Powerplay Tips Fredag 17/2

Publicerad på 17 Feb 2023 - 08:21

MrHockey

MrHockey

17 Feb 2023 - 08:21

Sex hockeyallsvenska matcher tar plats på fredagens Powerplay som bland annat bjuder på dubbla toppmöten från Umeå och Södertälje. Kupongen rullar sedan vidare med en smällkaramell i Allettan Södra samt en avslutande kamp i Hockeyettan Södra Vår. Siktet är som vanligt inställt på åtta fullträffar!

Spelstopp: 18:591. Södertälje - MoDo 1
En bra period räckte inte för att Södertälje skulle få med sig samtliga poäng hem från Mora. Trots 2-0 efter den första akten tappade SSK till en 2-3-torsk efter straffar samtidigt som Linus Vidells poängsvit stannade vid 16 raka. Elva vinster senaste 14 omgångarna är med det sagt inte pjåkigt och hemmavid är Kringlorna obesegrade sedan tionde december. MoDo är helt under isen just nu och nollades borta mot Almtuna parallellt med Södertäljes förlust vid Ovansiljan. Woods saknar vapendragare Dickinson medan Aagaard skjuter med blött krut. Favoritskapet till höger går att ifrågasätta och vi väljer att vända på klacken i Scaniarinken. Spiketta!

2. Björklöven - Djurgården 1
En potentiell kvartsfinalmotståndare till Södertälje, Djurgårdens IF, tågar upp till Västerbotten denna fredag. Här stötte de mesta mästarna på patrull senast då Björklöven segrade med hela 7-3. Stockholmarna har tagit kliv sedan dess, men häromsistens tog Olle Liss och company stryk av Tingsryd och saknade då inte mindre än åtta ordinarie spelare. Möjligen att Linus Klasen hinner bli spelklar, men här tror vi att ett tunt DIF får svårt att hävda sig mot Löven som har näst högst poängsnitt hemmavid efter MoDo. Etta!

3. AIK - Västerås 1
Med fem poäng ned till Västerås under strecket kan AIK i praktiken säkra en slutspelsplats vid seger mot västmanlänningarna under fredagskvällen. Stockholmarna kom undan med blotta förskräckelsen när Östersund besökte Hovet i onsdags. Oscar Nord blev räddare i nöden med dennes powerplay-mål fint framspelad av Zion Nybeck. Västerås var även de illa ute mot Kristianstad, men trots tydlig KIK-dominans i 40 minuter fick VIK med sig tre oerhört viktiga poäng efter en stark avslutande akt där kritiserade herrar som Svensson, Gunnarsson och Salminen visade vägen i Frycklunds frånvaro. Den sistnämnde saknas alltjämt medan det dröjer ytterligare ett par dagar innan nyförvärvet Philip Lagunov är klar för spel. Ettan först, därefter tvåan.

4. Vita Hästen - Västervik X
Vita Hästen stod för en prickfri bortamatch mot Karlskrona i drygt 50 minuter och såg ut att vara på väg mot en viktig seger i slutspelsstriden. Ett individuellt misstag av MoDo-lånet Hugo Styf samt ett lamt agerande i egen zon renderade i två insläppta mål. Tungt värre för östgötarna som på grund av klubbens utsatta ekonomiska läge tvingades nappa på Frölundas erbjudande om att köpa loss lagkaptenen Erik Borg. Västervik är i praktiken klara för kval, men nya tränaren Nichlas Falk har ingjutit ny kraft hos smålänningarna som nollade Karlskoga senast. VIK har även fått in några intressanta nyförvärv som per omgående tagit för sig. Bortapoäng ska inte uteslutas, i synnerhet inte då Hästen saknar keepern Adam Ohre.

5. Kristianstad - BIK Karlskoga 1
Det var i princip bara ett lag på isen i nästan två perioder när Kristianstad gästade Västerås i onsdags. Med deras patenterade forecheck gav inte Micke Gaths pågår Västerås tröga backar en sekund extra med pucken. 3-1 till KIK efter halva matchen var definitivt i underkant och med facit i hand hade skåningarna behövt ta bättre betalt för det monumentala övertaget. Stjärnspäckade, om än underpresterande, VIK kom sedan igång och vann slutligen med 6-3 sedan vikarierande förstaspaden Hanneborg haft många hål i sin lusekofta. Att Filip Larsson saknas är ett avbräck modell större, men mot ett formsvagt och möjligen nedtränat BIK ska inte värdarna räknas bort. Helgardera och heja på KIK!

6. Tingsryd - Almtuna 1
Tabellsjuan Almtuna välte självaste MODO med 2-0 hemmavid där målman Viktor Andrén storspelade mellan stolparna medan stekheta Hampus Harlestam ännu en gång presenterade sig i poängprotokollet. Med sex pinnar och fyra tabellplaceringar ned till Västerås under strecket lär inte AIS bomma slutspel. Tingsryd får rikta in sig på att ha Östersund och Västervik bakom sig när grundserien summeras. Detta är en nyckelmatch för skarpskytten Anton Gradin och dennes kamrater som kommer stärkta av en bortaseger mot Djurgården. Liten fördel TAIF, men lämna helst inga tecken utanför ekvationen.

7. Nybro - Kalmar X
Det är uppdukat för fest när Nybro tar emot värsta antagonisten Kalmar, två lag som tillsammans med Troja och Mariestad gör upp om direktplatserna till Hockeyettans semifinaler. Nybro har tappat mark efter tre raka förluster där framförallt målskyttet svikit Vikings som nollades av Troja för två omgångar sedan och enkom fick måljubla en gång hemma mot Dalen. Kalmar är å sin sida ett utpräglat hemmalag som bland annat klivit på minor i Tranås och Mariestad i närtid. Jämn och tät tillställning att vänta. Måla tvärsöver!

8. Tyringe - Eskilstuna Linden 2
Tyringe har svarat för en riktigt stark avslutning i den södra vårettan och den poäng man knep borta mot serieledande Vimmerby senast säkrade kontraktet. På grund av klubbens dystra ekonomiska läge har man därför valt att släppa flera tongivande spelare till andra klubbar, däribland förstaspaden Didrik Jansson (Troja) samt poängmakare Simon Hedlund (Strömsbro). Dessutom dras Adam Ingvarsson med en skada och är indisponibel här. Linden slåss betydligt högre upp i tabellen, en seger tar Eskilstunaklubben förbi Borås upp på den sista slutspelsplatsen. Spelare för spelare är Linden bättre och gästerna lär dessutom vara betydligt mer motiverade med tanke på förutsättningarna. Tvåan singlas!

Kupongens kassaskåp
Björklöven
Björklöven har kört över Djurgården vid två tillfällen denna säsong och med hänsyn till gästernas prekära skadesituation agerar Löven tydlig favorit även denna gång.

Varningens finger!
Kristianstad
Kristianstad kunde inte rå på Västerås trots att skåningarna under långa stunder var det bättre laget. Innan dess fick AIK sina fiskar varma i Kristianstads Ishall. Karlskoga kommer från två mediokra prestationer och sitter knappast säkert i båten här.162 rader
1. Södertälje - MoDo 1
2. Björklöven - Djurgården 1
3. AIK - Västerås 12
4. Vita Hästen - Västervik 1x2
5. Kristianstad - Karlskoga 1x2
6. Tingsryd - Almtuna 1x2
7. Nybro - Kalmar 1x2
8. Tyringe - Linden 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto