Powerplay Tips Fredag 17/3

Publicerad på 16 Mar 2023 - 15:30

MrHockey

MrHockey

16 Mar 2023 - 15:30

SM-slutspelet har äntligen börjat på riktigt! Kvartsfinalerna inleds i dagarna och den mest rafflande på förhand är definitivt Färjestad - Frölunda. Fredagskvällens andra kvart utspelas i Närke och där håller vi Örebro som numret större än Timrå. Ett steg ner i seriesystemet drar MoDo och Björklöven på sig massiva favoritskap. Slutspelsmatcher från NLA samt DEL rundar av fredagsmyset. Häng på!

Spelstopp: 18:59

1. Färjestad - Frölunda 1
Det kommer förmodligen att bubbla över i “Kaffekokaren” när Färjestad tar emot Frölunda i den första kvartsfinalen. En serie som har alla möjligheter att bli en klassiker. Båda lagen har tampats med en lång skadelista under säsongen, men det har ljusnat på respektive front. FBK är alltjämt utan Ville Pokka och Remi Elie medan det är locket på hos Frölunda kring Max Fribergs status. Däremot har göteborgarna Jan Mursak åter tillgänglig och den spelskickliga slovenen väntas ta plats i gästernas andrakedja. Känslan är det blir minst sex dueller i denna serie där Färjestads hemmaplansfördel sedermera avgör. 1X klickas i den första holmgången.

2. Örebro - Timrå 1
Örebro har gått under radarn i grundserien trots att Niklas Erikssons rödsvarta armé landade in på en finfin fjärdeplats. Känslan på förhand är att närkingarna drog en vinstlott genom att bli just fyra istället för trea, vilket hade inneburit en kvart mot Frölunda. Timrå har visserligen överträffat allas förväntningar och medelpadingarna avslutade grundserien starkt genom att vinna fyra av de fem sista matcherna. Skadan på Jonathan Dahlén är dock ett orosmoln och ställer vi respektive trupp bredvid varandra är det inget snack om att Örebro förfogar över ett bredare lag. Lägg därtill att värdarna är skadefria så när som på Radek Muzik. Ettan spikas i skostaden.

3. Björklöven - Västerås 1
Kvartarna i Hockeyallsvenskan inleds med ett härligt klassikermöte från Västerbotten. Västerås hade en brokig säsong och tvingades gå bakvägen via Play In för att ta sig till denna position. Mot Vita Hästen bar Västerås nyfunna solida defensiv frukt, något som kan tillskrivas nye tränaren Tero Lehterä. Här väntas dock VIK stöta på rejält med patrull. I grundserien grejade de gulsvarta bara en av tolv möjliga poäng mot Björklöven och hemma i Winpos Arena har Umeålaget nästintill varit oslagbara. Löven stämmer i bäcken per omgående och vinner komfortabelt. Ettan spikas.

4. MoDo - AIK X
Även MoDo iklär sig en stor favoritkostym i serien mot AIK och över sju matcher lär det knappast vara något snack om saken. Gnaget har dock en spetskompetens som exempelvis Västerås saknar. Rockwood, Muzito-Bagenda och Nord hade stor show mot Almtuna i åttondelsfinalen och kommer att kunna störa modoiternas backar. Lägg därtill att Gynge närmar sig comeback och kryddar i sådant fall gästernas offensiv ytterligare. MoDo är självfallet favoriter, men såsom procenten fördelas är det onekligen bud på att koppla på hela säkerhetsbältet och jobba in högersidan.

5. Västervik - Tingsryd 2
Tingsryd var överlägsna i spelet fem mot fem i den första Play Out-fighten, men Västervik vann med 1-0. Den andra dusten var betydligt jämnare när utvisningsbåsen saknade påhälsning. Västerviks botbänk stod dock sällan tom, något som sedermera även kostade dem matchen. Både Hagelin och Törngren drog bland annat på sig varsin femma för crosschecking och riskerar att bli avstängda. VIK fick även Victor Öhman skadad och av bilderna att döma såg det inte bra ut för snipern som haltade ut i omklädningsrummet. Tunga bud för tränare Falk som inte förfogar över det bredaste materialet. Målandet påbörjas högerifrån.

6. Davos - ZSC Lions 2
När kvartarna inleddes i schweiziska National League visade ZSC Lions vilket högt kunnande man besitter. Davos, utan långtidsskadade Magnus Nygren, stod helt utan chans när Lejonen visade vart skåpet ska stå (4-1). Lucas Wallmark noterades för en passningspoäng, men Zürich-klubbens främsta enhet var den med Baltisberger, Lammikko och lånet från Columbus Blue Jackets, Alexandre Texier. Davos har såklart en bättre chans att hävda sig i hemmaborgen, men av första drabbningen att döma är Lions minst en klass bättre. Tvåan öppnar.

7. Zug - Rapperswil 1
Zug har lagt en med deras mått mätt dålig grundserie bakom sig och när slutspelet startade visade Tjurarna varför man vunnit två raka guld. Mästarna stod för en prickfri bortamatch och vann rättvist med 5-2. Rapperswil tilläts äga mycket puck och också vinna skotten klart, med de flesta avsluten togs från dålig vinkel och var plockgodis för rutinerade Leonardo Genoni. Zug var i sin tur effektiva, inte minst i powerplay där Lino Martschini hängde två pytsar fint framspelad av stöttepelaren Jan Kovár. Som lök på laxen för Rapperswil utgick defensiva ankaret Emil Djuse skadad, och under torsdagen kom beskedet att jämten missar resten av slutspelet. Ett blytungt avbräck för Lakers som agerar underhuggare i Bossard Arena.

8. Kölner Haie - Adler Mannheim 1
Som fin whiskey blir Andreas Thuresson bara bättre och bättre med åren. 35-åringen gör karriärens bästa säsong och vann grundseriens poängliga i DEL. När dennes Kölner påbörjade den på förhand svårtippade kvarten mot Mannheim stod skåningen för en balja samt ett gediget jobb över hela isen. Hajarna segrade med 4-0 och sitter därmed i förarsätet när serien fortskrider i ett kokande Lanxess Arena. De tillflugna Örnarna stod inte att känna igen och har alltjämt frågetecken för backen Holtzer och forwarden Bergmanns medverkan. Befogat favoritskap till vänster – 1X.

Kupongens kassaskåp

Björklöven
Björklöven vann fyra raka mot Västerås i grundserien och kommer att sätta ned foten per omgående när kvarten inleds. Given etta i Umeå!

Varningens finger!

AIK
AIK:s defensiv imponerade mot Almtuna och med formstarka stjärnor som Muzito-Bagenda och Rockwood i fronten ska inte Gnaget räknas ut på förhand. Fint skrälldrag till låg procent.

144 rader
1. Färjestad - Frölunda 1x
2. Örebro - Timrå 1
3. Björklöven - Västerås 1
4. MoDo - AIK 1x2
5. Västervik - Tingsryd 1x2
6. Davos - ZSC Lions x2
7. Zug - Rapperswil 1x
8. Kölner - Adler Mannheim 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto