Powerplay Tips Fredag 3/2

Publicerad på 2 Feb 2023 - 16:04

MrHockey

MrHockey

2 Feb 2023 - 16:04

Fredagen bjuder på underhållning av hög nivå då sex matcher från Hockeyallsvenskan finns att beskåda. Powerplay-kupongen inkluderar häftiga bataljer som AIK - Västerås och Karlskoga - MoDo. Ett troligen ensidigt toppmöte i SDHL ska även avhandlas innan resan avslutas med ett viktig möte från Allettan Södra. Väl mött!

Spelstopp: 18:59

1. AIK - Västerås 1
Krisen är total i Västerås som efter plattmatchen mot Östersund (2-3) endast har en pinne ned till just ÖIK som balanserar på rätt sida om det negativa kvalstrecket. Detta stjärnbygge har fallit sönder och samman och det är ett under att Thomas Paananen fortfarande basar över laget. Inte heller AIK har levt upp till förväntningarna, men stockholmarna har åtminstone ett mera gynnsamt truppläge jämfört med Västerås som ser ut att få klara sig utan tre ordinarie centrar, däribland stjärnan Micke Frycklund som är avstängd i ytterligare två fighter. Ettan är en bra spik att luta sig emot, åtminstone upp till 45-50 procent.

2. BIK Karlskoga - MoDo 1
MoDo var det spelförande laget hemma mot Kristianstad och sköt närmare 50 skott på mål. Trots ett tydligt övertag tappade ångermanlänningarna en 2-0-ledning till förlust efter straffar (3-4) trots att man fick chansen att spela 5 mot 3 i sudden. Det fortsätter således att gå troll i maskineriet för serieledarna vars tankar möjligen redan är i det slutspel som stundar. Blott sju procents effektivitet i powerplay sista fem matcherna är att kvitto på att de ledande spelarna inte är påkopplade. Det öppnar upp dörren för Karlskoga som ståtar med poäng i åtta raka, där dubbla skalper mot Djurgården sticker ut. Ettan lockar mest även om alla tecken smakar bäst.

3. Björklöven - Kristianstad 1
Det var inte vackert, men Björklöven lyckades ändå lägga vantarna på tre poäng hemma mot Tingsryd via 2-0. Succéförvärven Nick Schilkey och Scott Pooley låg bakom bägge målen och återfinns på andra- och tredjeplats i den totala skytteligan. Denna dynamiska duo ska Rikard Olsén och dennes backkompisar i Kristianstad försöka stoppa. Något som inte kommer att bli enkelt. KIK kommer från en heroisk seger uppe i Ö-vik, två pinnar som tog pågarna upp på den sista slutspelsplatsen. Att blixten ska slå ner två gånger inom loppet av två dagar är dock inte troligt. Ettan ligger närmast till hands, men då den streckas väl högt plockas även krysset med.

4. Västervik - Mora X
Botten ställs mot toppen på den småländska kusten då jumbon Västervik tar emot tabelltrean Mora. Hemmalaget har fått bättre fason på spelet sedan tränarbytet och var inte långt ifrån att få med sig ett gynnsamt resultat från bortamötet med Södertälje. SSK-lånet Alex Ciernik assisterade till båda VIK-målen, tyvärr räckte det inte till poäng då Tälje gick från 2-2 till 4-2 i den tredje perioden. Västervik har plockat poäng i fyra av de senaste sju matcherna och även fast stekheta Mora iklär sig favoritkepsen går inte 65 procent på tvåan hand i hand med 1,70 på oddset. Framförallt inte när Daniel Ljunggren är skadad. Alla tecken och injobb av vänstersidan är rätt väg att gå!

5. Östersund - Tingsryd 2
Efter tio raka matcher utan en seger under ordinarie tid fick Östersund äntligen jubla över en trepoängare i onsdags. Vid ställningen 2-2 i bortamötet med Västerårs klarade nykomlingarna av ett 3 mot 5-underläge varpå Kimi Koivisto kunde sätta dit det förlösande 3-2-målet knappa två minuter före slutet, vackert framspelad av Albin Runesson. Jämtarna tog därmed tre viktiga poäng och har nu fyra pinnar ned till Tingsryd under kvalstrecket och under onsdagskvällen drabbar lagen samman i säsongens hittills viktigaste match. TAIF kommer från en tung period, men gjorde en bra insats borta mot Björklöven och har en matchvinnare av rang i skarpskytten Anton Gradin. Detta är två jämbördiga lag, därmed lockar den överstreckade ettan föga. X2 är ett fint drag!

6. Almtuna - Vita Hästen 1
Almtuna kommer stärkta efter 4-3-segern borta mot AIK där Uppslaget vände underläge 0-3 till seger 4-3. Nyförvärvet från just AIK, William Eriksson, visade att släkten är värst genom att noteras för ett mål och två assist mot sina forna lagkamrater. Oerhört starkt av Robert Kimbys gossar som hade gått på fem raka minor innan vinsten på Hovet. Vita Hästen hämtade ikapp ett 0-2-underläge till 2-2 mot Karlskoga och fick med sig en viktig pinne i bottenstriden. Östgötarna har löst poäng i fem raka matcher, men är seriens sämsta lag på resande skridsko tillsammans med AIK. 1X torde räcka för grön bock.

7. MoDo - Luleå HF/MSSK 2
I SDHL stormar Luleå mot seriesegern. De regerande mästarinnorna var i farten i onsdags då man tog emot fredagens opponent MoDo hemma i Coop Norrbotten Arena. Efter en trevande inledande akt tog norrländskorna tag i taktpinnen i den andra perioden och stänkte dit fyra mål inom loppet av tio minuter. Superstjärnan Petra Nieminen hade inte helt oväntat ett finger med i spelet vid fyra av Luleås fem mål i 5-0-viktorian. MoDo inkasserade tredje raka nederlaget och har tappat mark på Djurgården i kampen om tredjeplatsen. Ett avstånd som inte lär krympa efter kvällens tillställning i Hägglunds Arena. Tvåan är en bank!

8. Halmstad - Tranås 1
Efter en modest inledning på Allettan Södra har Tranås kommit igång på allvar. Ledda av LHC-fostrade bröderna Petter och Pontus Eklöf bärgade smålänningarna en meriterande 5-3-seger hemma mot serieledande Kalmar senast och dessförinnan tillryggalades HC Dalen i Norrahammar (6-2). Offensiven sprudlar för de svartdressade som dock inte har en lika namnstark backuppsättning. Något som kan komma att ligga dem i fatet mot hemmastarka Halmstad. En klassisk “gubbe” (etta-tvåa) är ett lämpligt alternativ då spåkulan vittnar om en målrik historia i Halmstad Arena.

Kupongens kassaskåp!

Luleå HF/MSSK
Luleå trummar på i toppen och mosade MoDo med 5-0 så sent som i onsdags. Det finns absolut inget som tyder på att norrlänskorna ska vackla i Hägglunds Arena. Given spiktvåa!

Varningens finger!

BIK Karlskoga
Karlskoga är i gott slag för stunden och inkasserade ännu en seger borta mot Vita Hästen. MoDo föll i sin tur hemma mot Kristianstad och har blandat och gett på sistone. Här vill vi utfärda en varning för BIK som är på hugget just nu!

144 rader
1. AIK - Västerås 1
2. BIK Karlskoga - MoDo 1x2
3. Björklöven - Kristianstad 1x
4. Västervik - Mora 1x2
5. Östersund - Tingsryd x2
6. Almtuna - Vita Hästen 1x
7. MoDo - Luleå HF/MSSK 2
8. Halmstad - Tranås 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto