Powerplay Tips Lördag 18/3

Publicerad på 17 Mar 2023 - 16:03

MrHockey

MrHockey

17 Mar 2023 - 16:03

Lördagen tillhandahåller en helsvensk meny på Powerplay-kupongen. I SHL-kvartarna siktar Luleå och Skellefteå på att kvittera respektive matchserie men känslan är att endast ett av lagen lyckas. Brynäs har kniven mot strupen i Play Out-serien mot Malmö och i Hockeyallsvenskan inleds kvartsfinal nummer tre och fyra. Tre dueller från Hockeyettans slutspel knyter ihop säcken. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 15:14

1. Luleå - Växjö 2
Det var klasskillnad mellan lagen i den första fighten, även om segersiffrorna “bara” skrevs till 2-0 till fördel för Växjö. Björnarna från norr hade såklart höga förhoppningar om att avancemanget från åttondelen skulle inbringa en skjuts i rätt riktning. De gulsvarta gjorde ingen dålig match, men mäktade endast med att avlossa nio skott på mål, ett bottenrekord i SM-slutspelet. Fortskrider det på samma sätt är denna serie över efter fyra matcher. X2 räcker gott och väl för att rätta grönt.

2. Rögle - Skellefteå 2
Rögle stod för en rejäl skräll i den första kvarten då skåningarna tillryggalade Skellefteå med 3-2 i Västerbotten. Cam Abbotts pågar tog vid där man avslutade serien mot Leksand med ett tight spel i egen zon samt effektivitet när lägena dök upp på andra sidan rinken. Dennis Everberg var åter i spel och var tillsammans med Bengtsson och Tambellini ett ständigt orosmoln framför Linus Söderström i SAIK-kassen. Återstår att se hur Rögle väljer att tackla nästa uppgift då man förväntas äga mer av spelet i Catena Arena. Spelmässigt var Skellefteå det bättre laget och med en match i benen kan vi räkna med att få se ett betydligt rappare gulsvart gäng denna lördag. Tvåan ser ut att bli en fin värdespik.

3. Brynäs - Malmö 2
Goda råd är dyra för Brynäs som ligger under med 0-2 i matcher och således måste vinna fyra av de fem matcher som återstår för att hålla sig kvar i SHL. En vinst denna lördag är ett måste, men just nu finns inget som talar för gästrikelaget. Adam Werner har vunnit målvaktsmatchen mot Olkinuora/Lindbäck, Malmös defensiv känns mer pålitlig än Brynäs dito och framåt har Redhawks flera forwards i strålande form, såsom Lukas Wernblom och Marcus Sylvegård. X2 torde räcka för grön bock.

4. Mora - Södertälje 1
Det var många som höjde på ögonbrynen när Mora valde Södertälje som opponent i istället för Karlskoga. SSK står visserligen utan lagets och kanske hela ligans MVP, Linus Videll, men under ledning av Magnus Bogren har Sportklubben implementerat ett habilt grundspel. Därtill har Nikita Tolopilo visat att han är kapabel att stänga igen buren i viktiga matcher. Johan Hedbergs hemmahörande gäng har emellertid två producerande enheter som kommer att ställa svåra frågor till Södertäljes backar och över sju matcher agerar MIK favoriter. Hemmaplansfördelen väger tungt vid Siljans norra strand. Etta, eller 1X.

5. Djurgården - BIK Karlskoga X
Djurgården lyckades inte leva upp till de högt ställda förväntningarna i grundserien och slutade på en fjärdeplats. Under vårsäsongen visade emellertid DIF vilket kompetent lag man är och sett till de 15 sista omgångarna tog endast Björklöven fler poäng. Karlskoga skrinnade åt motsatt riktning och blev exempelvis överkörda av MoDo i grundserie-epilogen. Det som ändå talar för att detta kan bli en jämn kvartsfinal är det faktum att lagen delade på antalet inbördes segrar i grundserien. Värmlänningarna brukar dessutom steppa upp så här års och i målvaktsduon Volden/Hellgren Smed har de vitblå två potentiella matchvinnare. Som strecken sitter är alla tecken och injobb av X2 rätt väg att gå.

6. Troja/Ljungby - Karlskrona 1
I Hockeyettans slutspel är man framme vid den sista rundan innan Kvalserien tar vid. Mycket står således på spel för de tolv lagen som gör upp om sex platser. Storsatsningen som Karlskrona gjorde i somras har inte fallit väl ut och Blekingelaget säkrade en slutspelsplats i Allettans sista omgång. KHK gick sedan fyra tighta och påfrestande möten med Visby medan Troja enkelt tog sig förbi Nyköping (3-0 i matcher). Hemmalaget har hunnit återhämta sig på ett bättre sätt än KHK som dessutom tvingas avvara OS-meriterade forwarden Alexander Bergström (armfraktur). Troja är favoriter, både i bäst av 5-serien och i denna match. Trolig etta i Ljungby Arena.

7. Hudiksvall - Boden 1
Hudiksvall valde att möta Boden och detta blir troligen en fysisk och stenhård serie. Hudiksvall var något trögstartade i Allettan, men när hälsningarna väl fick upp ångan så seglade man förbi Piteå och knep andraplatsen bakom Väsby. Hudik stod därmed över förra slutspelsrundan medan Boden gick fem bataljer med Borås. En serie som även den speglades av fysiskt spel och mängder med utvisningar. Besökarna från Norrbotten tog inte en ynka pinne mot Hudik på fyra försök i Hockeyettan Norra samt Allettan och får svårt att hålla stången mot hemmalagets vassa spets med Eriksson, Olsén och Byström Johansson. Strecka från vänster.

8. Piteå - Mariestad 2
Efter att ha varit ojämna i grundserien har Mariestad lyft sig till en helt annan nivå på slutet. Västgötarna avslutade Allettan i ett rasande tempo och körde sedan över Borlänge med en sammanlagd målskillnad på 20-5 över tre matcher. Förstakedjan med Tellström, Larsson och Djurgården-aktuelle Jesper Lindén är en potent enhet, dessutom har flyttfågeln Anton Blomberg taktat igång och svarat för flera viktiga mål efter jul. Piteå tog färre poäng än BoIS i den svagare norra Allettan och är lite väl beroende av att det fungerar för Högberg, Isaksson och Mäkitalo. Ett formstarkt Mariestad tippas i utgång, även om alla tecken rekommenderas.

Kupongens kassaskåp

Troja/Ljungby
Troja-Ljungby valde Karlskrona framför Mariestad av en anledning. På pappret är KHK möjligen en tuffare opponent, men Blekingelaget har svajat betänkligt efter succén i Hockeyettan Södra och slår definitivt ur underläge här. Etta!

Varningens finger!

Karlskoga
Karlskoga har för vana att resa sig när det vankas slutspel och värmlänningarna kommer att slita till sista svettdroppen mot Djurgården. BIK vann två av fyra möten med stockholmarna i grundserien och som strecken sitter bör såväl krysset som tvåan åka med i ett tidigt skede.

144 rader
1. Luleå - Växjö x2
2. Rögle - Skellefteå 2
3. Brynäs - Malmö x2
4. Mora - Södertälje 1x
5. Djurgården - Karlskoga 1x2
6. Troja/Ljungby - Karlskrona 1
7. Hudiksvall - Boden 1x
8. Piteå - Mariestad 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto