Powerplay Tips Fredag 21/4

Publicerad på 20 Apr 2023 - 15:48

MrHockey

MrHockey

20 Apr 2023 - 15:48

Helgen är i antågande och fredagen bjuder på en härlig Powerplay-kupong som bland annat innehåller tredje finalen i Hockeyallsvenskan. Vi ska även sätta tänderna i en sjunde och direkt avgörande final från ICEHL samt fyra rafflande nattmanglingar från världens bästa hockeyliga. Häng med på resan mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården - MoDo X
Efter två ruggigt spännande finalmatcher i Ångermanland, som båda avgjordes först efter sudden, står det lika på ett i antalet vinster. Jesper Myrenberg klev fram som matchvinnare när Djurgården drog den längsta stickan i match två. LHC-lånet räddade 32 av 34 skott och tycktes ha bättre kontroll på returerna än i dennes tidigare starter. DIF var dessutom glödheta i powerplay och nätade två gånger på tre försök medan MoDo har sumpat tio raka numerära överlägen sett över de inledande två fighterna i HA-finalen. I fem mot fem var det emellertid modoiterna som höll i taktpinnen och även fast Djurgården väntas ha ett enormt stöd från läktarplats är det svårt att sia om utgången här. Alla tecken tar således plats i ett tidigt skede.

2. Bolzano - Red Bull Salzburg X
När det gällde som allra mest lyckades Bolzano plocka fram säsongens bästa insats. Rävarnas 4-3-seger i erkänt svårspelade Eisarena Salzburg innebär att en sprakande Game Seven står på menyn när mästarlaget i ICE Hockey League ska koras. Bolzanos andrakedja med Gazley, McClure och Halmo låg bakom tre av fyra mål häromsistens och har sannerligen växlat upp mot slutet av finalserien. Hos Salzburg är den österrikiska landslagsmannen Mario Huber en tänkbar matchvinnare i en tillställning som bedöms vara vidöppen på förhand. Såväl ettan som tvåan ackompanjerar utgångskrysset.

3. Ingolstadt - Red Bull München 1
Liket lever! Efter två förluster, varav den ena med hela 1-7, reste sig Ingolstadt i match tre och vann med 4-3 i fiendeland. Rollspelaren Wojtek Stachowiak klev fram som oväntad matchhjälte och smällde dit dubbla påsar. Därmed tripplade han sin totala målskörd i årets slutspel. I skadade Garteig och Reichs frånvaro visade tredjespaden Jonas Stettmer att Panthers framtid är ljus även på målvaktsposten. München har gjort två intetsägande insatser i följd, men tycks likväl få ett enormt stöd av PP-tipparna. Gästerna kan inte leva på gamla meriter och till dessa priser bör vänstersidan prioriteras i jakten på hög utdelning. Alla tecken synas per omgående!

4. Herning - Aalborg 2
Precis som i DEL grejade underhunden en vital viktoria när Metal Ligaens tredje final avgjordes tidigare i veckan. Mathias From, som inledde säsongen i ett då krisande Västerås, har varit en gigant för Herning i slutspelet och fick äran att avgöra i sudden när Rävarna vann med 3-2 och tystade en fullsmockat Gigantium. Aalborg tog lite väl enkelt på uppgiften efter två raka segrar och stod för flera individuella misstag som straffade sig. Förlusten lär ha fungerat som ett wake up call för Piraterna som i grund och botten är det bättre laget. Favoritskapet till höger är befogat och vi spikar tvåan på denna kluriga bong.

5. New York Islanders - Carolina 1
Över till NHL-slutspelet som har bjudit på högt underhållningsvärde i de första konferenskvartsfinalerna. Carolina gick segrande ur deras inledande hemmamatcher, utan att för den delen bjuda på någon sprakande ishockey. 2-1 följdes upp av ytterligare en knapp seger där Jesper Fast avgjorde i sudden (4-3). Åt det negativa hållet bröt Teuvo Teräväinen handen och är out för resten av säsongen. Det innebär att Canes tvingas avvara tre av lagets främsta målskyttar då Svechnikov och Pacioretty saknas sedan tidigare. Det öppnar upp dörren för Islanders som kommer att bäras fram av ett kokande UBS Arena. Upp till 40 procent är ettan en fräck spik!

6. Florida - Boston 2
Florida stal en match i Massachusetts och har således tagit över hemmaplansfördelen inför dubbelmötet i Sunrise. Alex Lyon, som inledde säsongen som tredjemålvakt, var lysande för Panthers i match två (6-3) och kattdjuren fick dessutom fin offensiv produktion av backklippan Brandon Montour. Bruins stod för osedvanligt många turnovers, varav flera hamnade på stjärnan Charlie McAvoys konto. Även fast Boston gjorde en med deras mått mätt svag match senast så skapade Pastrnak och company tillräckligt för att vinna. Bli inte förvånad om grundserievinnaren studsar tillbaka per omgående. Tvåan först, ettan sedan.

7. Minnesota - Dallas X
Det var många som höjde på ögonbrynen över det faktum att inte Filip Gustavsson tog plats mellan Wilds stolpar i Game 2. Svensken var med sina 51 räddningar gästernas förgrundsfigur i den inledande 3-2-segern, men förpassades till bänken till förmån för Marc-André Fleury som släppte sju puckar när Dallas utjämnade serien via 7-3. Spelmässigt var det jämnare än vad resultatet gör gällande och allt pekar på att denna underhållande åttondelsfinal går till sju matcher. Stars saknar alltjämt rutinerade räven Joe Pavelski medan Wild står utan svenskduon Klingberg/Eriksson-Ek. På med hela säkerhetsbältet ögonaböj!

8. Los Angeles - Edmonton 2
Edmonton tappade en 3-1-ledning till torsk 3-4 i den första fighten trots ett massivt spelövertag. Historien höll på att upprepa sig under natten till torsdagen när Kings gick från 0-2 till 2-2 i slutet av den andra perioden. Oilers tog sig samman i tredje och vann med 4-2 och kvitterade till 1-1 i matcher inför trippen till Kalifornien. Ett rättvist utfall och fortsätter Leon Draisaitl att leverera på denna sanslöst höga nivå blir Oilers svåra att handskas med för Kempe, Arvidsson, Edler och company i Los Angeles. I synnerhet då det finns mer att hämta av en viss Connor McDavid som bara står på 0+1 i slutspelet. Bra spiktvåa!

Kupongens kassaskåp

Edmonton
Edmonton studsade tillbaka och vann den andra matchen där Leon Draisaitl svarade för en ny, fenomenal insats. När väl McDavid taktar igång blir Oilers livsfarliga. Bra tvåa i “Änglarnas stad”.

Varningens finger!

Ingolstadt
Ingolstadt tog en nödvändig skalp i Bayern häromsistens och skapade lite huvudbry hos München genom att skruva upp det fysiska spelet ett par nivåer. Panthers ges på nytt chansen att skrälla!

162 rader
1. Djurgården - MoDo 1x2
2. Bolzano - Salzburg 1x2
3. Ingolstadt - München 1x2
4. Herning - Aalborg 2
5. NY Islanders - Carolina 1
6. Florida - Boston 12
7. Minnesota - Dallas 1x2
8. Los Angeles - Edmonton 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto