Powerplay Tips Lördag 27/5

Publicerad på 26 Maj 2023 - 17:08

MrHockey

MrHockey

26 Maj 2023 - 17:08

Hockeysäsongen 2022/23 lider mot sitt slut. VM i Tammerfors/Riga är framme vid semifinaler, NHL-hockeyn närmar sig Stanley Cup-finalen som bara är en Vegas-seger ifrån att spikas och i AHL är det också slutspurt i kampen om Calder Cup. Vi drar igång festen i Riga. Nu kör vi!

Spelstopp: 13:19

1. Kanada - Lettland 1
Kanada ramlade in som tvåa i grupp B och fick därmed Finland på sin lott. Finalreprisen från de två senaste årens mästerskap slutade med Lönnlöven som segrare i en mycket stabil och taktiskt välansad match. Samtliga enheter kuggade i fint mot Lejonen och nu vänder Toffoli, Carcone och övriga tillbaka från Tammerfors för Riga där värdnationen väntar. Letternas VM har utvecklat sig på ett smått galet sätt. Balternas vann fem raka gruppspelsmatcher och slog därefter ut Sverige under torsdagen. Givetvis kan vi inte räkna bort ett furiöst Lettland till låg procent här heller. Gubba, etta-tvåa.

2. Lawson Crouse - Rodrigo Abols X
Head-to-head är vad som gäller då Crouse och Abols mäter svärd i Riga. Två spelare som sannerligen gjort bra ifrån sig. Kanadensaren har bildat en farlig enhet tillsammans med Laughton och Quinn som sett över hela tävlingen varit nationens bästa. Svenskbekantingen Abols har å sin sida fått dra ett väldigt stort lass och lirade över 21 minuter mot Tre Kronor häromsistens. Balcers och Daugavins är bra pådrivare och framspelare. Duon har tillsammans samlat på sig tio assist vilket medför att Rögle-spelaren fått sina lägen. I detta sammanhang väger 27-åringen ändå något för lätt. 1X duger.

3. USA - Tyskland X
För första gången sedan 1960 så har USA chansen att få spela en VM-final i ishockey. Ett konstant underpresterande nordamerikanskt sällskap står med minst en fot i matchen om guld/silver då Tyskland skrinnar ut som motståndare. Nico Sturm och company har å sin sida inte funnits med i en finalstrid sedan nationen klev ut ur sitt västtyska skal. Kreis mannar har gjort ett imponerande arbete desto längre tävlingen i Finland/Lettland har pågått och efter 3-1-triumfen mot Schweiz i kvartsfinal så går givetvis inte USA säkra. Det här blir en rysare. Koppla på fullt bälte och håll en extra tumme eller två för Tyskland.

4. Cutter Gauthier - Nico Sturm X
Sedan dag 1 så har USA fått ihop sina enheter på ett sensationellt bra sätt. Gauthier är college-spelaren som växt ut till en av tävlingens bästa lirare och är med sina sju mål bara en påse från Dominik Kubalík i skytteligatopp. Snacka om succé. Nu ställs ynglingen mot en betydligt mer välmeriterad herre. NHL-stjärnan Nico Sturm är en av gubbarna som ska försöka lotsa Tyskland till sin första VM-final sedan 1953. En mångsidig forward som dock inte kommer få lika mycket lägen som sin motståndare i denna head-to-head. Med detta i åtanke klipper vi till med 1X även i denna spelarspecialare.

5. Vegas - Dallas 2
Dallas hängde mot repet efter att Vegas bärgat tre raka matcher mot Stars och därmed saknas bara en Golden Knights-skalp för att Nevada-klubben ska nypa en finalbiljett. Lyckligtvis för alla Dallas-fans så lyckades de grönklädda rädda första matchbollen hemma i AA Center och även i T-Mobile Arena ska gästerna kunna utmana på allvar. Blickar vi mot underliggande siffror är detta knappast någon duell som ska stå 3-1 i matcher till Las Vegas-grabbarna. I en böljande strid på strippen är det tvåan vi först och främst blickar mot även om gubben (etta-tvåa) gör sig allra bäst.

6. Joe Pavelski - William Karlsson X
Bongens tredje spelarduell finner vi på isen i Las Vegas. Något förvirrande så ser vi Dallas lirare Pavelski till vänster och Vegas svenske stjärna William Karlsson till höger. “Wild Bill” har sedan han blev pappa under slutspelet växt ut till en jätte i Golden Knights-dressen. Tillsammans med sin bästis från lagets “inaugural season” i Marchessault så har duon återigen spelat huvudrollen offensivt med 16 mäktiga gemensamma påsar. Svensken slåss här mot Pavelski. En lirare som skickade in segermålet i sudden häromsistens och som är livsviktig för sitt Stars. En del mål hänger i luften denna natt och visst finns en del som pekar på att båda dessa herrar kan peta in puckar. Små system håller sig till krysset, större helgarderar.

7. Rochester - Hershey 1
Efter 5-1-skalpen borta mot Hershey i första semifinalen så fick Rochester ge sig i match 2. Hunter Shepard vann målvaksmatchen mot Malcolm Subban och spikade igen för Björnarna (2-0). Nu vänder serien över till Blue Cross Arena och här ska Amerks, som värdarna kallas, skrinna ut som små men ändå goda favoriter. Gästerna har bara vunnit två gånger på denna rink sedan 2013 och kommer få slita hårt för att hänga med i svängarna då Buffalos farmare drar upp tempot framför hemmapubliken. Ettan gillas.

8. Coachella Valley - Milwaukee 1
Vi stänger butiken i Thousen Palms. Coachella har skrällt säsongen igenom och står för stunden med en tå i en stundande Calder Cup-final. Imponerande av Firebirds. Milwaukee kunde i första fajten mellan lagen inte hänga med i svängarna då McCormick och hans lagkompisar gasade i tredje. 2-3 blev till 6-3 på mindre än elva minuter i den sista akten och 6-4-segern var därefter aldrig att ifrågasätta. Av bara farten vinner värdarna andra raka i semifinalen. Ettan kan vi gott och väl singla hela vägen upp till låga 50 procent.

Kupongens kassaskåp

Rochester
Rochester spelar väldigt bra hockey för stunden och kommer att triumfera hemma under natten mot söndag. En fin spik helt enkelt.

Varningens finger!

Tyskland
3-1 mot Schweiz var ett enormt styrkebesked och visst ska tyskarna återigen kunna utmana en större favorit. Denna gång i form av USA. Briljant högersida.

144 rader
1. Kanada - Lettland 12
2. L.Crouse - R.Abols 1x
3. USA - Tyskland 1x2
4. C.Gauthier - N.Sturm 1x
5. Vegas - Dallas 12
6. J.Pavelski - W.Karlsson 1x2
7. Rochester - Hershey 1
8. Coachella - Milwaukee 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto