Powerplay Tips Fredag 31/3

Publicerad på 30 Mar 2023 - 15:38

MrHockey

MrHockey

30 Mar 2023 - 15:38

Semifinalerna dundrar igång runt om i Europa och fredagens Powerplay frontas av det första mötet mellan Växjö och Frölunda där göteborgarna inte ska räknas ut på förhand. Övriga stopp under resan sker i National League, DEL, ICEHL samt Metal Ligaen. Mot åtta rätt och evig ära!

Spelstopp: 18:59

1. Växjö - Frölunda 2
Så sent som i onsdags vann Frölunda den sjunde och avgörande kvarten i Karlstad. Lasse Johansson klev fram med att par matchavgörande räddningar och framåt var det den ovane målskytten Erik Borg som satte spiken i kistan. Över sju matcher förtjänade Frölunda avancemanget till semin och göteborgarna kommer att ge toppseedade Växjö Lakers en rejäl kamp. Det var med ett nödrop som Lakejerna passerade Luleå i kvartsfinalen och bortsett från den tredje matchen (7-2) hade smålänningarna överraskande svårt med produktionen, trots att Luleås saknade flera tongivande backar. I en troligen jämn historia är X2 en spännande lösning till fint värde.

2. Servette - Zug 1
Vi rör oss ned till Schweiz där National League bjuder på ett högintressant möte i semifinalen mellan Servette och Zug. Vid ställningen 2-2 i kvartsfinalserien mot Lugano lade Servette i en högre växel och vann de sista två fighterna med sammanlagt 10-3. Efter att ha varit tämligen anonym i början på slutspelet klev Linus Omark fram och levererade dubbla assist i den avslutande 5-2-segern. Zug växlade också upp mot favorittippade Rapperswil och vann bland annat samtliga tre hemmamatcher, vilket borgade för avancemanget. På resande skridsko var de regerande mästarna dock stundtals utspelade och härnäst skruvas svårighetsgraden upp ytterligare. Till runt 45 procent är ettan en mycket fin värdespik.

3. Ingolstadt - Adler Mannheim 1
Stefan Matteau var en av säsongens stora floppar i SHL och skeppades iväg av Linköping redan efter 16 omgångar. Jänkaren har lyckats bättre i ett temposvagt DEL och var den som sköt Ingolstadt vidare från förra slutspelsrundan mot Düsseldorf. Adler Mannheim gick i sin tur en stentuff serie mot Kölner där fyra av sex matcher slutade med uddamålsvinster. Spelmässigt höll Kölner i taktpinnen, men Örnarna från Mannheim var effektiva samtidigt som JVM-målvakten Arno Tiefensee stod på huvudet i match efter match. Gästerna behöver steppa upp ett par snäpp för att kunna passera nästa hinder. Ettan först, tvåan därefter.

4. Red Bull München - Wolfsburg X
Storfavoriten Red Bull München var illa ute i början av kvartsfinalserien mot uppstickaren Bremerhaven. Vid underläge med 0-2 i matcher trampade Tjurarna plattan i mattan och bärgade fyra raka segrar. Tre dagars extra vila har såklart gjort värdarna gott, men Wolfsburg är likväl långt ifrån ett slaget lag på förhand. Grizzlybjörnarna vände 2-3-underläge till seger med 4-3 i matcher mot Straubing och intar således Olympiahallen i München med råg i ryggen. Sett till inbördes möten i grundserien löste gästerna poäng i två av fyra matcher. Alla tecken och injobb av X2 är rätt väg att gå.

5. KAC Klagenfurt - Red Bull Salzburg 2
Fördelen av att spela på hemmais har vägt tungt i öppningen av bäst av 7-serien i semin mellan Klagenfurt och Salzburg. Inne i ett fullsatt Eisarena Salzburg gjorde Red Bull-laget processen kort med de rödklädda gästerna i tisdags genom att för andra gången i denna serie vinna med klara 5-1. Sverigebekantingarna Benjamin Nissner (Tingsryd) och Nicolai Meyer (Södertälje och Malmö) gick i bräschen för de regerande mästarna som ska ses med god chans att bryta trenden med hemmasegrar. Klagenfurt är minst två snäpp sämre än gästerna och får finna sig i att agera underhuggare denna fredag. X2 är en lämplig lösning i Stadthalle.

6. Vienna Capitals - Bolzano X
Över till den andra semifinalen i ICEHL där det har varit betydligt jämnare mellan lagen i de tre första fighterna. Bolzano innehar pole position i och med ledning med 2-1 i matcher, men momentet är på Vienna Capitals sida då huvudstadslaget drog den längsta stickan nere i Sydtyrolen. Vid likaläge 1-1 i den sista perioden klev den österrikiske landslagsbacken Bernhard Posch fram och stänkte dit karriärens första slutspelsmål. Bolzano skapade tillräckligt med chanser för att utjämna utan att lyckas överlista storspelande Bernhard Starkbaum. Capitals har således chansen att kvittera serien framför fansen i STEFFL Arena. Spåkulan talar om en ny jämn och målsnål tillställning och vi är därför snabbt framme med den breda penseln. 1X2.

7. Esbjerg - Herning 1
Över till slutspelet i Metal Ligaen där det för ovanlighetens skull inte fanns några svenskar med på isen när Herning körde över Esbjerg med otroliga 10-5(!) i den första semifinalen. Esbjerg, vars struktur i egen zon tog dem förbi Sönderjyske i kvarten, hängde inte alls med i svängarna när fyramålskytten Morten Poulsen och dennes kamrater skrinnade ifrån till 4-1 redan i den första perioden. På pappret är det ytterst lite som skiljer lagen åt, något även oddset gör gällande, och som en reaktion på förra mötets obskyra slutresultat blir tvåan förmodligen hårt ansatt av tipparna. 1X är en spännande lösning på Jylland.

8. Herlev - Aalborg 2
Storfavoriten Aalborg flög fram på isen i den första semin och gick upp till en 2-0-ledning efter två perioder, 40 minuter där Piraterna bombarderade Lukás Horák med skott och slutspelets bästa målvakt höll definitivt nere siffrorna. Efter en oförtjänt reducering av Herlev signerad svenske Alexander Lindqvist-Hansen sköt landsmannen Victor Rollin Carlsson 3-1 till Aalborg som sedermera vann med 4-2. Klasskillnaden var påtaglig även om det bara skiljde två mål mellan lagen och såvida inte Horák står på huvudet går Pirates upp till 2-0 i matcher här. Tvåan spikas.

Kupongens kassaskåp

Aalborg
Aalborg dominerade första semin med eftertryck och slutresultatet (4-2) var definitivt i underkant. Pirates väntas föra spelet även på bortais och mycket talar för att Victor Rollin Carlsson och gänget går upp till 2-0 i matcher. Spikad tvåa.

Varningens finger!

Frölunda
Frölunda imponerade i serien mot Färjestad och ska även kunna göra livet slut för favorittippade Växjö, som hade offensiva problem genom hela matchserien mot Luleå. X2 är ett läckert drag i Vida Arena.

144 rader
1. Växjö - Frölunda x2
2. Servette - Zug 1
3. Ingolstadt - Mannheim 12
4. München - Wolfsburg 1x2
5. Klagenfurt - Salzburg x2
6. Vienna - Bolzano 1x2
7. Esbjerg - Herning 1x
8. Herlev - Aalborg 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto