Powerplay Tips Lördag 11/3

Publicerad på 10 Mar 2023 - 14:28

MrHockey

MrHockey

10 Mar 2023 - 14:28

Det råder slutspelstider i vårt avlånga land och på lördagens Powerplay ska playoff-matcher synas rakt igenom. Kupongen gör avstamp i SHL där två svårtippade åttondelsfinaler står på menyn. Därefter stundar en troligen ensidig historia i SDHL innan Hockeyettans slutspel tar vid med en handfull rafflande möten. Häng på!

Spelstopp: 15:14

1. Rögle - Leksand X
Leksand har befunnit sig i en djup svacka där stjärnor som Hrivík, Cehlárik och Kloos inte har levererat i paritet med lönekuvertet. Dalalaget föll som en sten genom tabellen och landade slutligen in på en med deras mått mätt modest åttondeplats. Hellkvists dalkarlar avslutade visserligen grundserien i dur via 5-2 i Saab Arena, men det ska sägas att de vitblå mötte ett uruselt Linköping. Inte heller Rögle äntrar playoff med vind i seglen. När hemmaplansfördelen stod på spel vek skåningarna ned sig mot Timrå framför fansen i Catena Arena och det råder ingen tvekan om att det är upp till Zaar, Bengtsson, Everberg och Tambellini att ta bandyklubben vidare till det “riktiga” slutspelet. Mellan två jämbördiga aktörer faller valet på att nyttja den breda penseln – 1X2.

2. Luleå - Oskarshamn 1
Oskarshamn var den stora förloraren i grundseriens sista omgång. Inte nog med att HV71 segrade med 4-1 i Okets egna borg, dessutom drog Timrå den längsta stickan i Ängelholm och snuvade smålänningarna på en topp 6-plats. För att ta sig till kvartsfinal behöver Fillnaders filurer nu passera Luleå i en svårtippad åttondel. Truppläget ser i skrivande stund bättre ut hos gästerna, som hade samtliga offensiva stjärnor att tillgå mot HV. Luleå mönstrade i sin tur inte mindre än elva juniorer i torsdagens förlust mot Malmö. Komarek och Kempe är definitivt out, därtill finns det bland annat frågetecken för Komarovs och kapten Gustavssons medverkan. Liten fördel norrbottningarna i kraft av hemmaplan, men strössla helst tecken om ekonomin tillåter.

3. Brynäs - Djurgården 1
Semifinal 2 i SDHL mellan dessa anrika klubbar går av stapeln under fredagskvällen. Vi har således inget resultat att rapportera från den matchen i skrivande stund, men det mesta talar för att Brynäs kommer att ha matchboll. Stockholmskorna stod upp väl på Hovet, och tog matchen till sudden innan gästrikelaget avgjorde genom fixstjärnan Anna Meixner. En blytung torsk för Järnkaminerna som hade behövt vinna på hemmais. Nu väntar sannolikt två raka nederlag i Gavlerinken, inte sedan 2019 har Djurgården ens plockat poäng i denna arena. Ettan spikas.

4. Karlskrona - Visby/Roma 1
Det mesta har gått åt fanders för upphaussade Karlskrona och i det första mötet på Gotland stod laget från Blekinge för ytterligare ett bottennapp och föll med 0-3. Det ska sägas att det var närmare 0-4 än 1-3 och den tidigare Brynäs-tränaren Magnus Sundquist var inte nådig i sin kritik mot toppspelarna. Det funkade uppenbarligen som en väckarklocka, för i Game 2 studsade KHK tillbaka och vann med 4-2. Välmeriterade Filip Cruseman, som bland annat har ett förflutet i Djurgården och Vita Hästen, visade vägen med två baljor på “öjn”. En forward som mycket väl kan sänka öborna här. Stannar ettan under 55 procent är det en bra spik.

5. Halmstad - Strömsbro 1
Samma utgångsläge i denna matchserie sedan lagen vunnit varsin fight i Gävle. Strömsbro tog Halmstad på sängen i den första rundan och vann med 3-2 där förstaårssenioren Philip Hägerström visade vägen med dubbla fullträffar. Även hemmasonen Adam Deutsch förtjänar att lovordas för sina två passningspoäng. Halmstad lyckades stänga ned nämnda duo i den andra fighten och vann plättlätt med 5-2. Strömsbro bussar söderut med en vingklippt trupp och det mesta talar för att Hammers vinner två raka framför fansen i Halmstad Arena. Ettan lämnas allena.

6. Sundsvall - Hanviken 2
Sundsvall fick med sig en seger från dubbelmötet i huvudstaden och har således slagläge när serien fortskrider med två bataljer i Medelpad. Värt att poängtera är att Hanviken var det bättre laget även i 1-3-förlusten där Sundsvallsmålvakten Christof Von Burg räddade 34 av 35 skott. Över fem matcher bör denna serie tippa över till fördel för ett spetsigare Hanviken som vann med hela 6-1 i Brancode Center när dessa aktörer drabbade samman i Allettan för en dryg månad sedan. Tvåan går först i vår bok, men det är inte fel att koppla på hela säkerhetsbältet.

7. Kalix - Piteå 1
Piteå valde att möta sina norrländska antagonister, Kalix, och äntrade denna slutspelsserie som tämligen tydliga favoriter. PHC har även 2-0 i matcher med sig i ryggsäcken efter dubbla möten i LF Arena, men vinsterna satt väldigt långt inne. Kalix har stått upp mycket bättre än väntat, ur ett spelmässigt perspektiv var KHC strået vassare i den snöpliga sudden-förlusten (2-3) häromsistens. Rutinerade tränaren Janne Karlsson har lyckats få ut max av sina spelare och det skulle inte förvåna om de rödvita Örnarna åtminstone kniper en av de två hemmamatcherna innan säsongen tar slut. Helgardera och jobba hemmaskräll!

8. Borås - Boden 1
Boden äntrade slutspelet i tveksam form. De vann visserligen de två avslutande grundseriematcherna, men en femteplats i den svagare Allettan Norra var inte vad norrbottningarna hade räknat. En bristande effektivitet har varit bodensarnas akilleshäl, men i semifinalen mot Borås har det lossnat i offensiv riktning. 4-1 följdes upp med en 6-5-seger efter sudden där SHL-meriterade Felix Dahlroth samt unge Joel Wahlgren klev fram. Borås var dock värda ett bättre öde i Game 2 och kan den tidigare KHL-målvakten Konstantin Barulin hitta tillbaka till toppformen så har Gunnar Perssons grabbar en god chans att reducera matchserien. 1X liras till spännande procent!

Kupongens kassaskåp!

Halmstad
Det råder inga tvivel om att Halmstad är det bättre laget i denna serie även om de gick på pumpen i den första mötet i Gävle. Med två raka matcher framför fansen i Per Gessles hemstad tror vi att Hammers stänger dörren för ett skadedrabbat Strömsbro. Etta!

Varningens finger!

Kalix
Kalix vek inte ned sig mot storfavoriten Piteå även om det slutade med dubbla uddamålsförluster i paltstaden. I Game 2 var KHC det bättre bättre laget och med publikens stöd i ryggen ska inte Janne Karlssons gäng underskattas. Spännande etta!

162 rader
1. Rögle - Leksand 1x2
2. Luleå - Oskarshamn 1x2
3. Brynäs - Djurgården 1
4. Karlskrona - Visby/Roma 1
5. Halmstad - Strömsbro 1
6. Sundsvall - Hanviken 1x2
7. Kalix - Piteå 1x2
8. Borås - Boden 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto