Powerplay Tips Fredag 27/1

Publicerad på 26 Jan 2023 - 15:11

MrHockey

MrHockey

26 Jan 2023 - 15:11

Hockeyfredag i Hockeyallsvenskan som bjuder på full omgång kvällen till ära. Första nedsläpp sker redan vid 18 medan huvudnumret Mora - MoDo inte sätter igång förrän halv nio. Samtliga matcher tar självklart plats på Powerplay-kupongen som till råga på allt är kryddad med 250 000 kronor extra. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 17:59

1. Västerås - Södertälje 2
Södertälje var illa ute mot Kristianstad och sett till matchbilden var inte 2-1-segern rättvis. Ett stabilt försvarsspel samt en lysande insats av målman Bergvik renderade i tre pinnar och klubbens sjätte raka seger. Det avgörande 2-1-målet kom inte oväntat från Linus Vidells klubba. Västerås krånglade även de till sig en turlig bortaseger mot Tingsryd efter sudden sedan Gulsvart kvitterat med tre sekunder kvar av ordinarie tid. VIK får sällan till en bra prestation över 60 minuter och ser ut att få kriga in på målsnöret för att fixa en plats i åttondelsfinalen. Södertälje iklär sig favoritkostymen, men då tvåan ser ut att bli hårt ansatt hakar ettan på i ett tidigt skede.

2. AIK - Kristianstad 1
Kristianstad inkasserade ännu en förlust i onsdags trots en godkänd insats hemma mot Södertälje. Special teams svek pågarna då man inte lyckades hitta rätt trots fem chanser i powerplay. En spelform där KIK har en effektivitet på mediokra 17 procent denna säsong. Micke Gaths lag har löst blott en trepoängare på de tio senaste matcherna och har numera bara två pinnar till godo på Vita Hästen under kvalstrecket. AIK är ett av ligans bästa lag på hemmais och har sedan Renars Krastenbergs intåg två vassa enheter att luta sig emot. Letten har framförallt funnit fin kemi tillsammans med Daniel Muzito-Bagenda. 1X räcker gott och väl på Hovet.

3. Vita Hästen - Tingsryd 1
En av säsongens hittills viktigaste matcher stundar för dessa aktörer då bara tre pinnar skiljer dem åt. Vita Hästen har kryssat i fem av de åtta senaste matcherna, däribland borta mot MODO i onsdag. Östgötarna drog på nytt det kortaste strået och fick därmed nöja sig med en pinne. Något som har blivit en vana för Anders Olssons pållar. Marcus Eriksson har inte levererat som han brukar och måste börja producera för att Hästen ska undvika kval. Tingsryd blev kölhalade (0-6) senast lagen möttes och har generellt haft det tufft mot just denna opponent. Ettan ligger närmast till hands och är en bra singel till omkring 50 procent.

4. Västervik - Djurgården X
Djurgårdens glädje efter skalpen mot MoDo blev kortvarig då stockholmarna föll med 2-6 mot Björklöven tidigare i veckan. Även om slutresultatet inte speglade matchen så har Garpen en hel del att fundera på efter den sjunde förlusten sista åtta. Stockholmarna har plockat in Daniel Glad från HV71 som kommer att få en nyckelroll i defensiven. Västervik bortaslog Almtuna senast där skarpskytten Victor Öhman bidrog med två mål medan SSK-lånet Alex Ciernik levererade dubbla assist. En duo som gästerna sannerligen måste hålla extra koll på. Vi utesluter inte en skräll i Plivit Arena och plockar därför med alla tecken.

5. BIK Karlskoga - Almtuna 1
Onsdagens drabbning med Östersund slutade inte som Karlskoga hade hoppats på. Värmlänningarna, som anslöt till skidmeckat vid god vigör, kom inte upp i närheten av sin kapacitet men var ändå på väg mot en 4-3-seger då ÖIK kvitterade fyra sekunder före slutet. BIK tog åtminstone in en pinne på Djurgården som man möter på lördag. Innan dess ska ett lurigt möte med Almtuna avhandlas under fredagskvällen. Gästerna har inte det mest namnkunniga laget, men spelar ett strukturerat försvarsspel och är kvicka i omställningarna. Tre raka nederlag, varav två mot bottenlagen Kristianstad och Västervik, vittnar dock om att formen inte är den bästa. 1X gör jobbet i Nobelhallen.

6. Björklöven - Östersund 1
Norrlandsderby när Björklöven tar emot Östersund i Winpos Arena. Gästerna från skidorten har inte fått det att flyga under vintern, men två raka vinster mot Vita Hästen och Karlskoga har tagit jämtarna tillbaka på slutspelsplats. Här tror vi dock att nykomlingarna stöter på patrull. Björklöven mosade Djurgården med hela 6-2 på Hovet i onsdags där västerbottningarna fick leverans av samtliga enheter. Hemmalaget har en viktig andraplats att värna om och ges fullt förtroende, trots att man är lite tunna i mitten utan Fredric Weigel och Oliver Johansson. Säker etta i universitetsstaden.

7. Mora - MoDo 1
Kupongens höjdare hämtas från Smidjegrav Arena där serieledande MoDo gästar trean Mora. Sett till de tio senaste omgångarna knäpper inget lag MIK på fingrarna då dalalaget tagit 25 av 30 poäng. 7-3 mot ett formstarkt AIK var ett styrkebesked som heter duga. Johan Persson sköt sitt 24:e mål för säsongen och gjorde därmed poäng för 14:e(!) matchen i följd. Något endast tolv spelare har lyckats med i Hockeyallsvenskans historia. MoDo gjorde en slätstruken figur hemma mot Hästen, men lyckades slutligen få med sig två poäng efter ett avgörande via straffar. Stjärnor som Brickley, Woods, Vela, Bernhardt och Aagaard lär visa andra takter mot denna typ av motstånd. En hederlig gubbe tillämpas då vi tror på en målrik och underhållande match – etta-tvåa!

8. Troja-Ljungby - Halmstad 2
Rutinerade herrar som Henrik Rommel och Joakim Hillding visade vägen för Troja-Ljungby i bortasegern mot Skövde. 4-2-vinsten förkunnade smålänningarnas fjärde viktoria sista fem, därmed är fjolårets allsvenska gäng åter på rätt köl efter en tveksam start i Allettan Södra. Halmstad har tagit motsatt riktning efter en pigg inledningen och på pappret har Hammers en bit upp till Trojas kaliber. 0-3 mot tvåan Kalmar i den förra omgången var emellertid inte i paritet med matchbilden och med lirare som Robin Dahse, Gabriel Säll och Thomas Lee tillgängliga ska inte hallänningarna räknas ut på förhand. Helgardera och jobba bortaskräll!

Kupongens kassaskåp!

Björklöven
Löven tog en blytung trea borta mot Djurgården och har inte gett upp hoppet om att lugga MoDo på seriesegern. Östersund blir en munsbit för Schilkey, Pooley och company.

Varningens finger!

Halmstad
Halmstad har varit ojämna på slutet och nollades av Kalmar senast. Hammers har dock vid flera tillfällen visat att man kan mäta sig med de bästa i Allettan. Den värdemässigt fina tvåan plockas därför med i Ljungby.

144 rader
1. Västerås - Södertälje 12
2. AIK - Kristianstad 1x
3. Vita Hästen - Tingsryd 1
4. Västervik - Djurgården 1x2
5. BIK Karlskoga - Almtuna 1x
6. Björklöven - Östersund 1
7. Mora - MoDo 12
8. Troja-Ljungby - Halmstad 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto