Powerplay Tips Lördag 21/1

Publicerad på 20 Jan 2023 - 15:42

MrHockey

MrHockey

20 Jan 2023 - 15:42

Lördagens Powerplay bjuder på högoktanig hockey från det svenska finrummet samt världens bästa ishockeyliga. Sex rafflande SHL-strider ska synas i sömmarna där många blickar riktas mot Skånederby i Catena Arena. Två NHL-fighter ska även avhandlas innan målgång. Analysen är klar, lycka till!

Spelstopp: 15:14

1. Färjestad - Skellefteå 2
Theodor Lennströms betydelse för Färjestad kan inte understrykas nog. Landslagsbacken var med sina två fullträffar tungan på vågen när Färjestad slog Brynäs med 3-2 på bortais i torsdags. Färjestad noterades därmed för åttonde segern på de nio senaste matcherna och befäste tredjeplatsen i tabellen. Ett hack upp ovanför värmlänningarna, med tre poäng mer på kontot, huserar Skellefteå. Även fast stekheta Tom Kühnhackl satte västerbottningarna i förarsätet borta mot Leksand så föll de svartgula med 1-4 efter en ovanligt blek insats. Truppläget är dock bättre hos gästerna som har för vana att studsa tillbaka efter en svag prestation. Strecka från höger, så långt pengarna räcker.

2. Linköping - Luleå 1
Det var många som höjde på ögonbrynen när Thomas “Bulan'' Berglund valde att ställa Joel Lassinantti mellan stolparna mot Oskarshamn. Något Luleå-tränaren sedermera fick äta upp då “Lassi” släppte fem kassar på två perioder. Luleå föll slutligen med 3-6 och fortsätter att gå trögt i SHL där man endast har HV71 och Malmö efter sig i tabellen. Tennissiffror blev det även då Linköping mosade Rögle i Ängelholm (6-2). Henrik Törnqvist nätade dubbelt medan Marcus Högberg svarade för flera högklassiga parader då LHC äntligen fick jubla på bortais. Hemma är Cluben svårmanövrerade och med korrekta streck så nöjer vi oss med 1X i Saab Arena.

3. Timrå - Oskarshamn 1
Två lag med vitt skilda formkurvor går i klinch i Medelpad. Gästande Oskarshamn bussar norröver med fyra vinster sista fem i ryggen medan Timrå har klivit på fem raka minor. Hemmalaget var på god väg mot ett trendbrott i torsdags, men föll tungt efter en tappad tvåmålsledning hemma mot Örebro. Positivt för Ante Karlssons gäng är ett Didrik Strömberg såg fin ut i dennes comeback och spelade drygt 17 minuter. 2-3-torsken till trots var det en hygglig prestation av Timrå och då det dukas upp fint värde till vänster denna lördag finns inget att tveka på – ettan spikas!

4. Växjö - Leksand X
Leksand har inte lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna och var ett tag indragna i bottenstriden. Med två trepoängare i ryggen kan dalalaget äntligen börja blicka upp mot en topp 6-plats, dit man enkom har två futtiga poäng. Kalle Östman hade ett finger med i spelet vid samtliga mål i 4-1-skalpen hemma mot Skellefteå senast och får dra ett tungt lass då såväl Hrivík som Ruohomaa alltjämt är skadade. Robert Rosén är inte känd för att vara en notorisk målskytt, men när Växjö vände 0-3 till 4-3 hängde kulturbäraren tre påsar. Fördel Rosén och company även här, men till dessa skeva streck ska högersidan tidigt få utrymme. Alla tecken!

5. Rögle - Malmö 1
Derby med stort D när Rögle välkomnar Malmö till Catena Arena för andra gången denna säsong. Senast vann faktiskt de tillflugna Rödhökarna, men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och efter raset mot Växjö talar allt för att kval väntar till våren för Malmö. Kollars pågar kommer dock inte ge sig i första taget, i synnerhet när ärkerivalen står på andra sidan rödlinjen. Rögle har varit tveksamma i de bakre leden då flera backar underpresterat, däribland den finländske landslagsmannen Tony Sund. Dessutom saknar värdlaget tunga pjäser som Everberg, Zaar och Bengtsson. Den värdemässigt fina tvåan sällskapar favoritettan i Ängelholm.

6. Örebro - HV71 2
Ha i åtanke att HV71 även är i farten under fredagskvällen, några timmar efter att dessa rader satts på pränt. Innan mötet med Frölunda har Jönköpingslaget åtta poäng upp till Luleå på rätt sida om kvalstrecket, med två matcher i handen på Björnarna. Normalt hemmastarka Örebro blev nollade av Brynäs senast det begav sig i Behrn Arena och även om Erikssons svartröda armé lyckades vända och vinna borta mot Timrå fanns det mer att önska av spelare som Rodrigo Abols och Mathias Bromé. Hur det än går för HV mot Frölunda lär det dukas upp för fint värde på högerflanken, därmed är X2 ett spännande drag i jakt på hög utdelning vid en fullträff.

7. Buffalo - Anaheim 1
Nästjumbon i den västra konferensen, Anaheim, grejade en minst sagt ovanlig seger borta mot Columbus häromnatten. 5-3-viktorian var hör och häpna Ducks blott femte vinst under ordinarie tid denna säsong. Det har inte varit någon rolig flytt till Kalifornien för John Klingberg, även om den svenske backen lyft sitt spel på sistone. Buffalo fortsätter att blanda höga toppar med djupa dalar. 4-5 i baken borta mot ursula Chicago var ett lågvattenmärke, men i nästa kamp tog Sabres gruvlig revansch genom att lägga Islanders på rygg (3-2). Kommer Rasmus Dahlin med vänner upp i samma nivå står Anaheim utan chans i KeyBank Center. Ettan singlas.

8. Calgary - Tampa Bay 2
Calgary har varit en stor besvikelse så här långt och slutspelsplatsen hänger på en skör tråd efter två raka nederlag. Micke Backlund, Rasmus Andersson och Elias Lindholm kommer undan med godkända betyg medan Jacob Markström inte alls har gått att känna igen mellan stolparna. Med fem segrar på de sex senaste har Tampa Bay mer eller mindre lagt rabarber på tredjeplats i divisionen efter Boston och Toronto. Steven Stamkos sköt karriärens 500:e balja i samband med vinsten mot Vancouver och “91:an” är såklart en potentiell matchvinnare i Scotiabank Saddledome. X2 klickas i.

Kupongens kassaskåp!

Buffalo
Buffalo kämpar med näbbar och klor för att ta sig upp på rätt sida slutspelsstrecket. Anaheim är i sin tur förankrade i botten av NHL:s totaltabell och har 60 tuffa minuter framför sig när Rasmus Dahlin visar sin briljans från offensiva blå. Spiketta!

Varningens finger!

Leksand
Leksand stod för en av säsongens bästa matcher när dalalaget monterade ned Skellefteå med 4-1 i Tegera Arena. Masarna ska inte räknas ut mot Växjö som tappade en pinne mot jumbon Malmö senast. Helgardera och jobba in X2 i Vida Arena.

144 rader
1. Färjestad - Skellefteå 1x2
2. Linköping - Luleå 1x
3. Timrå - Oskarshamn 1
4. Växjö - Leksand 1x2
5. Rögle - Malmö 12
6. Örebro - HV71 x2
7. Buffalo - Anaheim 1
8. Calgary - Tampa Bay x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto