Powerplay Tips Fredag 14/4

Publicerad på 13 Apr 2023 - 15:52

MrHockey

MrHockey

13 Apr 2023 - 15:52

Fredagens Powerplay innehåller inte något svenskt bidrag men väl ett par spännande europeiska slutspelsmatcher med blågula inslag där framförallt NL-finalen mellan Servette och EHC Biel kittlar extra mycket. Övriga playoff-kamper hämtas från DEL, Metal Ligaen, ICEHL och Ligue Magnus. En träningslandskamp samt en NHL-fight rundar av fredagsmyset. Häng med!

Spelstopp: 19:29

1. Servette - EHC Biel 1
Finalspelet hägrar i Schweiz och under fredagskvällen går den första fighten av stapeln. Servette har pallat för favorittrycket och imponerade enormt mycket när man monterade ned Zug med 4-1 i semin. Linus Omark och Henrik Tömmernes spelade huvudrollerna, inte minst i den femte matchen där båda noterades för två poäng. EHC Biel svepte ZSC Lions i förra rundan och har inte matchat på nio dagar. Ett sådant uppehåll brukar inte vara till en fördel i slutspel och i Genève får backresen Viktor Lööv och company finna sig i att slå ur underläge. Ettan spikas.

2. Red Bull München - Ingolstadt 2
Grundseriens vinnare fick sannerligen kämpa för att passera Wolfsburg i semifinalen. Mängder av missade lägen har förföljt Red Bull München genom hela slutspelet, men i den sjunde och direkt avgörande semin kom så äntligen islossningen för energidryckslaget. Samtliga fyra enheter bidrog till 7-2-krossen, men den som verkligen gick i bräschen var landslagsspelaren Andreas Eder som stod för ett mål och två assist. På pappret är Ingolstadt en mycket tuffare opponent än Wolfsburg, att då tro att München får en bekväm resa i finalserien känns naivt. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Aalborg - Herning X
Precis som i de två inledande finalerna på fredagens kupong är även Metal Ligaens två högst rankade kvar högst upp i slutspelsträdet. Aalborg har varit tämligen överlägsna under hela säsongen och efter en oväntat tight serie mot Rungsted (4-3) körde Pirates över Herlev med 4-0 i matcher i semifinalen. SHL-meriterade Julian Jakobsen är den enda Aalborg-forwarden som snittat över en pinne per match i slutspelet. Det vittnar om bredden Ronny Larsen förfogar över och hemmalagets tränare har inte behövt matcha sina adepter speciellt hårt. Hernings spets med From, Poulsen och Marinaccio går dock inte av för hackor och Rävarna ska inte avskrivas mot ett möjligen något ringrostigt Aalborg. Plocka med alla tecken.

4. Herlev - Esbjerg 2
Parallellt med den första finalmatchen i Metal Ligaen ska respektive förlorare från semifinalerna göra upp om bronset. En serie som spelas i bäst av tre matcher och som av förklarliga skäl inte känns stekhet på förhand. Esbjerg är det bättre laget, men frågan är om gästerna har hunnit ladda batterierna efter den tunga förlusten i sjunde semifinalen mot Herning. Herlev har å sin sida fått en lång vila efter uttåget (0-4) mot Aalborg och möjligen redan kommit in i semester-mode. Två lag som mer än gärna ser ett avgörande under ordinarie tid gör ”gubben” till ett lämpligt val – etta-tvåa!

5. Red Bull Salzburg - Bolzano 1
Den skicklige backen Dennis Robertson spelade en stor roll i Bolzano säsongen 2020/2021 där han svarade för sin hittills bästa säsong som senior. Kanadensaren har numera Red Bull Salzburg som arbetsgivare och visade att släkten är värst genom att skjuta det matchavgörande 2-1-målet när Salzburg gick fram till 2-1 i matcher i finalen. Serien återvänder nu till Österrike och Eisarena Salzburg där Tjurarna ståtar med 17 raka segrar i alla tävlingar. Bolzano var dock ytterst nära att pressa fram sudden här i den första finalmatchen (0-1) och när ettan målas upp till månen bör garderingspennan nyttjas.

6. Rouen - Grenoble 2
I den franska finalserien är goda råd dyra för storfavoriten Grenoble som efter två vinster har tvingats bita i det sura äpplet tre gånger i följd. Rouen leder således med 3-2 i matcher och kan nu säkra klubbens sjunde inhemska titel sedan 2010. I en tät och chansfattig femte drabbning blev Sverigebekantingen Kelsey Tessier tungan på vågen. Kanadensaren assisterade till båda PP-målen när Rouen vann med 2-1. Utöver snipern Brent Aubin nådde få Grenoble-stjärnor upp i normal standard, men att Vargarna besitter en högre grundkapacitet råder det ingen tvekan om. Kan tvåan fås till runt 40-45 procent är det en ypperlig värdespik.

7. Schweiz - Slovakien 1
Sedan Ryssland uteslöts ur Euro Hockey Tour har istället Schweiz fått chansen att mäta sig med Sverige, Finland och Tjeckien. Alplandet har visserligen inte staplat segrar på hög, men likväl skaffat sig nyttig erfarenhet inför VM som stundar om en knapp månad. Härnäst väntar två träningsmatcher mot Slovakien i Visp. Patrick Fischer har samlat en trupp bestående av skickliga spelare som alla, så när som på Leksands Lian Bichsel, huserar i det schweiziska finrummet. Några av Slovakiens bästa spelare är fortfarande mitt uppe i pågående slutspel och truppen som intar Lonza Arena är inte på samma nivå som Schweiz. Ettan öppnar. Gardera därefter i samråd med plånboken.

8. Nashville - Colorado 2
Avslutande omgången i NHL:s grundserie hägrar för dessa kombattanter och för Nashvilles del blir detta säsongens sista match. Skadedrabbade Predators har svarat för en grym uppryckning under våren, inte minst Juuse Saros som varit briljant mellan stolparna. Det räckte dock hela vägen till slutspel och med tanke på att denna dust saknar betydelse (för Nashville) lär ett par yngre förmågor ges chansen. Mycket tyder på att Colorado måste vinna för att säkra förstaplatsen i divisionen och här talar såväl klass som motivation för de regerande mästarna. Tvåan spikas!

Kupongens kassaskåp

Grenoble
Någon given vinnare existerar inte på denna kupong, men här är det svårt att blunda för värdet som presenteras på högersidan. Grenoble må ha gått på pumpen i tre raka matcher men är i grund och botten ett bättre hockeylag. Bra värdespik.

Varningens finger!

Herning
Herning har en spets i laget som inte ens favoriten Aalborg kan mäta sig med. Över en lång serie talar bredden för Piraterna, men i upptakten blir vi inte förvånade om Rävarna kan hålla en någorlunda jämn nivå och stjäla ett par segrar.

162 rader
1. Servette - EHC Biel 1
2. München - Ingolstadt 1x2
3. Aalborg - Herning 1x2
4. Herlev - Esbjerg 12
5. Salzburg - Bolzano 1x2
6. Rouen - Grenoble 2
7. Schweiz - Slovakien 1x2
8. Nashville - Colorado 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto