Powerplay Tips Fredag 10/3

Publicerad på 9 Mar 2023 - 15:33

MrHockey

MrHockey

9 Mar 2023 - 15:33

SHL:s grundserie gick i mål i torsdags och under fredagskvällen når Hockeyallsvenskans prolog sin vägs ände. MoDo och Björklöven tampas alltjämt om seriesegern medan det inte finns mycket spänning kvar runt strecken. Viss rotation kan därmed bli aktuellt, så håll gärna ett vakande öga på odds- och streckrörelser närmare spelstopp. Kupongen rundas av med en kamp från det tyska slutspelet. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Södertälje - Björklöven 2
Björklöven gjorde jobbet hemma mot Västervik (7-1) samtidigt som Södertälje tappade en 2-1-ledning borta mot MoDo. Västerbottningarna fick således ingen hjälp av Sportklubben i jakten på seriesegern. Inför den sista omgången måste Löven vinna i Scaniarinken samt hoppas på att Karlskoga välter modoiterna uppe i Ö-vik. SSK, som alltjämt är utan Linus Videll, har i sin tur inte gett upp hoppet om bronset men riskerar även att tappa fjärdeplatsen till Djurgården vid förlust. Ett intrikat utgångsläge minst sagt. Gästerna kommer definitivt att gå för tre poäng, därmed lämpar sig ”gubben” som lösning – etta-tvåa!

2. MoDo - BIK Karlskoga X
Det har sedan en tid tillbaka stått klart att Karlskoga kommer landa in på en sjätteplats. De blåvita värmlänningarna har haft svårt att finna den motivation som uppenbarligen krävs mot desperata opponenter. 2-4 i ändan hemma mot Kristianstad förkunnade Bikarnas fjärde torsk sista fem. Helmerssons gäng skulle må gott av att göra en bättre insats för att få med sig en positiv känsla in i kvarten. MoDo hade flax som fick med sig tre poäng mot Södertälje. SSK var det bättre laget i 40 minuter och borde ha stängt matchen i slutet av den andra perioden. Värdarna är fortsatt tungt skadedrabbat och har dessutom tappat poäng i fem raka hemmamatcher mot BIK. Alla tecken behövs!

3. Västervik - Almtuna 2
Närmast sörjande, om ens, väntas trotsa snön och maka sig till Plivit Arena denna fredag. Västervik hade som väntat inte en sportmössa borta mot Björklöven i onsdags och har givetvis fullt fokus på kvalet som inleds nästa vecka. Resultatet (6-1) i Almtunas möte med Östersund hamnade i skymundan. I strålkastarljuset hamnade istället en 15-årig Uppsalagrabb vid namn Filip Ekberg som i sin första hockeyallsvenska fight inte bara blev ligans yngsta målskytt genom tiderna, utan även smällde dit ett hattrick(!). AIS sjundeplats är som bekant huggen i sten, så även om vi viktar något åt höger blir vår rekommendation att invänta eventuella odds- och streckrörelser efter att startuppställningar publicerats.

4. AIK - Tingsryd 1
AIK kom till start utan sina tre poängbästa forwards borta mot Vita Hästen och förlorade med 3-5. Oklar status fortfarande på Gynge, Nord och Muzito Bagenda, men det var sannerligen inte offensiven som svek stockholmarna i onsdags. Försvarsspelet föll ånyo samman och där måste AIK steppa upp om de ska ha någon chans att överleva en åttondel. Värdarna har fortfarande en möjlighet att spela till sig hemmaplansfördel och mot ett kvalklart Tingsryd tror vi att det Åbro-sponsrade gänget tar sig samman. Ettan står stadigt på egna ben.

5. Östersund - Djurgården 2
Djurgården fick sina fiskar varma borta mot Tingsryd då man hade chansen att passera Södertälje upp på fjärdeplatsen. En eventuell sjunde och avgörande kvartsfinal på Hovet hade naturligtvis betytt massor för Järnkaminerna. Chansen lever fortfarande efter Täljes tapp mot MoDo, men då krävs det först och främst en seger i Jämtland. Östersund hade inte hämtat sig efter urladdningen hemma mot Hästen, då kontraktet säkrades. 1-6-förlusten mot Almtuna föregicks av ett koppel av misstag som man knappt ser i Björnligan. Nykomlingen vill såklart avsluta snyggt framför fansen och här räknar vi med att de gröngula kommer ut taggade till tänderna. Favoritvåan bör garderas, gärna hela vägen.

6. Kristianstad - Västerås 2
Efter en lång och påfrestande säsong står det nu klart att Kristianstad även kommer att vara ett hockeyallsvenskt lag till hösten. 4-2 borta mot Karlskoga var en styrkedemonstration av Micke Gaths pågar som gick från 0-1 till 4-1 inom loppet av tolv minuter i den andra perioden. Slutspelshoppet försvann dock i samband med Hästens trepoängare, denna tillställning är således endast av akademisk betydelse för KIK. Ett pånyttfött Västerås slåss i sin tur för att bibehålla åttondeplatsen och kommer stärka efter en övertygande trea hemma mot Mora. Ett motiverat VIK löser biffen i Skåne!

7. Mora - Vita Hästen 1
Vilt jubel utbröt i Himmelstalundshallen när det stod klart att Vita Hästen får spela slutspel denna säsong. Det betyder mycket för klubben, inte minst ur ett ekonomiskt perspektiv. Även spelarna firade som man hade vunnit en slutspelsserie och här ställer vi oss tveksamma till att östgötarna hinner ladda om och ge Mora en fight i Smidjegraven. Masarna har en tredjeplats att slå vakt om och det lär även vara rejält revanschlystet i MIK-lägret efter plumpen borta mot Västerås. Ettan spikas, trots förmodad överstreckning.

8. Löwen Frankfurt - Düsseldorfer X
Düsseldorfer tappade en plats i kvarten i den sista grundserie-omgången och tvingades därmed att ge sig in i en nervig åttondelsfinal som likt i SHL spelas i bäst av tre matcher. Väl där fick Victor Svensson och company en drömstart via 5-0 hemma mot Löwen Frankfurt. Fyra ödesdigra minuter i den andra perioden, där DEG gick från 0-0 till 3-0, kostade Frankfurt matchen i en annars jämn tillställning. Hemmavid är de så kallade Lejonen betydligt vassare och precis som oddset indikerar siar spåkulan om en jämn andra åttondel. Alla tecken välkomnas.

Kupongens kassaskåp

AIK
AIK har fortfarande möjligheten att passera såväl Hästen som Västerås och skaffa sig hemmaplansfördel i åttondelen. En chans stockholmarna knappast sjabblar bort genom att torska mot kvalklara Tingsryd.

Varningens finger!

BIK Karlskoga
Karlskoga har tappat stinget på sistone och förlorat fyra av de fem senaste. Det finns dock om kvalitet i truppen och i Ö-vik trivs värmlänningarna normalt riktigt bra. X2 lockar till rådande streck.

162 rader
1. Södertälje - Björklöven 12
2. MoDo - BIK Karlskoga 1x2
3. Västervik - Almtuna 1x2
4. AIK - Tingsryd 1
5. Östersund - Djurgården 1x2
6. Kristianstad - Västerås 2
7. Mora - Vita Hästen 1
8. Frankfurt - Düsseldorfer 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto