Powerplay Tips Lördag 24/4

Publicerad på 24 Apr 2021 - 11:58

MrHockey

MrHockey

24 Apr 2021 - 11:58

Lördagens Powerplay erbjuder en spännande resa med sex slutspelsmatcher från Europa samt två avslutande NHL-fighter. De europeiska bidragen hämtas från SHL, Kvalserien mot Hockeyallsvenskan, KHL och DEL medan dagens bästa drag synas på andra sidan Atlanten. Nedan finner ni vår analys där målet är åtta gröna bockar.

Spelstopp: 15:141. Rögle - Skellefteå 1
Kupongens höjdpunkt kommer till oss direkt där Rögle tar emot Skellefteå i den andra semifinalen i SHL:s slutspel. Bandyklubben från Ängelholm vann gårdagens dust med 3-2 och leder således med 1-0 i matcher. Skåningarna började även piggt, någon rost på grund av en veckas ledighet kunde man inte skymta hos Abbotts pågar. Segern var fullt rättvis, men SAIK åt sig in i matchen och var även ytterst nära att kvittera när de plockade ut Gustaf Lindvall och chansade med sex utespelare. Kan västerbottningarna starta lika piggt som de slutade igår känns ej bortaskrällen orimlig på något sätt. Ettan inleder, men här rekommenderas alla tecken.

2. Troja/Ljungby - Nybro 2
Vidare ner till södra Småland där en nyckelmatch i kvalet mot Hockeyallsvenskan står på menyn. Troja/Ljungby toppar denna fyrmanna-tabell på fem inspelade poäng när två av sex omgångar är spelade. Pållarna från Ljungby var det något bättre laget borta mot Mariestad i torsdags och vann med 3-2. Den LHC-fostrade backen Kevin Karlsson fortsätter att leverera offensivt och hittade ånyo med en puck framåt. Nybro var bleka uppe i Söderhamn och föll med 2-3. Sexpoängsmatch i Ljungby Arena således där Nybro har vunnit två av två denna säsong. Med jämna odds tar vi ställning för gästerna i Smålandsderbyt. Tvåa!

3. Mariestad - Hudiksvall 1
Ovisst på förhand även i Mariehus Arena där Mariestad jagar sin första poäng i Kvalserien när Hudiksvall kommer på besök. Västgötarna följde upp 1-9-torsken mot Nybro med att även gå bet hemma mot Troja/Ljungby. Med fem pinnar upp till förstaplatsen är seger det enda som gäller för Appelgrens mannar. Hudik Hockeys lagkapten Adam Byström Johansson sköt tre pinnar mot Nybro senast, därmed blev det succé omgående för nye tränaren Dennis Hall. På resande skridsko har alltjämt inte hälsningarna vunnit i slutspelet och offensiven är trots allt stukad då skarpskytten Jesper Wiberg är out med en knäskada. Ettan först, resten sedan.

4. Avangard Omsk - CSKA Moskva X
Efter en inledande seger i CSKA:s hemmaborg har Avangard nu fått pisk i två raka matcher. I Game 2 hade de så kallade Hökarna inte mycket att hämta, men nästföljande batalj var det sett till spelet och skapade lägen helt jämnt där gästernas stekheta duo Okulov/Shalunov spelade avgörande roller. De noterades för två poäng vardera när Armémännen segrade med 2-1. Omsk ska dock inte räknas bort alltför snabbt och vi kan nog räkna med att få bevittna en ny jämn och målsnål finalmatch. Alla tecken synas i ett tidigt skede.

5. Mannheim Straubing 1
Från Ryssland vidare till Tyskland där Mannheim studsade tillbaka efter förlusten mot Straubing i den första kvarten. En tredje och helt avgörande kamp gläntar på dörren i SAP Arena under lördagskvällen. Finske Tommi Huhtala klev fram för Örnarna i torsdags med dubbla pytsar och såg het ut tillsammans med Leier och NHL-meriterade Ben Smith. Kan trion komma upp med ännu en starkt prestation? Straubing stora chans var utan tvekan i förrgår, att Tigers ska lösa en ny skalp på plats i örnnästet känns föga troligt. Ettan är en stabil singel att luta sig mot.

6. Bremerhaven - Wolfsburg 1
Max Görtz hamnade utanför målprotokollet när Wolfsburg utjämnade matchserien hemma i den tyska bilstaden. Istället klev 35-årige Garret Festerling fram i rättan tid och sprätte dit två puckar för Grizzlybjörnarna som slog tillbaka Bremerhaven med 3-2. Det skiljer ytterst lite mellan dessa offensivt lagda kombattanter, men noterbart är att endast en av de 23 senaste inbördes striderna har gått till sudden/straffar. Händer det inte något konstigt med sträckningen lämpar sig gaffeln i Bremen.

7. Pittsburgh - New Jersey 1
Vi fortsätter i hockeyns finrum där Pittsburgh jagar tredje raka segern mot Devils under samma vecka. Under natten mot onsdagen ledde Pingvinerna med 6-0 efter två perioder och såg ut att vara på väg mot en tvåsiffrig seger. Gästerna från Newark hade dock andra planer och satte sex puckar bakom Tristan Jarry. Nu räckte det ändå inte till poäng för Delvis som förlorade med 6-7. Häromnatten vann Crosby och company med klara 5-1 och spåkulan vittnar om en ny komfortabel viktoria för Pittsburgh mot New Jersey som saknar PK Subban. Etta!

8. St. Louis - Colorado 1
Colorado blev som andra lag (Vegas 1:a) klart för slutspel efter segern mot St. Louis. Andre Burakovsky nätade två gånger och Gabriel Landeskog stod för dubbla assist när Avs slog tillbaka Blues med 4-2 i Enterprise Center natten mot fredag. Spelmässigt var hemmalaget väl så bra och det hade inte varit orättvist med ett oavgjort resultat efter ordinarie och då Blues fortfarande återfinns under slutspelstrecket är denna batalj av högsta vikt. Hemmaskrällen ska inte utslutas och då tvåan lär bli hårt åtgången bör ettan plitas ner illa kvickt. Alla tecken!Kupongens kassaskåp
Pittsburg
Devils har redan fått på näbben två gånger mot Pittsburgh denna vecka och är fast förankrade i botten av divisionen. Det ska extremt mycket till för att Pens ska förlora hemma i Pennsylvania. Ettan är en bank.

Varningens finger!
St. Louis
Colorado säkrade en slutspelsplats i och med segern mot St. Louis senast. Det var dock en jämn fight och till rådande värde är Blues ett givet inslag på kupongen.

162 rader
1. Rögle - Skellefteå 1x2
2. Troja/Ljungby - Nybro 2
3. Mariestad - Hudiksvall 1x2
4. Omsk - CSKA Moskva 1x2
5. Mannheim - Straubing 1
6. Bremerhaven - Wolfsburg 12
7. Pittsburgh - New Jersey 1
8. St. Louis - Colorado 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto