Powerplay Tips Fredag 24/2

Publicerad på 23 Feb 2023 - 15:39

MrHockey

MrHockey

23 Feb 2023 - 15:39

Onsdagens PP-system inbringade åtta gröna bockar, med fin utdelning därtill i och med Östersunds knall i Nobelhallen samt Moras poängtapp borta mot Kristianstad. Självförtroendet är följaktligen på topp inför fredagens bravader där fokus som brukligt riktas mot Hockeyallsvenskan men även Allettan Södra. AIK - Björklöven samt MoDo - Djurgården är kvällens huvudnummer. Notera att spelstopp är satt till 17:59. Nu kör vi!

Spelstopp: 17:59

1. AIK - Björklöven 1
AIK kom inte alls upp i någon vidare nivå mot Djurgården och tvingades inkassera tredje torsken i säsongens fjärde Stockholmsderby. Gnaget tappade mängder av puckar högt upp i banan, något som kontringsstarka DIF utnyttjade skoningslöst. AIK hade dessutom otur med en del domslut, bland annat föregicks Djurgårdens 1-0-mål av en tydlig offside. Chans till snabb revansch för Gynge, Krastenbergs, Rockwood och company. Jens Lööke hade ett finger med vid två av Lövens tre mål när Södertälje nollades på hemmais, och står därmed på fem poäng efter två matcher i den gröngula skruden. Gästerna tenderar dock att agera sömnigt på bortais och då tvåan lär skena iväg bör 1X prioriteras för värde.

2. Mora - Västerås 1
Efter att ha missat de senaste sju matcherna snörade Daniel Ljunggren på sig skridskorna när Mora tog sig an Kristianstad på bortais. Dalalagets förstacenter såg ringstostig ut, men det spelade mindre roll då MIK likväl lyckades vända ett 1-2-underläge till seger med 3-2 efter sudden. Parallellt med matchen i den skånska handbollsstaden var det bjudafton i ABB Arena där Västerås fick tre mål till skänks av ett för dagen uruselt Vita Hästen. En ack så viktig 6-2-skalp för de gulsvarta, men som ändå inte har imponerat tillräckligt för att på allvar kunna störa hemmastarka Mora. Ettan står stadigt på egna ben i Smidjegraven.

3. Östersund - Almtuna 2
Östersund drog en lättnadens suck efter en imponerande och rättvis seger mot Karlskoga. Trey Bradley och Aaron Luchuk visade vägen för jämtarna och kombinerade för tre poäng medan stjärnbacken Alexander Anderberg svarade för en assist. ÖIK passerade därmed Tingsryd upp på rätt sida om kvalstrecket, men endast en pinne skiljer lagen åt och det lär bli ett race hela vägen in på målsnöret. Om inget konstigt inträffar i de avslutande fem omgångarna kommer Almtuna att landa in på en sjundeplats. AIS intar skidmeckat med fyra raka trepoängare i ryggen och har SHL-aktuelle Viktor Andrén i strålande form. Den tidigare Lakers-keepern har varit omutlig samtidigt som laget har underkastat sig det hårda jobbet och backat Robert Kimbys spelidé. Jämnt och målsnålt där X2 torde räcka.

4. Vita Hästen - Kristianstad X
Det ville sig inte alls för Vita Hästen som mer eller mindre gav bort tre poäng till Västerås. De individuella misstagen avlöste varandra, även rutinerade Marcus Eriksson stod för ett par blunders när VIK rann ifrån till en klar 6-2-seger. Tur för östgötarna är att man är betydligt starkare hemmavid, i Himmelstalundshallen fick bland annat MoDo sina fiskar varma nyligen. Kristianstad var bara minuter från tre pinnar hemma mot Mora, men fick nöja sig med en och är i behov av att göra ett bra resultat om hoppet om en slutspelsplats ska leva vidare. Värt att poängtera är att båda lagen saknar respektive förstemålvakt. Alla tecken välkomnas tidigt.

5. MoDo - Djurgården 1
Det är uppdukat för fest under fredagskvällen när MoDo välkomnar Djurgården till ett fullsatt Hägglunds Arena. Fem raka plumpar i protokollet fick vara nog tyckte serieledarna som tvålade till Västervik med hela 5-1. Siffror som var i underkant. Centersidan har sett tunn ut med Dickinson, Vela och Niederbach out, den sistnämnda är dock åter från avstängning och kliver in mellan Sveningsson och Halloran. Djurgården mosade AIK där målvakten(!) Carl Lindbom fastställde slutresultatet (5-1) i tom bur. Juniorkeepern är den fjärde målvakten som har lyckats göra mål i Hockeyallsvenskans historia. Tuffare utmaning stundar härnäst och då svenska folket ser ut att ge gästerna väl stort förtroende tornar ettan upp som en lysande värdespik.

6. Mikkel Aagaard - Olle Liss X
Mikkel Aagaard, som nyligen förlängde med MoDo i ytterligare två säsonger, låg bakom det mesta i offensiv väg när Västervik slogs tillbaka med 5-1 och krönte kvällen med två fullträffar. Dansken står därmed noterad för fyra mål på de senaste tre matcherna och kan tillsammans med radarpartnern Riley Woods bli tungan på vågen i kvällens toppfight. Olle Liss är en annan herre som vet var målet är beläget. Den hårdskjutande djurgårdaren har emellertid varit tämligen kall på sistone och kommer dessutom att hårdbevakas av MoDo:s defensiva kuggar. 1X är en tänkbar lösning, den som har råd plockar med alla tecken i denna ovissa head-to-head.

7. Troja/Ljungby - Skövde 1
Det är tight i toppen av Allettan Södra där fyra lag gör upp om två platser, som innebär att man slipper den första slutspelsrundan. Troja/Ljungby har tappat lite fart efter en stark öppning, men tog en tung skalp borta mot Karlskrona senast och förfogar över ett vasst lag. Lukas Macklin och Henrik Rommel är två starka nyförvärv som kommer att ges utrymme till att briljera i offensiv zon mot Skövdes ihåliga defensiv. Västgötarna är avsågade sedan länge och har inget att hämta i Ljungby Arena. Tvärsäker etta i Småland.

8. Halmstad - Visby/Roma 1
Halmstad har halkat ned under strecket efter fyra förluster senaste fem omgångarna och är pressade att vinna när Visby/Roma tågar in på isen i Halmstad Arena. Hemmasonen Ludvig Wulff var med sina två fullträffar en av ljusglimtarna i 3-5-förlusten mot Nybro och måste fortsätta att hota från offensiva blålinjen mot Visby som sällan bjuder på några ytor i skottsektorn. Öborna har inte speciellt många offensiva verktyg att tillgå, men ger aldrig upp och förfogar över seriens just nu hetaste målvakt i Filip Lindblad. Måla från vänster, och så långt pengarna räcker.

Kupongens kassaskåp

Troja/Ljungby
Skövde har kastat in handduken sedan länge och har en tuff kväll framför sig mot ett Troja som är bättre på samtliga positioner. Odiskutabel etta i Småland.

Varningens finger!

AIK
AIK är normalt pålitliga på Hovet och lär vara duktigt sugna på revansch efter nederlaget i Stockholmsderbyt. Björklöven blandar och ger på bortais och går knappast säkert i huvudstaden.

162 rader
1. AIK - Björklöven 1x2
2. Mora - Västerås 1
3. Östersund - Almtuna x2
4. Vita Hästen - Kristianstad 1x2
5. MoDo - Djurgården 1
6. M.Aagaard - O.Liss 1x2
7. Troja/Ljungby - Skövde 1
8. Halmstad - Visby/Roma 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto