Powerplay Tips Lördag 6/5

Publicerad på 5 Maj 2023 - 15:08

MrHockey

MrHockey

5 Maj 2023 - 15:08

Lördagens Powerplay är ett tvådagarsrace som inte går i mål förrän söndag kväll med den tredje konferenssemin mellan Devils och Hurricanes. Notera att match 2 ännu inte har spelats när kupongen publiceras. I EHT-turneringen Carlson Hockey Games finns såväl Tre Kronor som Tjeckien med två gånger. Nedan kan ni ta del av våra tidiga tankar och idéer. Lycka till!

Spelstopp: 15:59

1. Tjeckien - Sverige X
När Sverige nollade Schweiz i premiären av Carlson Hockey Games (3-0) kom mycket att kretsa runt två spelare med anknytning till Frölunda. FHC-fostrade Lucas Raymond, som numera huserar i Detroit Red Wings, sköt två högklassiga mål i dennes Tre Kronor-debut medan Lars Johansson motade samtliga 20 skott som avlossades från schweiziska klubbor. Sveriges insats var stabil och spelet i numerärt överläge såg stundtals riktigt bra ut. Tjeckien på bortais är med det sagt något helt annat. Pilsnernationen imponerade mot Finland även om det blev förlust efter förlängning (2-3). Tjeckerna låg klart närmast ett avgörande under ordinarie tid och har en fruktad offensiv ledd av Raymonds polare i Detroit, Dominik Kubalík. Vi täcker hela brädet i ett tidigt skede.

2. Norge - Frankrike 1
Dessa nationer ska mäta krafterna över ett dubbelmöte i Varner Arena, strax utanför Oslo. Första matchen går av stapeln under fredagskvällen, efter att dessa rader satts på pränt. Norge har blandat och gett under våren och kommer närmast från två nederlag borta mot Danmark. Dubbla kryss mot Finland och Sverige är dock starka papper och den svenske förbundskapten Tobias Johansson har implementerat ett solitt grundspel. I de främre leden ska Moras ungtuppar, Noah Steen och Petter Vesterheim, bli spännande att följa framöver. Baggarna behöver framförallt hålla ett vakande öga på Columbus-stjärnan Alexandre Texier som utgör ett stort offensivt hot hos fransmännen. Gästernas backsida är dock undermålig och upp till 50-55 procent lämnar vi ettan allena.

3. Slovakien - Österrike 1
Returmöte i Trencín där lördagens värdar jagar revansch efter den oväntade 3-6-förlusten i Kapfenberg i torsdags. Det slovakiska laget ådrog sig mängder med utvisningar, något som Österrike utnyttjade på ett förtjänstfullt sätt. Lukas Haudum satte bland annat två baljor i numerärt överläge och var isens bästa spelare tillsammans med Salzburg-kvartetten Heinrich, Thaler, Nissner och Raffl. Slovakien skapade tillräckligt många kvalitativa målchanser för att åtminstone matcha Österrikes målskörd och på hemmaplan vädrar vi revansch för Craig Ramsays landslag. Ettan är spikad och klar!

4. Vegas - Edmonton 2
Vegas fortsätter att skörda frukt i årets Stanley Cup-slutspel. Efter 4-1 i matcher mot Winnipeg vann även Riddarna från Nevada den första holmgången mot framtunga Edmonton, detta trots att Leon Draisaitl sköt fyra fullträffar för gästerna. Oilers försvarsspel, som är deras stora akilleshäl, lämnade däremot mer att önska. När skickliga spelare som Eichel, Barbashev, Stone och Stephenson ges så många öppna lägen kommer det att smälla bakom rookie-keepern, Stuart Skinner. Då spåkulan siar om en ny målrik historia lämpar sig “gubben” som lösning i T-Mobile Arena. Etta-tvåa!

5. Syracuse - Rochester 1
Blågula duon Linus Weissbach och Lawrence Pilut hamnade för andra matchen i följd i poängprotokollet när Rochester vann med 4-0 på hemmais i AHL:s andra slutspelsrunda. Buffalos farmarlag pressade därmed fram en femte och avgörande fight där en biljett till finalen i North Division ligger i potten. Syracuse gick dessförinnan segrande ur båda mötena framför fansen i Upstate Medical Arena och med formstarka Simon Ryfors i laget ger vi de blåvita värdarna en knapp edge. Måla från vänster och kräma på så långt kosingen räcker.

6. Finland - Sverige 1
Vi hoppar raskt vidare till söndagens bataljer och inleder med ett klassiskt rivalmöte mellan Finland och Sverige. De möttes i ett dubbelmöte i Umeå förra veckan där Finland segrade med 2-1 i en tillknäppt historia under torsdagskvällen. Tre Kronor tog snabb revansch och vann med hela 6-2 knappt 48 timmar senare i en betydligt mer öppen tillställning. Båda lagen har spetsats till sedan dess, inte minst det finska som har fått ja tack från såväl Laine som Rantanen. Duon finns dock inte med på trippen till Tjeckien, det gör däremot solida Detroit-backen Olli Määtä och Pittsburghs speedkula Kasperi Kapanen. I en förmodat jämn drabbning är den lägre streckade ettan lämplig som första val. Rulla helst ut heltäckningsmattan.

7. Tjeckien - Schweiz X
Tjeckien avlossade närmare 40 skott, varav åtminstone 15 stycken från inre skottsektorn, men lyckades trots det bara överlista Växjös guldmålvakt, Emil Larmi, två gånger. Det blev sedermera förlust efter sudden för Kari Jalonens mannar som kom till spel utan David Jirícek. Medan den tjeckiska backtalangen kan vara tillbaka här väntar en lång vila för Schweiz Lian Bichel. Leksands juniorback ådrog sig en fraktur på fotleden efter en duell med Linus Johansson i torsdagens 0-3-förlust mot Tre Kronor. En match som länge stod och vägde och kan alpnationen vässa skärpan i avsluten ska de inte räknas ut i genrepet inför VM. Alla tecken och skrälljobb!

8. New Jersey - Carolina 1
New Jersey har antingen 1-1 eller 0-2 med sig hem från de två inledande mötena i North Carolina. Svaret får vi först under natten mot lördag då match 2 går av stapeln i PNC Arena. Hursomhelst väntas Devils göra en bättre prestation än i match 1. Lagets två främsta enheter hamnade utanför poängprotokollet, något som inte tidigare hänt under hela slutspelet. Ett utvilat Hurricanes satte upp en fart som inte Devils kunde matcha i första fighten, men nu är förutsättningarna likvärdiga för båda lagen och utan offensiva trion Teräväinen, Pacioretty och Svechnikov slår gästerna ur underläge. Spikettan testas i The Rock!

Kupongens kassaskåp

Slovakien
Slovakien fick ordentligt på läppen häromkvällen mot ett effektivt Österrike som bland annat nätade tre gånger i powerplay. På pappret är slovakerna dock tveklöst bättre och kan de hålla sig på isen ligger ettan klart närmast till hands.

Varningens finger!

Schweiz
Schweiz möte med Sverige stod länge och vägde vid ställningen 0-1 innan Tre Kronor fyllde på med två mål i slutet. Det tjeckiska försvaret håller inte samma höga nivå som det svenska och här utesluter vi inte en schweizisk knall.

162 rader
1. Tjeckien - Sverige 1x2
2. Norge - Frankrike 1
3. Slovakien - Österrike 1
4. Vegas - Edmonton 12
5. Syracuse - Rochester 1x2
6. Finland - Sverige 1x2
7. Tjeckien - Schweiz 1x2
8. New Jersey - Carolina 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto