen och med tanke på att besökarna sitter inne på lirare som Wiberg, Lindholm och Byström Johansson för att nämna några är det inte så konstigt att det vilar ett tungt favoritskap på detta gängs axlar. Strömsbro är inte riktigt på samma nivå även om det finns gott om tidigare Brynäs-talang hos SIF. Tvåan är mycket trolig. Spika.

Kupongens kassaskåp!

Djurgården
Östersund är för uddlösa och visar ingenting av värde framåt. Djurgården har fått nytt hopp om livet efter tre raka vinster och ska nypa en ny skalp här.

Varningens finger!

Almtuna
Mora har haft mer än ett dussin spelare i sjuksängen senaste tiden och frågan är hur pass bra MIK mår då ett bra Almtuna gästar. Matchen i Smidjegrav är ett måste att helgardera.

162 rader
1. Björklöven - MODO 1x2
2. Västerås - Södertälje 1x2
3. Djurgården - Östersund 1
4. Västervik - Vita Hästen 1x2
5. Mora - Almtuna 1x2
6. Tingsryd - Kristianstad 12
7. Halmstad - Mariestad 1
8. Strömsbro - Hudiksvall 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto