Powerplay Tips Fredag 20/1

Publicerad på 19 Jan 2023 - 15:33

MrHockey

MrHockey

19 Jan 2023 - 15:33

Fullt fokus på svensk hockey denna fredag där SHL, Hockeyallsvenskan och Allettan Södra står för underhållningen. Powerplay-kupongen frontas av ett klassikermöte från Jönköping och går sedan vidare med dubbla toppfighter från HA där Djurgården - MoDo kittlar lite extra. Mot åtta rätt och evig ära!

Spelstopp: 18:59

1. HV71 - Frölunda 1
Kupongen inleder i Jönköping där HV71 välkomnar Frölunda till Husqvarna Garden. Goda råd är dyra för hemmalaget som inför torsdagens omgång har åtta poäng upp till säker mark. HV fick inte med sig någon seger från bortamötet med Färjestad, men insatsen var inte alls tokig där endast skärpan i avsluten hindrade dem från att plocka poäng. Med Oliwer Kaski tillbaka från skada är det inte lika virrigt i egen zon medan Tommy Samuelsson har en del att fundera på kring lagets svala offensiv. Frölunda fortsätter att imponera med lika antal spelare på isen medan special teams, i synnerhet powerplay, är helt ur gängorna. Med backbjässen Folin out på grund av skada går inte FHC säkert. Helgardera!

2. Djurgården - MoDo 2
Häftigt returmöte i huvudstaden då dessa anrika gäng strålar samman för andra gången den här veckan. MoDo avgick med en tämligen säker 6-3-seger i onsdags där samtliga fyra enheter bidrog med poäng. Nyförvärvet Daniel Brickley lirade mest av samtliga backar och visade att han kommer att bli väldigt nyttig för MoDo i jakten på ett SHL-kontrakt. Djurgården inkasserade samtidigt sjätte raka nederlaget. Tränare Garpenlöv är starkt ifrågasatt och höjer sig inte värdarna minst ett par snäpp så finns det risk för att den mörka trenden fortsätter. Tvåan singlas.

3. Björklöven - Mora 1
Vi fortsätter med ytterligare ett toppmöte i Hockeyallsvenskan, den här gången är det Winpos Arena som pockar på uppmärksamhet. Björklöven förde matchen mot Södertälje i onsdags, men hade svårt att tränga igenom SSK:s tighta försvar och till sist visade Daniel Norbe att släkten är värst genom att sänka sitt förra lag i sudden. Med nöd och näppe lyckades Mora monterade ned Almtuna senast där stekheta Johan Persson på nytt presenterade sig i poängprotokollet. 3-2 i Gränby Ishall förkunnade dalalagets nionde seger sista tio och de rödvita lär säkerligen bjuda upp till dans. 1X torde ändå räcka i Umeå.

4. Västervik - AIK 2
Västervik greppade halmstrået i kampen om förnyat kontrakt genom att vinna efter straffar borta mot Östersund. Öhmans (Anton och Victor) gick i bräschen för jumbon med sina fullträffar i den knappa 3-2-vinsten. Fler sådana insatser kommer krävas av VIK som tabelläget till trots har spelat ganska bra på sistone. Fråga Löven som tappade poäng i Plivit Arena häromsistens. AIK har tappat många poäng på bortais, flest av alla lag i HA, och även fast Gynge, Nord och Nybeck visar fin form känns detta öppet på förhand. Hela spannet föredras på östkusten.

5. Vita Hästen - Östersund 1
Hockeyallsvenskans svalaste lag ställs mot varandra i Himmelstalundshallen. Ingen av dessa kombattanter har vunnit under 2023 och båda är högst indragna i bottenstriden. Hästen har två pinnar upp till Östersund på säker mark efter ny torsk borta mot Västerås. Prestationen lovade ändå väl inför ikväll då lirare som Jimmy Andersson, Marcus Eriksson och LHC-lånet George Weigelt samtliga tycks vara tillgängliga. Med halvgarderingen till vänster är vi antagligen hemma. 1X!

6. Tingsryd - BIK Karlskoga 2
Sakteliga börjar fler spelare återvända från rehabrummet och ta plats i Karlskogas matchtrupp. Senast var det Juliuz Perssons tur att göra comeback och BIK-forwarden hamnade per omgående i målprotokollet. 5-3 hemma mot Kristianstad var Bikarnas tredje vinst i följd och med nio pinnar ned till sjuan Almtuna är värmlänningarnas plats i kvarten cementerad. Tingsryd fortsätter att stapla poäng och segrar på hög, mycket tack vare Anton Gradins knivskarpa målskytte. Upp till Karlskogas höjd skiljer det dock en bit så när värde tornar upp sig till höger räcker X2 gott och väl.

7. Kristianstad - Almtuna 1
Sex poäng skiljer mellan tabellsjuan Almtuna och Kristianstad, som parkerar just under slutspelsstrecket. Viktigt möte således mellan två lag som inkasserade förluster i tisdags. KIK spelade jämnt med Karlskoga, men två individuella misstag sänkte skåningarna i Nobelhallen (3-5). Almtuna hängde också de bra målmässigt mot Mora (2-3), men det syntes att AIS saknade spets framåt då pjäser som Proos, Öby-Olsen och Hertzberg huserar på den långa skadelistan. KIK brukar trivas som fisken i vatten hemma mot Uppsalalaget, något fyra trepoängare på fem möjligheter sedan november 2020 vittnar om. Strecka från vänster.

8. Kalmar - Skövde 1
Ett troligen ensidigt möte från Allettan Södra avslutar kalaset. Kalmar slog toppkollegan Dalen med 5-2 på bortais häromsistens där SHL-meriterade backen Martin Schreiber blev tungan på vågen med ett mål och två assist. KHC har fått en smakstart i Allettan och seglar upp i serieledning om de vinner med minst fyra mål. Något som inte är någon utopi då bottenlaget Skövde inte förfogar i närheten av ett lika namnkunnigt lag som värdarna. SIK har inlett med fyra torsk första sex matcherna och går mot femte plumpen i Hatstore Arena. Ettan ställs ut ensam i Smålandsderbyt.

Kupongens kassaskåp!

Kalmar
Det skiljer ett par nivåer mellan lagen som drabbar samman i Hatstore Arena denna fredag. Kalmar är en joker i kampen om en plats i Hockeyallsvenskan och slår normalt Skövde med ett par puckar.

Varningens finger!

HV71
HV71 har spelat upp sig mot slutet och kunde ha fått med sig poäng borta mot Färjestad senast. Frölunda är ojämna och ser dessutom ut att bli överstreckade i Husqvarna Garden. Ettan prioriteras i jakt på utdelning!

144 rader
1. HV71 - Frölunda 1x2
2. Djurgården - MoDo 2
3. Björklöven - Mora 1x
4. Västervik - AIK 1x2
5. Vita Hästen - Östersund 1x
6. Tingsryd - BIK Karlskoga x2
7. Kristianstad - Almtuna 1x
8. Kalmar - Skövde 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto