Powerplay Tips Lördag 25/3

Publicerad på 24 Mar 2023 - 15:02

MrHockey

MrHockey

24 Mar 2023 - 15:02

Lördagens Powerplay inleder på svensk mark där slutspelen fortgår i SHL och Hockeyallsvenskan. Timrå har kniven mot strupen borta mot Örebro men har vid flera tillfällen visat att de kan mäta sig närkingarna. Medelpadingarna är en bra skräll på kupongen medan spikarna hittas ett steg ner i seriesystemet. En finsk slutspelsmatch samt trippla NHL-fighter avrundar kalaset. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:14

1. Färjestad - Frölunda X
Hemmaplansfördelen fortsätter att väga tungt i kvartsfinalserien mellan Frölunda och Färjestad. I Game 3 var det inget snack om saken när FBK drog den längsta stickan och i torsdags var det Frölunda som satte ned skridskon genom att köra över värmlänningarna med hela 5-0. Lars Johansson spelade lugnt och metodiskt i buren medan backen Filip Johansson var en jätte i defensiven och därtill bistod med produktion i fronten (1+2). Tomas Mitell tvingades återigen avvara Theodor Lennström vars spetsegenskaper saknas enormt mycket. Värdet tycks hamna på vänsterflanken, men det skulle inte förvåna om FHC stjäl en nödvändig bortaseger i “Kaffekokaren”. Alla tecken!

2. Örebro - Timrå 2
Efter skalpen i Behrn Arena hade Timrå möjligheten att utjämna till 2-2 i matcher när serien vände tillbaka till Medelpad. En chans Ante Karlssons adepter inte tog tillvara på då ett hämndlystet ÖHK kom ut taggade till tänderna och vann med 4-2, trots att tränartrojkan med Niklas Eriksson i spetsen drog en rövare och ställde Jonas Arntzen mellan stolparna. Ett lyckat drag skulle det visa sig då norrmannen vann målvkatsmatchen mot Jacob Johansson. Sett till antalet chanser i skottsektorn var det emellertid helt jämnt och med formstarka spelare som Dahlén och Eronen att tillgå är det väl vågat att avskriva medelpadingarna helt, framförallt då de har kniven mot strupen. Den gravt överstreckade ettan fimpas till förmån för X2.

3. Björklöven - Västerås 1
Björklöven fick med sig dubbla skalper hem från Västmanland och har således chansen att stänga dörren för Västerås när lagen drabbar samman i Winpos Arena. Efter en resultatmässigt jämn match i tisdags (1-2) var det inte något snack om saken när västerbottningarna pulveriserade de svartgula med 6-2 under torsdagskvällen. Med två mål och två assist på sitt konto var Fredric Weigel isens behållning i ABB Arena, även målman Joona Voutilainen förtjänar att lovordas för sina 29 räddningar på 31 skott. Med både Nick Albano och Jimmie Jansson Lorek out är Västerås för tunna bakåt för att orka stå emot Lövens presspel och nu talar allt för att VIK:s svängiga säsong kommer till sin vägs ände här. Ettan lämnas ensam.

4. MoDo - AIK 1
Förstaseedade MoDo är illa ute mot grundseriens tabelltia, AIK. Efter fyra målmässigt jämna fighter är det lika på två i antalet segrar inför lördagens föreställning i Hägglunds Arena. Gnaget har genom hela slutspelet fått strålande produktion av spelare som Nord, Muzito-Bagenda och Rockwood. Lagets powerplay fortsätter dessutom att leverera och häromsistens gjorde fixstjärnan Richard Gynge comeback efter ett längre skadeuppehåll. Med lika många spelare på isen har det emellertid varit tydlig MoDo-dominans och även fast ångermanlänningarna är satta under hård press tror vi att de reder ut stormen med publikens hjälp. Till runt 60 procent jobbas ettan in allena.

5. KalPa - Lahti 1
Vi lämnar Svedala och beger oss till vår närmaste granne i öst där slutspelet i Liiga pågår för fullt. När denna analys publiceras har ännu inte Game 5 mellan dessa aktörer avgjorts (spelas under fredagskvällen), men det vi kan konstatera är att hemmaplansfördel har varit av stor vikt så långt. Även fast försvarsgeneralen Hugo Gallet drog på sig ett matchstraff senast så avgick KalPa med en 3-2-viktoria i Olvi Areena. Nämnda flåbuse slapp vidare reprimander och är således uttagbar här. Max Görtz och dennes lagkamrater vann även skotten med hela 33-16 och känslan är att fördelen av hemmais fortsätter spela stor roll. 1X ramar in detta på ett bra sätt.

6. Boston - Tampa Bay 1
Boston är definitivt laget att slå i den kommande jakten på Stanley Cup. Björnarna från Massachusetts toppar Eastern Conference i överlägsen stil och förfogar över ligans i särklass bästa målvaktstandem i Ullmark/Swayman. Efter en downperiod i mitten av mars har Bruins studsat tillbaka och vunnit fem raka matcher, samtliga under ordinarie tid. Värdarna var dock illa ute mot Montreal häromnatten och under lördagskvällen, svensk tid, gästas Ullmark och company av ett spetsigt Tampa Bay. Lightning har visserligen inte rosat marknaden på sistone, men med spelare som Points, Kucherov och Stamkos i fronten är det dumstridigt att räkna ut Blixtarna. Ettan först, tvåan sedan.

7. Philadelphia - Detroit 1
Detroit gav upp säsongen genom att byta bort spelare som Tyler Bertuzzi och Filip Hronek, sedan dess har Original Six-laget föga förvånande dalat i tabellen och kvarvarande matcher är endast av akademisk betydelse. Glädjande för Michigan-laget att Simon Edvinsson redan tycks ha acklimatiserat sig till tempot i världens bästa liga, ex-frölundaiten noterade karriärens första NHL-strut i förlusten mot St. Louis under natten mot fredagen. Det kommer inte heller att bli vidare spel för Philadelphia bortom grundserien. Flyers har dock visat prov på god karaktär genom att plocka poäng i fyra raka matcher. 6-3 hemma mot Florida följdes upp av 5-4 hemma mot topplaget Minnesota. 1X räcker gott för grön bock!

8. Nashville - Seattle X
Det blev inte helt oväntat jämnt, tight och målsnålt när dessa lag strålade samman i Tennessee för knappt två dygn sedan. Slutspelsjagande Nashville, utan skadade stjräntrion Filip Forsberg, Roman Josi och Ryan Johansen, hamnade i ett tidigt underläge men lyckades vrida runt matchen och sedermera vinna med 2-1 efter straffar. Defensiva ankaret Ryan McDonagh loggades inte helt oväntat för många minuter medan Jusse Saros bjöd på flertalet svettiga räddningar för Preds. Seattle har tappat mark efter en period av svagare resultat, men är i grund och botten solida och kan mycket väl revanschera sig i Bridgestone Arena. Alla tecken synas.

Kupongens kassaskåp

MoDo
Läget är aningen pressat för MoDo som gick på pumpen på Hovet senast det begav sig. Bortsett från special teams har ångermanlänningarna dominerat och känslan är att de stämmer i bäcken när serien rullar vidare i Foppaland. Ettan spikas!

Varningens finger!

Timrå
Timrå har kniven mot strupen när de intar Behrn Arena. Upp till bevis för Dahlén, Lander och övriga TIK-stjärnor som inte kom upp i nivå hemma i Medelpad senast. Det mesta talar för en ny jämn drabbning och då kan den hårt ansatta ettan gott sopas. X2!

144 rader
1. Färjestad - Frölunda 1x2
2. Örebro - Timrå x2
3. Björklöven - Västerås 1
4. MoDo - AIK 1
5. KalPa - Lahti 1x
6. Boston - Tampa Bay 12
7. Philadelphia - Detroit 1x
8. Nashville - Seattle 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto