Powerplay Tips Lördag 29/5

Publicerad på 29 Maj 2021 - 09:29

MrHockey

MrHockey

29 Maj 2021 - 09:29

Lördag och kupongen innehåller främst matcher från VM, varav två spelas under söndagen. Det har varit en hel del skrällar i Riga vilket i sin tur har gett väldigt fin utdelning. Det finns några riktigt trevliga skrällmöjligheter som kan ge ett rejält klirr i kassan även här. Det är även två matcher från NHL, där Toronto ska försöka ta sig vidare. Den andra matchen är i andra omgången mellan Boston och New York Islanders. Häng med!

Spelstopp: 15.141. Norge - USA 2
Norrmännen har haft ett ganska tufft VM. Det har endast blivit två segrar mot ett dåligt Italien och en straffseger mot Lettland. Även om de hängde med hyfsat mot Kanada så ser det tufft ut att plocka särskilt många fler poäng. USA har imponerat på många, speciellt att de tar sig an varje match på ett seriöst sätt. Många andra stora nationer har tappat poäng mot sämre lag, för att de inte jobbar klart situationerna. Förstakejdan med Robertson, Moore och Garland har imponerat och alla tre ligger återfinns högt i poängligan. Detta är en match som USA ska vinna enkelt. En vettig spik att bygga systemet kring.

2. Schweiz - Ryssland X
Ett spännande möte i Grupp A där vinnaren tar ett stor kliv mot gruppseger. Schweiz visade att 0-7-torsken mot Tre Kronor endast var en tillfällighet då de två dagar senare fullkomligt körde över dittlills obesegrade Slovakien med hela 8-1. Gregory Hofman, som varit alpnationens genomgående bästa spelare, klev fram och stod för fyra poäng medan Reto Berra visade att han tänker ge Genoni en fight om förstaspaden. Ryssland har inte övertygat mot varken Danmark eller Slovakien men tenderar att steppa upp mot bättre motstånd. Bragins björnar är rättmätiga favoriter, men schweizarna ska inte underskattas. Alla tecken rekommenderas.

3. Slovakien - Danmark X
Slovakerna gjorde ett riktigt bottennapp mot Schweiz, två matchstraff gjorde det väldigt svårt att vinna matchen. Deras bästa offensiva spelare fick spendera väldigt mycket tid i avbytarbåset då de inte spelar boxplay. När de undviker botbänkenså kan de störa de flesta lagen, de besegrade bland annat ryssarna. Tuff match för danskarna att vänta. Laget spelade dessutom på fredagskvällen och har inte ens fått ett dygns vila sedan segermatchen mot Belarus. Danskarna har haft bra försvarsspel och släpper in väldigt få mål, det kan räcka till en skräll. Hela upp och jobba in Danmark.

4. Tyskland - Finland 2
Tyskland har varit den stora positiva överraskningen, de spelar en frejdig ishockey, och har en väldigt trevlig forwardsuppställning. Även backbesättningen ser stabil ut, med Seider som främsta spelare. Men det blev förlust mot ett starkt Kazakstan. Nu väntar ett till tufft motstånd. Finland behöver vinna för att fortsätta ha kommandot i gruppen. Finland förlorade även de mot Kazakstan, då krävdes det straffar. De finska lejonen åkte på en skridsko när de mötte Italien, det räckte ändå till en 3-0 seger. Det har förvisso skrällt en hel del i VM, men nog ska Finland vara ett snäpp vassare här. Allt under 60 prollar är bara att spika.

5. Montreal - Toronto 2
Montreal tvingade fram en sjätte match. Det var Joel Armia som klev fram i första perioden och gjorde två mål. När Kotkaniemi snodde pucken av Sandin och tryckte in 3-1 så verkade det som att Canadiens skulle vinna matchen inom 60 minuter. Men Toronto hittade tillbaka och Muzzin gjorde två mål i sista perioden. Tidigt i förlängning avgjorde Nick Suzuki. Spelmässigt har Toronto varit bättre under samtliga matcher, kan de hålla ner de individuella misstagen så bör det bli ännu en seger. Krysset som gardering räcker långt.

6. Boston - New York Islanders 1
Boston förlorade första matchen mot Washington, sedan vann de fyra raka och laget ser starkt ut. De var klart bättre i samtliga matcher. Att de fick in Taylor Hall har lyft andrakedjan och det har blivit en lina till att räkna med i det offensiva spelet. Tidigare var det främst förstakedjan med Bergeron, Marchand och Pastrnak som vållade problem för motståndarna. Islanders lyckades ta sig vidare mot Pittsburgh, främst tack vare att “Pingvinerna” hade ett undermåligt målvaktsspel. Detta är en matchserie där Boston är stora favoriter att ta sig vidare. Dessutom en match där många väljer att gardera. Klok värdespik.

7. Belarus - Schweiz 1
Schweiz har imponerat i alla matcher, utom mot Sverige. Då stod laget för en kollektiv kollaps. De såg ut att vara i en helt annan värld. I övriga matcher har de varit klart bättre. Senast körde de över Slovakien, mycket tack vare sitt powerplay-spel. Belarus spelade en frenetisk match mot Danmark, med kanske lite för högt tempo. I början av första perioden drog Drozd på sig fem minuters utvisning för huvudtackling. Något liknande har de inte råd med här. Den starka defensiven kan nog rubba Schweiz oftare än vad strecken säger. Helgardera och jobba in skrällen till vänster!

8. Sverige - Slovakien 2
Sverige har verkligen sett skakiga ut, trots bra spel i två perioder mot Tjeckien så föll laget ihop som ett korthus i början av tredje. Lägg därtill de dåliga matcherna mot Belarus och Danmark. Även mot Storbritannien såg det knackigt ut. Tre Kronor hamnade i underläge, men lyckades vända. Vinner Slovakien så är de vidare och Sverige är garanterat utslagna. Mycket av Slovakiens spel kretsar kring en tidigare Leksands-duon Hrivík och Cehlárik. Det är två herrar som borde vara välkända för de svenska spelarna. En oviss match på förhand, ta med alla tecken.

Kupongens kassaskåp
USA
Har varit VMs bästa lag och de har visat att de inte slår av på takten mot sämre lag som Norge. Dessutom haft väldigt bra målvaktsspel. Det här kan rinna iväg rejält.

Varningens finger!
Danmark
Slovakiens VM-trupp är är något överskattad medan Danmark har en trygghet i sitt spel. Samtliga röda spelare vet vad de ska göra. Har också spets i lirare som Jensen, Meyer och målvakten Dahm.162 rader
1. Norge - USA 2
2. Schweiz - Ryssland 1x2
3. Slovakien - Danmark 1x2
4. Tyskland - Finland 2
5. Montreal - Toronto x2
6. Boston - NY Islanders 1
7. Belarus - Schweiz 1x2
8. Sverige - Slovakien 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto