Powerplay Tips Fredag 3/3

Publicerad på 2 Mar 2023 - 15:20

MrHockey

MrHockey

2 Mar 2023 - 15:20

Hockeyallsvenskan kliver in på slutsträckan, om en vecka vet vi vilka två lag som får försöka kvala sig kvar och vilka som tar de sista slutspelsplatserna. Den 50:e omgången står för dörren under fredagskvällen när samtliga 14 lag ska upp i ringen. Powerplay-kupongen går sedan i mål med en spännande kvartsfinal i Hockeyettan. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. BIK Karlskoga - AIK 1
Jesper Kokkonen har fått ett rejält lyft efter flytten från Västerås till Karlskoga och stod för två nya baljor på Hovet i onsdags. För laget har det gått sämre, 2-5 i ändalykten mot Djurgården var värmlänningarnas tredje raka match utan poäng. Helmerssons gäng ser ut att landa in på en sjätteplats, något som troligen innebär en kvartsfinal mot Mora eller DIF. Det blir något att bita i för BIK. AIK pulveriserade Västervik med hela 7-1 senast där Krastenbergs och Nord svarade för tre poäng vardera i Gynges frånvaro. Slutspel lär det bli för Gnaget som dock behöver avsluta starkt för att få hemmaplansfördel i åttondelen. Tvåan är ett perfekt komplement till den favoritbetonade ettan.

2. Björklöven - Västerås 1
Björklöven har varit med om en del motgångar på bortaplan, därför får fem inspelade poäng av sex möjliga mot AIK och Vita Hästen ses som ett fall framåt. Med två fighter kvar på hemmais, samtidigt som MoDo kämpar med ett tufft skadeläge, har Umeålaget chansen att kliva förbi och lugga rivalerna på den viktiga förstaplatsen. Västerås hemmaseger mot Tingsryd (4-2) satt långt inne, mot ett bättre motstånd hade västmanlänningarnas puckslarv sannolikt kostat dem matchen. Bara en trepoängare på bortais sedan mitten av november är förstås under all kritik och de gulsvarta står på tre raka torsk mot Löven denna säsong. Given spiketta.

3. Djurgården - Almtuna 1
Efter en ganska jobbig säsong i Hockeyallsvenskan har Djurgården varvat upp lagom tills dess att grundserien ska avgöras. Mesta mästarna slog rättvist Karlskoga med 5-2 hemma på Hovet där återvändaren Lukas Vejdemo slog dit den sista spiken i kistan. Med poäng i tio raka matcher är stockholmarna det hetaste laget i ligan och med tanke på tidigare resultat mot Almtuna (tre förluster) lär inte Garpens gäng ta lätt på uppgiften. Det är bara att ta av sig hatten för den säsong upplänningarna gör, men mot ett just nu framåtlutat DIF får Kimbys hjältar svårt att färga. Tydlig utgångsetta.

4. Kristianstad - Mora 2
KIK tvingades inkassera ännu en blytung förlust i Kristianstads Ishall där effektiviteten återigen spelade skåningarna ett spratt. Micke Gaths pågar var det klart bättre laget i två perioder och 2-1 efter 40 avverkade minuter var i underkant. När väl MoDo hittade rätt var det inget snack (2-4) och med sex poäng upp till slutspelsstrecket får Kristianstad rikta in sig på att ha två lag bakom sig om en vecka då grundserien summeras. Mora blev uppstickaren Almtunas senaste offer, men mot KIK:s ihåliga försvar kommer det att bli stora ytor att laborera med för Persson, Ljunggren och Ilestedt. X2 gör jobbet i rikets sydligaste landskap.

5. Tingsryd - MoDo 1
En bra period räckte för att MoDo skulle vända på steken och bärga en efterlängtad trea på bortais mot Kristianstad. Till MoDo:s förtjusning målade nyförvärvet från Timrå, Nick Halloran, för andra matchen i följd, och det via ett rungade handledsskott från den vänstra tekningscirkeln. Segern blev dock dyrköpt då Erik Jinesjö-Karlsson klev av redan efter en period. Det innebär att tränare Karlin troligen mönstrar en uppställning utan sina tre bästa centrar då Dickinson och Vela saknas sedan tidigare. Det öppnar upp dörren för Fredrik Gladers Tingsryd som är i skriande behov av en trepoängare i jakten på ett säkrat kontrakt. Ett nästintill skadefritt TAIF jobbas in till strålande värde. Alla tecken!

6. Västervik - Södertälje X
Magnus Bogren var inte helt tillfreds med insatsen hemma mot Östersund, men hans adepter lyckades ändå hitta en väg till tre friska poäng. 2-0 efter den första perioden stod sig matchen ut när Nikita Tolopilo höll säsongens fjärde nolla. Den väldige belarusiern har numera bara Joona Vouilainen och Carl Lindbom ovan sig i målvaktsligan. Jumbon Västervik hade inte en sportmössa borta mot AIK (1-7), men snuvade dessförinnan Karlskoga på hela konfekten och är sällan lätta att handskas med i Plivit Arena. Som strecken sitter är det läge att koppla på hela säkerhetsbältet och jobba in 1X.

7. Östersund - Vita Hästen 1
Bortsett från förstaperioden höll Östersund jämna skär med tabellfyran Södertälje och jämtarna var nära att skapa nerv i matchen efter en stark avslutande akt. Det blev dock ännu en nolla i kolumnen för nykomlingen som tillsammans med fredagens opponent producerat minst antal mål på resande skridsko. Vita Hästen har inte bara haft usel offensiv utdelning på bortais, poängmässigt är östgötarna sämst i klassen med ett snitt på 0,71 poäng per match. Hästen nollades senast det begav sig till skidmeckat och känslan är att Olssons pållar ånyo tvingas bussa hem med svansen mellan benen. Ettan spikas.

8. Kallinge/Ronneby - Borås 1
Borås har kritiserats för det kontroversiella valet att skriva kontrakt med Konstantin Barulin. Rent sportsligt har det dock betalat av sig då den ryske målvakten spelat på en hög nivå i Hockeyettan. Barulin var tungan på vågen när Borås kopplade greppet i kvartsfinalen mot KRIF Hockey (3-1) och gästerna har därmed chansen att sända Blekingelaget på semester när serien fortskrider i Soft Center. Sett till säsongen i sin helhet är KRIF mindre nöjda men sedan Micke Tissel tog över rodret har laget hållit en hög nivå, i synnerhet på hemmais där nyligen semifinalklara Vimmerby fick sina fiskar varma. 1X är en sund lösning i en förmodat tight tillställning.

Kupongens kassaskåp

Björklöven
Björklöven har vunnit tre raka matcher mot Västerås denna säsong, varav två med stora siffror i Västmanland. Hemmavid är Umeålaget betydligt bättre och slåss därtill om seriesegern. Ettan sitter i universitetsstaden!

Varningens finger!

Tingsryd
MoDo fick med sig tre poäng borta mot Kristianstad där Aagaard och Hallorans spetskompetens blev avgörande. Utan sina tre bästa centrar går dock inte modoiterna säkra mot ett Tingsryd som har kniven mot strupen.

144 rader
1. BIK Karlskoga - AIK 12
2. Björklöven - Västerås 1
3. Djurgården - Almtuna 1x
4. Kristianstad - Mora x2
5. Tingsryd - MoDo 1x2
6. Västervik - Södertälje 1x2
7. Östersund - Vita Hästen 1
8. Kallinge/Ronneby - Borås 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto