Powerplay Tips Lördag 4/3

Publicerad på 3 Mar 2023 - 15:25

MrHockey

MrHockey

3 Mar 2023 - 15:25

Det är tätt mellan givarna i SHL. Under lördagen tillhandahåller det svenska finrummet ytterligare en fulla matta när samtliga 14 aktörer ska in i hetluften. Kupongen kompletteras med en head-to-head från mötet mellan Oskarshamn och Timrå. Bryter skyttekungen Antti Suomela smålänningarnas måltorka? Mot åtta rätt!

Spelstopp: 15:14

1. Leksand - Frölunda 1
Klassikermöte från Dalarna mellan två lag som har ett trendbrott i kikarsiktet. Frölunda var på god väg mot en efterlängtad trepoängare mot Malmö när de formstarka skåningarna gick från 0-2 till 2-2 inom loppet av två minuter med utplockat keeper, och sedermera vann i sudden. Blytungt för Rönnbergs gossar som därmed inkasserade fjärde raka torsken och samtidigt halkade ned under topp 6-strecket. Med Lasch och Nilsson åter har gästernas skadeläge ljusnat något, men fortsatt saknas Max Friberg och Jan Mursak. Leksand föll oförtjänt hemma mot HV71 och inför ett fullsatt Tegera Arena tror vi att masarna studsar tillbaka mot ett ineffektivt FHC. Ettan spikas!

2. Skellefteå - Färjestad 2
Färjestad fick många positiva svar i 4-2-segern borta mot Rögle. Sensationen Lucas Forsell nätade i femte raka matchen, Joakim Nygård förlängde sin poängsvit till fem fighter medan nyförvärvet från Malmö, Eric Engstrand, nätade för första gången iklädd den grönvita skruden. Dessutom har Brandon Davidson acklimatiserat sig till den stora SHL-rinken oväntat snabbt. Med fyra segrar sista fem i ryggen har FBK i praktiken säkrat en plats bland de sex främsta. Skellefteå har tagit motsatt riktning och bland annat torskat tre raka hemmavid. Okaraktäristiskt för västerbottningarna som ser ut att vara nedtränade. Detta känns mer öppet än vad både odds och streck gör gällande. Därmed lämpar sig X2 som lösning i Skellefteå Kraft Arena.

3. Malmö - Linköping 1
Linköping är SHL:s sämsta lag just nu och efter förlusten (1-2) hemma mot Timrå får östgötarna rikta in sig på att främst hålla jagande HV71 och Brynäs bakom sig. En seger i Skåne säkrar kontraktet, men det lär åtminstone krävas 6-7 pinnar i de sista tre omgångarna för att nå slutspel. Malmö har i sin tur hittat formen inför kvalet och ser ut att bli svårstoppade i en serie över sju matcher. Skåningarna har vunnit fyra av de fem senaste och är fjärde bäst i serien sett till de tio senaste omgångarna. Målvaktsspelet är bättre än på flera månader medan bröderna Sylvegård och Fredrik Händemark utgör en svårstoppad kedja. LHC är sämst i klassen på bortais och får finna sig i att agera underhuggare i Malmö Arena. Bra spiketta upp till 50 procent.

4. Brynäs - HV71 1
Det är upplagt för drama i Gavlerinken när Brynäs och HV71 strålar samman under lördagskvällen. Inför de tre sista omgångarna har HV skaffat sig ett försprång på tre poäng ned till Gävlelaget, gästerna har därtill betydligt bättre målskillnad och kan mer eller mindre avgöra bottenracet om de tar en trepoängare i Monitor ERP Arena. Sett till resultaten har gästerna även betydligt bättre form, men det ska sägas att man rånade såväl Leksand som Örebro på tre pinnar. Puckarna har däremot inte studsat Brynäs väg. Manners mannar var spelmässigt överlägsna Örebro i torsdags och ser vi till de underliggande siffrorna sista tio kamperna är det tydlig fördel gästrikarna. Värdarna ser ut att streckas inom rimlig ram, därmed nöjer vi oss med 1X.

5. Rögle - Växjö 2
I den bästa av världar kommer Rögle att få försöka ta sig till det “riktiga” slutspelet via en oviss åttondelsfinal i bäst av tre matcher. Det törs vi slå fast efter 2-4 i ändalykten hemma mot Färjestad där ängelholmarna inte alls kom upp i nivå. Växjö gjorde å sin sida inget halvhjärtat försök i Smålandsderbyt mot Oskarshamn. Tabelltvåan städade av Oket utan större bekymmer, 3-0 var i underkant och smålänningarna lär knappast slå av på takten med tanke på att seriesegern står på spel. Emil Larmi har varit omutlig på sistone och den finske burväktaren ser till att Lakers åtminstone kniper en pinne – X2!

6. Luleå - Örebro X
Det var sannerligen ingen rättvis viktoria, men tvåpoängaren borta mot Brynäs kan komma att bli avgörande i Örebros fortsatta jakt på topp 6. Närkingarna har rutinerade Jhonas Enroth att tacka för segern och här är det inte tal om någon rotation på målvaktsposten. Arntzen kan räkna med att få öppna båsdörren hädanefter. Luleå kommer från en av säsongens bästa insatser borta mot Skellefteå och norrbottningarna fick rättvist med sig bonuspoängen. Med Honka och Engsund tillbaka är inte Björnarna lätta att penetrera, däremot sätts det fortfarande frågetecken för offensiven. Alla tecken rekommenderas i en förmodat jämn och målsnål match.

7. Oskarshamn - Timrå 2
Höga toppar och djupa dalar. Efter en sensationellt bra start på 2023 har Oskarshamn åter plockats ned på jorden. 0-3 i brakan borta mot Växjö förkunnande lagets tredje raka nederlag. Den gemensamma nämnaren för dessa matcher är en nolla i målkolumnen. Karlkvist, Suomela och Oksanen har haft svårt att vaska fram klara lägen, och kanske är det en fingervisning på hur det kan komma att se ut i slutspelet när opponenterna ständigt matchar sina defensiva kuggar mot trion. Åt det positiva hållet får hemmalaget tillbaka Smejkal från avstängning när Timrå kommer på besök. Medelpadingarna har taktat igång och stängde senast ned Linköping på ett förtjänstfullt sätt. Måla från höger och så långt lädret räcker.

8. Antti Suomela - Anton Lander X
Antti Suomelas tidigare stekheta klubba har svalnat på sistone efter tre raka matcher utan mål för finländaren. Över hela säsongen är det dock inte tu tal om att Oskarshamns förstacenter är ligans bästa forward och troligen ligans MVP. Det är bara en tidsfråga innan det lossnar för snipern. Kanske redan här. Anton Lander är ingen utpräglad målskytt, men däremot en gedigen tvåvägscenter och Timrås givna ledare i vått och torrt. Krysset går först i vår bok, därefter står ettan på tur.

Kupongens kassaskåp

Leksand
Någon helt given segrare finns inte i denna spännande SHL-omgång men Leksand såg bra ut mot HV71 samtidigt som Frölunda tappade 2-0 till en 2-3-torsk mot Malmö och fortsatt saknar några viktiga spelare. Till runt 50 prollar gillas spikettan.

Varningens finger!

Färjestad
Färjestad gör det oväntat bra med hänsyn till deras skadeläge. Senast lades Rögle på rygg i Ängelholm och det skulle inte förvåna om stekhete Lucas Forsell även sänker ett överskattat SAIK. Till dessa priser räcker X2 gott i Västerbotten!

144 rader
1. Leksand - Frölunda 1
2. Skellefteå - Färjestad x2
3. Malmö - Linköping 1
4. Brynäs - HV71 1x
5. Rögle - Växjö x2
6. Luleå - Örebro 1x2
7. Oskarshamn - Timrå 1x2
8. A.Suomela - A.Lander 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto