Powerplay Tips Lördag 25/2

Publicerad på 24 Feb 2023 - 15:59

MrHockey

MrHockey

24 Feb 2023 - 15:59

Lönehelg och full omgång i SHL. Bättre än så blir det knappast. Sex omgångar återstår i det svenska finrummet och spänningen är olidlig kring samtliga streck. Utöver sju SHL-kamper ska även en trogen ensidig hockeyallsvensk match från Dackehallen avhandlas i jakten på åtta gröna bockar. Let’s go!

Spelstopp: 15:14

1. Brynäs - Frölunda X
Den satt långt inne men efter många om och men grejade Brynäs en helt nödvändig trea hemma mot Malmö. Mycket tack vare individuella prestationer av Timashov, Palve och inte minst målman Olkinuora som var fenomenal mellan stolparna. Gävlelaget är dock fortfarande kvar under kvalstrecket och ställs inför en klurig uppgift denna lördag. Frölunda har spelat bättre på sistone trots ett tufft skadeläge och får här tillbaka Rosseli Olsen från avstängning. Christian Folin har dessutom tränat fullt och närmar sig comeback. Klurigt på förhand, något såväl odds som streck gör gällande. 1X2.

2. Linköping - HV71 1
Säsongens sista E4-derby mellan Linköping och HV71 står för dörren i ett fullsatt Saab Arena. Linköping har vunnit säsongens tre tidigare drabbningar, senast lagen möttes i östgötarnas borg tappade HV71 3-0 till en blytung 3-4-förlust och det finns en stor risk att smålänningarna ånyo tvingas resa hem med nedböjda huvuden. André Petersson och company har visserligen plockat sin beskärda del av poäng sista tiden, men var för det mesta utspelade mot Örebro senast. Linköping är seriens tredje bästa lag på egen rink. Stannar ettan under 50 procent är det en sund spik.

3. Rögle - Oskarshamn 1
Oskarshamn är tveklöst SHL:s hetaste lag. Smålänningarna bussar västerut med sex raka vinster i ryggen och som nybliven tabellfyra. Antti Suomela går på vatten och hamnade i målprotokollet när IKO körde över Linköping med 6-3, men det var Cameron Brace som stal showen med tre fullträffar. Det vittnar om att Oskarshamn även har spets längre ned i formationerna. Rögle vann en tight match mot Luleå i Dennis Everbergs comeback och är i grund och botten ett bättre lag än Oskarshamn. Just nu går det dock inte att räkna ut Filanders stekheta lagbygge. Alla tecken rekommenderas.

4. Timrå - Malmö 1
Malmö hade chansen att knappa in på Brynäs och var stundtals det bättre laget i Gavlerinken. Precis som många gånger tidigare föll skåningarna på eget bevåg efter en rad sumpade målchanser och förlorade slutligen med 1-4 efter ett sent matchavgörande samt två insläppta mål i tom kasse. Hoppet om att undvika kval är därmed i praktiken ute för Redhawks. Timrås form är nedåtgående, men i NHC Arena gör medelpadingarna sällan en dålig match och var även det bättre laget trots 1-3 i ändalykten mot Skellefteå. Jonathan Dahlén visar fin form och kan mycket väl bli tungan på vågen här. Ettan står stadigt på egna ben.

5. Växjö - Luleå 2
Bortsett från en svag öppning så gjorde Luleå en gedigen bortamatch mot Rögle och var närmast att avgöra under ordinarie tid. Norrbottningarna föll sedermera efter straffar och är därmed fortsatt kvar under topp 10-strecket. En pinne är inte illa pinkat med tanke på att såväl Engsund som Honka saknades i försvaret. Den sistnämnda kan glädjande nog vara åter när Björnarna intar Vida Arena. Växjö kamperar betydligt högre upp i tabellen och utmanar Skellefteå om seriesegern. Jörgen Jönssons gäng känns komplett och det skulle inte förvåna om Lakers är ett av lagen som spelar final senare i vår. Mot ett motiverat Luleå riskerar Lakejerna att stöta på patrull och med hänsyn till värdet ska X2 prioriteras. Alla tecken om råd.

6. Skellefteå - Leksand X
1-5 i baken borta mot Oskarshamn följdes upp med en tung 2-5-torsk mot det mardrömslika motståndet, Färjestad. Leksand inkasserade fjärde förlusten mot värmlänningarna denna säsong och ställs härnäst inför tuffast tänkbara test. Skellefteå toppar tabellen och är ligans i särklass vassaste lag på hemmaplan. Prestationerna mot såväl Brynäs som Timrå lämnade emellertid mer att önska och här blir västerbottningarna föga förvånande hårt ansatta av det svenska folket. Hrivík, Cehlárik och Heineman såg stundtals fina ut tillsammans och har vad som krävs för att kunna såra Jonathan Pudas och övriga SAIK-backar. Hela upp och jobba bortaknall!

7. Färjestad - Örebro 2
Örebros uddamålsförlust borta mot HV71 var inte i paritet med matchbilden. Närkingarna spelade en riktigt fin hockey i två perioder och radade upp heta målchanser i skottsektorn, men fick allt som oftast se sig besegrade av en storspelande Joni Ortio. Finländaren hade även turen på sin sida då ÖHK hade flera träffar i ramverket. Med Jhonas Enroth tillbaka i kassen tror vi att Erikssons mannar kommer att ge ett skadeskjutet Färjestad en rejäl fight i Karlstad. Förutsatt att hemmalaget streckas upp över 50 procent nöjer vi oss med X2 i rivalmötet.

8. Tingsryd - Södertälje 2
Utan vitale Linus Videll hade Södertälje som väntat svårt att mäta sig med ett urstarkt Björklöven i Winpos Arena. Med Videll out gäller det för rutinerade herrar som Liljewall, Alba och Norbe att leda Kringlorna som har en fjärdeplats att slå vakt om inför de fem sista matcherna. Tingsryd har tappat stinget mot slutet, framförallt hemma i Dackehallen där de gröndressade inte vunnit under ordinarie tid på närmare sex veckor. Det är blåstället på som gäller för TAIF som inför helgens bataljer har två pinnar upp till Östersund på rätt sida kvalstrecket. Känslan är att Gladers manskap ändå inte räcker till. Spikad tvåa.

Kupongens kassaskåp

Timrå
Frågan är om inte musten har gått ur Malmö som inkasserade en jobbig förlust i Gävle. En passande uppgift således för Timrå som var värda ett bättre öde hemma mot Skellefteå. Etta!

Varningens finger!

Örebro
Örebro dominerade torsdagens tillställning mot HV71 och kan förlusten till trots ta med sig många positiva inslag in till rivalmötet med Färjestad. Hemmalaget dras alltjämt med skador på bärande spelare och riskerar att stöta på patrull. Spännande tvåa i solstaden!

162 rader
1. Brynäs - Frölunda 1x2
2. Linköping - HV71 1
3. Rögle - Oskarshamn 1x2
4. Timrå - Malmö 1
5. Växjö - Luleå 1x2
6. Skellefteå - Leksand 1x2
7. Färjestad - Örebro x2
8. Tingsryd - Södertälje 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto