Powerplay Tips Fredag 24/3

Publicerad på 23 Mar 2023 - 15:38

MrHockey

MrHockey

23 Mar 2023 - 15:38

Helgen är i antågande och fredagens Powerplay tillhandahåller åtta rafflande fighter. I SM-slutspelet kan Växjö stänga dörren för Luleå medan det är helt lika i kvarten mellan Skellefteå och Rögle. Ett steg ned i seriesystemet ger vi respektive bortalag förtroendet. Tre NLA-duster avslutar sedan kalaset. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:59

1. Växjö - Luleå 1
Luleå åkte på en blytung förlust i onsdags och reser söderut med kniven mot strupen då Växjö leder med 3-1 i matcher. Ett brandskattat LHF släppte in 2-2-kvitteringen ett par minuter före visslan ljöd i tredje perioden och fick sedan se Häman Aktell avgöra i sudden. Under matchens gång utgick Sallinen med en befarad knäskada efter en ful bentackling signerad Ludvig Nilsson, som anmäldes till disciplinnämnden i efterhand. Även Komarek klev av med en otäck skärskada och sedan tidigare saknas även Komarov, Sellgren och Andersson. Bulan Berglund har tvingats matcha laget stenhårt och känslan är att förlusten senast tog udden ur ett tröttkört Luleå. Växjö vinner och säkrar en semifinalplats, etta!

2. Skellefteå - Rögle X
När Skellefteås startuppställning publicerades inför Game 4 var det många som höjde på ögonbrynen när Linus Söderström, som spikat igen två matcher i följd, stod uppsatt som reservkeeper. Av okänd anledning tog Frans Tuohimaa plats mellan stolparna när Rögle segrade med 5-2 och därmed utjämnade till 2-2 i matcher. SAIK öppnade annars matchen piggt, men halvvägs in tog skåningarna över spelet och lastade in mycket folk framför finländaren i Skellefteås kasse som inte såg något på två av de tre målen som slank igenom (två mål tillkom i tom kasse). Linus Sandins enhet gick återigen i bräschen för Rögle vars viktoria torde ge råg i ryggen inför denna svåra bortamatch. Osäkerheten runt Söderströms status medför till att lågt streckade X2 lockar initialt. Gärna alla tecken.

3. BIK Karlskoga - Djurgården 2
Djurgården har skaffat sig tre matchbollar i kvarten mot Karlskoga efter 3-0 i Nobelhallen. Känslan är att poletten har trillat ned hos stockholmarna som tar det säkra före det osäkra i defensiven och inte bjuder motståndarna på lägen. Offensivt gjorde inte Djurgården någon övertygande insats i onsdags, men laget var effektiva i powerplay samtidigt som målman Lindbom tog det han skulle, plus lite till. Ingredienser som brukar räcka långt i slutspel och med hänsyn till Karlskogas uddlösa offensiv talar mycket för att vi får bevittna en svepning i denna kvart. X2 ramar in detta på ett bra sätt.

4. Södertälje - Mora 2
Nikita Tolopilo var namnet på allas läppar efter belarusierns fenomenala insats i onsdags när Södertälje vann med 3-1. Sportklubbens gängliga burväktare stod för 3-4 till synes omöjliga parader, varav en på Axel Sundberg vid ställningen 1-0 som mycket väl kan bli säsongens räddning. Spelmässigt är det inget snack om att Mora har varit bättre i samtliga matcher och dalalaget har dessutom sparkapital i skarpskytten Johan Persson som alltjämt är mållös i slutspelet. X2 klickas i till godkänd procent.

5. Västervik - Tingsryd 2
Det var inget snack om saken när Tingsryd körde över Västervik med 4-0 i Dackehallen under lillördagen. En stark förstaperiod (3-0) lade grunden till de grönvitas viktoria. Debutanten Isak Hellerstedt gav TAIF ledningen varpå Sylwander och stekhete Levinsson fyllde på med varsitt mål. Västervik är således bara en torsk från att degraderas till Hockeyettan och som lök på laxen står de sannolikt utan snipern Victor Öhman, Isak Salqvist och Josh Winquist. Gladers tillresta sällskap kommer att ha ett fint stöd från bortastå i Plivit Arena och av senaste drabbningen att döma känns gästerna som starkare i dagsläget. Tvåan öppnar på östkusten.

6. Rapperswil - Zug 1
De dubbla regerande schweiziska mästarna Zug slutade på en modest sjätteplats i grundserien och äntrade kvarten som underdog mot tredjeseedade Rapperswil. Fyra matcher in i serien har Tjurarna dock visat ovärdelig slutspelsrutin och leder med 3-1 i matcher. Rapperswil har i mångt och mycket varit de som hållit i taktpinnen, men har gång efter annan klivit rakt in i Zugs mittzonstrap och istället åkt på spelvändningar som renderat i baklängesmål. Nu är det upp till bevis för Lakers som brukar vara svårslagna hemmavid, något tio vinster senaste tolv i alla tävlingar indikerar. Den värdemässigt fina ettan spikas.

7. ZSC Lions - Davos 1
Även ZSC Lions har matchboll i serien mot Davos. Detta efter att Lejonen avgått med två raka uddamålsvinster, varav den senaste i sudden. I Game 4 klev Leon Bristedt fram och kvitterade för HCD när knappt en minut återstod av ordinarie speltid, men i sudden fick NHL och OS-meriterade Sven Andrighetto sista ordet. Därmed måste Davos lyckas med något som man inte har mäktat med sedan 2018, nämligen att vinna i Zürich. Senast var Bristedt, Rasmussen och company ytterst nära (2-3) och då ettan sannolikt kommer att att bli överstreckad blir valet att plocka med alla tecken.

8. EHC Biel - Bern 1
I denna härliga serie mellan rivalerna Biel och Bern är det lika på två i matcher. Detta sedan huvudstadslaget gått segrande ur två raka fighter. En överraskande 5-3-vinst i Tissot Arena följdes upp av en tight uddamålsvinst (3-2) i maffiga PostFinance Arena framför 17 000 sjungande Bern-anhängare. Kapten Simon Moser blev stor segerorganisatör i tisdags med sina två fullträffar medan Oscar Lindbergs kedja, där också Kahun och DiDomencio ingår, låg bakom en balja framåt och dessutom tog ett enormt defensivt ansvar. Innan förlusten senast hade Biel som sämst kryssat mot Bern i sju raka duster hemma i klockpalatset. 1X torde räcka för att rätta grönt.

Kupongens kassaskåp

Växjö
Med underläge 1-3 i matcher och åtminstone en handfull betydande pjäser out får Luleå svårt att svara upp mot ett starkt Lakers. Ettan är extremt trolig i Vida Arena.

Varningens finger!

Rögle
Rögle har kommit under skinnet på Skellefteå och leds av kedjan med Sandin, Ferguson och Edström. RBK har redan stulit en fight i Skellefteå Kraft Arena och kan göra om den bedriften.

144 rader
1. Växjö - Luleå 1
2. Skellefteå - Rögle 1x2
3. Karlskoga - Djurgården x2
4. Södertälje - Mora x2
5. Västervik - Tingsryd x2
6. Rapperswil - Zug 1
7. ZSC Lions - Davos 1x2
8. EHC Biel - Bern 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto